Zuby múdrosti (Zaklinený zub)

Peter002

Dakujem za vyborny clanok, svoj komentar pisem ako povzbudenie pre tych, ktori maju strach z extrakcie (tak ako som mal aj ja:). Mam 31 rokov, dnes som bol na extrakcii spodnej osmicky, rastla mi podobne sikmo ako na obrazku v tomto clanku, ibaze uz bola prerezana von z dasna. Nesposobovala mi problemy ani bolesti ale vzhladom na jej sikmy rast by v buducnosti mohla, navyse tazko sa mi cistila a zacinal sa v nej vytvarat maly kaz. Zubarka odporucila dat ho von,tak som sa po par mesiacoch odhodlal objednat a teraz to mam konecne za sebou a som rad. Zakrok trval ani nie 10 min,dostal som jednu injekciu na 4 rozne miesta a extrakcia bola naozaj bezbolestna, citil som len tlak a mierny tah. Anestetikum prestalo ucinkovat asi po 3 hodinach a potom som pocitil ranu a citim ju doteraz. Nie je to vsak taka bolest, ze by som potreboval tabletku. Neviem co bude v noci,ale zatial sa to zda byt uplne ok:)

Diana7777

Mne vyberali hornu osmicku pred 3 tyzdnami. Zakrok trval hodinu a potom mi to zasivali. Mala som vznik komunikacie do dutiny. 5 dni som mala neskutocne bolesti, analgetika pomohli tak na 2 hodiny,brala som flector kazdych 4-6 hodin a brala som aj antibiotika. Tyzden som nemohla jest,iba kasovite jedla. Stehy mi vyberali po 2 tyzdnoch a nesmiem sportovat este dalsie 2 tyzdne,po mesiaci od extrakcie mozem zacat normalne vsetko robit,ale este stale po 3 tyzdnoch to nie je v poriadku,sem tam nejaka bolest v kosti. Este ma cakaju dalsie 2 zuby,ale myslim,ze tak skoro si to nedam robit

AndreaS

Mne sekali 8-ku vľavo dole, išla ťažko rástla do lica, opakované zápaly , bola dosť hlboko ,prerezaná cez ďasno asi 2mm, rástla šikmo. Veľká rana, komplikovaný zákrok...strašná bolesť trhanie, 2xantib,dren...aby mi ťahalo zápal, po 8dňoch rtg..oba nerv.kanáliky porušené-mravenčenie d.pery, sánka akoby napnutá.Celý čas lieky od bolesti.Doktor hovoril, že musím vydržať ,kým mi dorastie kosť. Potom by to malo vraj prejsť. preskakuje mi strašne sánka. Zlepší sa?Otváram na 2etapy ústa.Už nikdy.

Sara24

Ďakujem za informácie. Akurát včera mi vyberali horné osmičky. Zákrok v pohode, no tá bolesť potom..dnes hrozný opuch. Obidve osmičky ležali vodorovne v ďasne, neprerezané..Každé 4 hodiny si musím dávať tabletky od bolesti. A, samozrejme, dvoje antibiotiká. Vie mi niekto napísať, po akom čase ustúpi opuch? Ďakujem.

Mogi

Este by som rada doplnila, ze je potrebné so žuvacím svalom po extrakcii cvičiť tj.robit "rybičku". Inak sa sval stiahne a ústa nebudete poriadne vedieť otvoriť. Niekedy až tak, ze sotva vložíte zubnú kefku. Mna poučil o tomto akurát Google, keď uz som ústa sotva otvorila!!!Pred vyberaním stehov pacientke predomnou kvôli tomu násilne a surovo otvárali ústa a este sa jej aj posmievali

kiki222

Ahojte, vie mi niekto poradiť, opuch ktorých uzlín môže spôsobiť zaklinený zub? Sú to len uzliny pod čelusťou alebo aj nižšie na krku smerom k ramenu (úpon?).

deniskaaaaa

Ahojte mám 15 rokov a v pondelok mi idu robiť ten zub mudrosti bolí to ? :( strašne moc sa bojím... :/ ma niekto stým skusenosti ? .... Neviem si pomôcť ale stále to mám pred očami :/ budem to citiť alebo ma nejako uspia ? Vdaka za odpoved :)

zlata1

Dobry den ja som pooperacii zuba mudrosti a uz je tomu tyzden a mam strach ze sa nieco skomplikovalo ,lebo mi zostava hrcka na lici...odpuchne alebo co by to mohlo byt?