Melatonin

Príspevok v téme: Melatonin
inga 212

ahojte,
mam už dlhšie problemy so spankom,nemožem zaspat a ked aj zaspim, tak sa o hodinu zobodim a mam pocit,že nespim už ani minutu do rana.rano som ubolena a ledva sa hybem.chcela som sa vyhnut liekom na spanie,tak som este nebola u lekara.kupila som si v lekarni volnopredajne pripravky s obsahom chmelu a medovky ,ale absolutne žiadna odozva.teraz mi poradila lekarnička,že nech vyskušam melatonin,tak som kupila ten.3mg a dala som si polku pred spanim,no na moje prekvapenie učinok uplne opačny,nielenže som nemohla ani len zaspat ale este som mala aj divne pocity ako nepokoj v celom tele a ako keby zrychleny tep.nespala som ani minutu.stalo sa vam to už niekomu ,ake mate skusenosti a ak vam niečo pomohlo so spankom čo to bolo?

inga 212

Fakt lienočka?prave som nad nim uvažovala ,že skusim kupit ...tak persen nie!dik a potom si našla niečo,čo ti vyhovovalo?

[zruseny35]

Takýto istý problem som ja mala,ked som si dala Persen-je to bylinneho povodu .Brala som dávku podla letáčiku ,ale asi to bolo "predávkovanie" :/

inga 212

dakujem,to magnezium som už začala uživat teda magne b6 a začala som sa aj inak stravovat.asi to nepojde zo dna na den a myslim,že aj hormony tu hraju asi nejaku ulohu,nie som este v menopuze ale asi už ten vek asi dlho neda čakat na nu.rozmyšlam nad tou stravou surovou,jem vel azeleniny surovej,že by som to teda zmenila na upravenu a aj masa dost vela jem....no človek sa asi uči cely život.chcela som schudnut tak som vynechala obilniny a cukry a dala som viac bielkovin...možno aj tam bude chyba...určite prehodnotim,dakujem

monika555

ja som tiez mala tie tabletky melatonin a tiez to nemalo na mna dobry vplyv a nepomohli mi ... kup si magnesium aj v tabletkach aj sumive...ja berem tabletky pravidelne a plus ked nemozem spat dam si to sumive:) ukludni ti to telo....

vitavi

Ak chceš v kľude zaspávať, mala by si jesť potraviny s ukľudňujúcou energiu, ktorá smeruje dole alebo do vnútra. Vylúč potraviny, ktoré povzbudzujú alebo príliš uvoľňujú telo i psychiku : hlavne aromatické a povzbudzujúce látky /i kozmetiku/, chemické aditíva, tropické ovocie a šťavy, ostré korenie, alkohol, umelé sladidlá, cukor, sladkosti, mrazené a studené jedlá a nápoje, sladkosti, surovú stravu.
Upokoja ťa obilniny neobrusované v rôznych formách upravené domäkka, tepelne upravené zeleniny, ryby, semienka a pod.

inga 212

Melatonin už určite skušat nebudem kvoli tomu,čo som pisala, ako na mna zaposobil.Kavu nepijem ani cez den,nieto ešte ,aby som to večer s nou zapijala.
Chcela som len vedieť,či už na niekoho takto zaposobilo užitie melatoninu alebo či niekto nema nejake dobru skusenost s nejakym inym pripravkom nenavykovym.
ale dakujem všetkym za rady .Je pravda,že pred spanim sedim pri pc alebo čitam pri svetle samozrejme knihu ale to som sedela aj pred tym a spala som v pohode.

lombardo1981

A napríklad Isoptin zvyšuje rýchlosť odbúravania melatonínu. Takže užitie oboch tabletiek naraz zníži účinnosť melatonínu.

lombardo1981

Tak ako napísala mirada, melatonín sa tvorí v noci, najlepšie v úplnej tme.
Melatonínové tabletky "nezapíjaj" spolu s kávou. Pretože kofeín znižuje hladinu melatonínu. A pri kombinácii melatonínové tabletky a káva dochádza k tomu, že kofeín zabraňuje využitiu melatonínu.
A ak smiem poradiť, tak si skús kúpiť tie s predĺženým účinkom.

mirada

sice je teraz zima a je tma ale maj zatiagnute zavesy ked ides spat.a pred spanim nemaj osvetlenu tvar pocitacom ci moilom lebo sa ti netvori potom nelatonin.pred spankom sa dobre napapkaj chod spat s plnym zaludkom nie hladnajtxp