Čo vám pomáha na akné?

Príspevok v téme: Čo vám pomáha na akné?
sisa22

ahojte, chcem sa spýtať, čo vám pomáha na akné ? mám 16 a akne mam už asi od 12-13 rokov. mam to dosť silne, po celom čele, brade, nose. vyskušala som už asi všetky rôzne drahe prostriedky nato ale nič mi nepomaha :( dosť ma to už trapi lebo to vyzera važne dosť zle. mate nejaku dobru učinnu radu ? popripade by som bola rada ak by ste mi napisali čo použivate na čierne bodky na tvari :) strašne ďakujem za každy komentar :)

Fleur-de-lis

mne dlhoročné akné vyčistila zmena stravovania a to konkrétne paleo.
Pred pár rokmi som objavila americkú stránku clearskinforever, kde autor sám trpel na akné a v dospelosti začal hľadať prirodzenú cestu ako sa ho zbaviť ale aj príčiny prečo ho vlastne má.

Má tam články o mlieku, lepku (múka...), cukre, rastlinných olejoch...

To čo on vyradil zo svojho jedálnička kvôli akné sa zhoduje so stravovaním paleo.

V tvojom veku by som to neriešila extrémne, každopádne ak chceš skúsiť takúto cestu tak obmedz
-mliečne výrobky (jedz nesladené biele jogurty napr, radšej ako syr, sladké mlieko, či ochutené jogurty),
-múčne jedlá (chlieb, rožky, koláče...) radšej si daj ovsené vločky (nie ochutené musli)
-cukor
-smažené jedlá na slnečnicovom oleji- chipsy, arašidy, ale aj celkovo varené jedlá na tomto oleji

Pri čistom paleu sa zvykne pleť začať čistiť po 2 týždňoch, u mňa napr až po mesiaci. Je to rôzne. Niekomu stačí vyradiť len mliečne a už sa mu stratí akné...

Akné je hormonálny problém a problém zápalov v tele. Hormóny aj zápaly v tele sú ovplyvňované aj stravou. U citlivejších jedincov sa tento vplyv môže prejaviť napr. akné.
Ale ty si v puberte, možno sa ti pleť potom vyčistí sama keď sa hormóny ustália.

nelll

Ja mám taky 16 a mala som dost vela vyraziek, hnisy. Tak som prostě ignorovala ze sa to nemá vytlacat, věd hnis musí ist von. Prostě som si vsetky vyrážky vytlačila a natrela alpou. Tou prirodnou, či aka to je, nie obycajnou. Vždy som to spravila ked som mala ist spát. Rano som už na tom bola lepsie. Raz som bola aj u kozmeticky, aj to mi pomohlo. Teraz občas pred menstruaciou dostanem pár vyrazok, tak vytlwcim poaulpujem a tak. Také styri dni to takto spravim a vyrážky su přec. Alebo ich je ovela menej. Ja teda neviem či je to správně si dávat alpu na tvar, skus citát na nete, ale mne to pomáhá :)