Výpoveď dieťaťa po dopravnej nehode

Príspevok v téme: Výpoveď dieťaťa po dopravnej nehode
JN_1

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať ako by mali postupovať príslušníci PZ, príp. zdravotnícky pracovníci v prípade ak k nim bolo dovezené maloleté dieťa (8 ročné) po dopravnej nehode?
Manžel mal nehody a účastníkom bola aj naša dcéra. Vinník dopravnej nehody sa zranil ľahko bez nutnosti hospitalizácie, dcéra utrpela vážne zranenia a bola jej odstránená slezina.
V nemocnici ju vyhľadali príslušníci PZ a pýtali sa na nehodu. Dcéra bola vystrašená a my sme sa o tom dozvedeli až od dcéry a neskôr od ošetrujúceho lekára.
Vie mi niekto poradiť či je to štandardný postup, ale čo robiť?
Ďakujem!

vlado69

išlo o rozhovor, nie vypočúvanie za okrúhlym stolom......................... je úžasné ako ľudia nevedia rozlišovať, čo je priateĺská debata a čo vypočúvanie

Slobodna

Dieta nie je relevantny svedok, nejednalo sa o ziadne vypocutie, jeho vypoved nemoze byt ani zaznamenana ani pouzita. Mohlo sa jednat len o ozrejmenie skutocnosti.

MarekA.

Nevidím v tom pochybenie. Podľa mňa tým dieťaťu neublížili a pokiaľ viem, tak dieťa sa nikdy nevypočúva v prítomnosti rodičov.

liberta25

MarekA, je zrejme, ze do dokumentacie neuvedu vypoved toho dietat. a to z dovodu, ze nesmu vypocuvat maloleteho bez zakonneho zastupcu (teda vypoved je neplatna). bolo to vazne procesne pochybenie a keby s tym rodicia chceli nieco dalej robit, tak su v prave.

MarekA.

Myslím, že policajti si nemusia pýtať súhlas rodičov v takomto prípade. Dieťa podľa mňa nesvedčilo, len môže pomôcť pri objasnení dopravnej nehody. Súhlas potrebovali akurát asi od ošetrujúceho lekára, že jej zdravotný stav dovoľuje vypočutie. Akurát som sa pozastavil nad tým, že v nemocnici?

redka

tiez si myslim to co liberta... minimalne si mali vypytat vas suhlas na vypocutie ak uz ste nemohli byt pri tom priamo pritomni... a tiez vas nasledne informovat ze uskutocnili vypocutie...

liberta25

nie, dieta nesmie byt vypocuvane bez ucasti zakonnoneho zastupcu, co ste v tomto pripade vy, ako rodicia. je vynimka v jednom obcianskopravnom konani, ale to je uz uplne z ineho sudka.

[zruseny35]

JN_1 ....Deti smú byť vypočuté,práve koli tomu,že to bola nehoda,zisťovali sa iba okolnosti..Na súde svedčia deti nad 12r.