Nos a zle dychanie

Príspevok v téme: Nos a zle dychanie
andrik

Čaute,
Od narodenia mám problém s dýchaním. Musím dýchať cez ústa a občas nos ani neviem prefúknuť. Je mi to nepríjemné, keď som stále s otvorenou hubou, tak som si občas zvykla strieknuť nosný sprej, čo ale nie je zdrave a hlavne to nie je dlhobé riešenie, no pomaha to.
Viete mi poradiť čo s tým?

julina8888

Ja mam problem ten isty ale v mojom pripade su to nejake dutiny ktore treba vyrezat skus navstivit otorinolaringologa.

Kýčera

Nepíšeš, koľko máš rokov, či nie si alergička. Môže byť za tým nosná mandľa, nosná prepážka/Tasty/, alergia, vysúšanie sliznice,... Ak si zvlhčuješ sliznicu vodou s obsahom morskej soli, príp. slanou minerálkou, nemusíš sa báť, nie je to návykové, ale Tvoj problém to nevyrieší. Ak chceš zistiť príčinu ťažkosti, potom choď k lekárovi/ssssssdd/. V zimnom období si väčšina ľudí zvlhčuje suché nosné sliznice, kt. zapríčiňuje ústredné kúrenie.

vitavi

Zdurenie nosnej sliznice spôsobujú hlavne tropické plody a surové ovocie, sladkosti mlieko a mliečne výrobky, husté tuky, povzbudzujúce a chemické látky.

Jedz stravu založenú na varenej a tepelne upravenej zelenine /doplň trochu kvasenej surovej/, ryžu natural a iné neobrusované obilniny a tuk vo forme semienok. Sliznice ti odpuchnú a vráti sa im funkcia.