Oral ,choroby

[zruseny35]

PS: sorry ,že som neodhadla tvoje umysly presne tou otázkou "ake prenosne choroby može muž dostať orálom od ženy".Chýbala ti tam čiarka,aby mi správne doslo.
PS: daj si ochranu,maš to isté.

Shayleen

Hepatitída B:
Vírus hepatitídy B sa nachádza predovšetkým v spermiách, ktoré keď sa vám dostanú do úst, môžu u vás vyvolať túto chorobu. Okrem toho sa nachádza aj v slinách, v slzách a pote. Choroba neprepukne hneď, inkubačná doba je od jedného do šiestich mesiacov.

Spočiatku sa nemusia prejavovať žiadne príznaky. Tie prichádzajú až neskôr a väčšinou to začína zvýšenou teplotou a bolesťami hlavy a svalov. Pridá sa k tomu únava, nechutenstvo a možno zvracanie. Neskôr sa objavuje žltkasté sfarbenie kože a očných bielok, prípadne tmavožlté sfarbenie moču.

Proti hepatitíde B sa dá účinne zaočkovať. Ak ju dostanete, nedá sa úplne vyliečiť. Choroba po štyroch až ôsmych týždňoch od prepuknutia sama ustupuje, no vírus ostáva v tele a poškodzuje pečeň. Preto nastupuje podporná liečba pečene, ktorá spočíva v niekoľkomesačnej diéte a odpočinku.

Syfilis:
Syfilis je životunebezpečné ochorenie, ktoré môžete dostať pri pohlavnom styku, ale aj pri orálnom sexe. Je však liečiteľná, ak sa včas diagnostikuje. A práve to môže byť problém, pretože nakazený niekedy ani nevie, že chorobu má. Prvým príznakom je vyrážka, ktorá však nezvykne bolieť, preto ak ju žena má vnútri alebo na krčku maternice, tak si ju nemusí všimnúť. Vyrážka po čase zmizne, no vírus ostáva v tele.

Shayleen

Herpes: môžete sa infikovať aj orálnym sexom, ak osoba, ktorá vykonáva orálny sex má v ústach opar. Kontakt s pohlavným orgánom môže viesť k prenosu oparu. Takto to funguje aj naopak, ak osoba, ktorá prijíma orálny sex má genitálny herpes.

HPV: ľudský papilomavírus alebo genitálne bradavice môžu byť prenášaná cez orálny styk z kože na kožu cez ústa a genitálie.

Kvapavka: môže byť prenesená baktériami nájdenými v telesných tekutinách. Dotýkanie sa infikovaných pohlavných orgánov môže viesť k infekcii. Baktérie, ktoré spôsobujú kvapavku rastú na teplých, vlhkých miestach. Majte na pamäti, že krček maternice aj močová trubica nie sú jediné miesta, ktoré zodpovedajú tomuto popisu. Krk a ústa sú tiež vhodným miestom pre tvorbu baktérií.

HIV: Aj keď je riziko nákazy nižšie ako pri análnom sexe, orálny styk stále predstavuje určité riziko prenosu HIV. Existuje rad faktorov, ktoré môžu viesť k prenosu HIV prostredníctvom orálneho sexu. Medzi tieto faktory patrí orálny sex počas menštruácie, prehltnutie semena počas felácie, HIV sa môže preniesť prostredníctvom malej rany na penise. Ďalším prenosným kanálom je krvácajúce ďasno, aj nedávne zubné práce a akékoľvek iné otvorené rany alebo rezné rany, odreniny v okolí úst.

svedok

mile damy ktore tu rozoberat herpes virusy, myslim ze on moze chytit vaznejsie ochorenie ako je len herpes uz len ten syfilis, hiv, hepatitida ci ine svinstva su zavaznejsieho charakteru ako herpes.
slecna redka vy nieste trosku mimo temu? ;) Myslim ze ste toto chcela napisat do inej temy ci? ;)

liberta25

lombardo, vidis, ja ked som googlila najaktualnejsie veci, docitala som sa ine. to je prave tym asi, ze fakt sa v medicine nic neda na 100% spochybnit alebo zohladnit. a mnohi lekari maju ini nazor. ale berme tu vacsinu. takze inak, ano, nie je to vylucene, ale je mala pravdepodobnost. to iste aj tebe tasty. ps. slubujem, ak najdem ten clanok, tak ho sem dam.

redka

PF minuel sme tu nacrtli nieco o oblickach.... skus pozriet toto celkom pekne zdrnute... www.freshness.cz

ja sa k doktorke asi poberiem az niekedy v polke marca, ked mi to praca dovoli... inac momentalne skusam ladvinove caje, chanca piedra, rowatinex, D manozu a kapucinku som vyradila, kedze si myslim ze moj problem nebude bakterialny, ale skor tam asi bude nejaky kamienok... inac ked som zmensila prisun masa (jedla som ho skoro denne na obed a niekedy aj v kombinacii so sacharidovymi prilohami - zemiaky, ryza co mohlo problem zhorsovat), tak sa tieto bolesti vecer v posteli skoro stratili... ani cez den nic necitim, a tiez pozorujem ze ma uz tak nelamu ruky (asi som mala prebytok bielkoviny a tym padom aj kyseliny mocovej???) a to mi mohlo aj tie bolesti ruk sposobovat.... neviem zatial su to len domnienky... mozno kym pridem k lekarke tak bude kamen aj prec... ak tam nejaky je....

tasty

ešte si dovolím skopírovať jednu informáciu, i keď je to už nižšie spomenuté niekoľkokrát, že ako sa môže prenášať herpes vírus 1 a 2 :)

Přenos HSV 1 je zprostředkován slinami nosiče viru. K přenosu HSV 2 dochází obvykle při pohlavním styku.
Typ 1 i 2 mohou být přeneseny při orálně - genitálním, orálně - análním nebo análně - genitálním styku.

lombardo1981

liberta25, kedysi tomu tak bolo. Prevládalo presvedčenie, že HSV-1 spôsobuje opar na perách, tvári... A že HSV-2 spôsobuje herpes na genitáliách či stehnách. Ale bolo dokázané, že toto striktné rozdelenie je chybné.