Depresia?

Príspevok v téme: Depresia?
Ochjoj

Dobry vecer,
Prichadzaju na mna take divne stavy, Stale mi busi srdce ako by mi islo roztrhnut, pride na mna velky strach uzkost, hlavne ak som sama, velmi neprijemny pocit, zacnem sa potit a za chvilu mi je zima, bolesti hlavy, ako keby som bola opita, pocit ze idem odpadnut, ale najhorsie su tie pocity uzkosti, zacne sa Mi triast zaludok a je mi na zvracanie, stale grgam akoby mi zle pracoval zaludok ,boli ma cele brucho od zaludka az po podbrusko,menstruaciu som nedostala a asi ani tak skoro nedostanem,mam stres,brucho mam nafuknute ako balon,tvrde ako kameň, pocit ze uz menstruacia pride ale ona stale nikde, boli ma ako menstracne bolesti, tehotna nemozem byt mavame s partnerom chraneny sex,.toto mavam pravidelne kazdy den. Nejde mi vobec s prepacenim vylucit stolicu. Hrozne sa bojim ale neviem coho! Idem sa zblaznit,srdce mi busi ako na pretekoch,hroza. Este ma aj picha vo vajecniku ale to je zase o inom,idem gynekologovi mam priznaky este aj cysty na vajecniku tak sa modlim aby to nebolo ono. Ale tieto ostatne veci neviem co je somnou. Nestretli ste sa niekto s tymito vecami? Zle sa citim velmi. Prosim poradte:(

karrynka

Ahoj, ja som včera po takmer 3 rokoch s takýmito príznakmi navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné, čo som prežívala a všetko tak, ako opisuješ aj ty. Nasadil mi liečbu paretínom, no dnes som si ho dala prvý krát, teda polku tabletky a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojí, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Koľko máš rokov?

Kýčera

Príznaky, kt. si popísala sa zhodujú aj s potravinovými alergiami, ale môže sa za tým skrývať aj iná choroba/urieknutie, baktérie, parazity,.../. Najskôr si daj vyšetriť telesné ochorenia, ak sa tieto vylúčia, potom vyhľadaj psychológa. Ale nedaj sa odpinkať, ak nebudeš spokojná, skús alternatívu. Sleduj sa,čo piješ a ješ,ako na to telo reaguje. Pri týchto alergiách zvykne zlyhávať srdovocieny, tráviaci systém,... Telesné choroby sú sprevádzané aj psychickými problémami, tak sa nestresuj a hajde na vyšetrenie.

Ochojoj

Ďakujem velmi pekne,určite sa obratim na lekara. Trva to zhruba 2-3 týždne. Dakujem este raz,idem to pozriet.:)

Audace

To, čo tu popisuješ, lekári označujú diagnózou: Panická porucha. Liečiť nevedia, len zmierniť príznaky.
Tie tráviace ťažkosti môžu byť z neznášanlivosti nejakej bežnej potraviny (pšenica, lepok, mlieko, laktoza, vajcia,...)
V kategórii Psychické/Osobné problémy pozri tému ÚZKOSŤ, posledný príspevok v nej sa hodí aj pre teba.

tinawell

Ahoj, myslím si že by si sa mala obrátiť na doktora a povedať všetko čo si napísala tu. :) Doktor ti určite pomôže lepšie ako ľudia ktorí tu píšu. :) A ak sa môžem spýtať, ako dlho sa už takto zle cítiš ? Je to už dlhšiu dobu alebo len teraz v poslednom čase ? .. Inak prajem skoré uzdravenie a nech ti je čo najskôr dobre. :)