Problemy s priberanim

Príspevok v téme: Problemy s priberanim
*Jozef

mam 16 rokov , meriam 168 cm. a mám už tri roky stále len vážim 50 kg. Chcel by som začat cvičit ale bojím sa že mi klesne hmotnost. Mal by som užívat nejake proteíny a pod. pri cvičení? Pomože to? Je to dobrý nápad? Ale chcel by som ešte zo pár centimetrov povyrást.Spomalujú nieto proteíny rast? či ako ktoré? čo mám robit???

dakujem

peto12

v prvom rade ale zacni poriadne jest a aj cvicit. doplnky = ako uz z nazvu vyplyva, su len doplnky k dobrej strave. nemozes od nich cakat zazraky resp. spoliehat sa len na ne.

odpovedam

jozef, pravidla fora zakazuju robit tu reklamu produktom. oporucit by som ti vedela, ale ked tak napis svoj mail. ono v podstate je jedno, aky si objednas - idealne srvatkovy izolat alebo koncentrat. rozdiely su casto iba v cene.

peto12

nevesaj hlavu, takych ako ty je kopec :) ja som mal 18r, 192cm a 70kg takze viem o com hovoris. Brat nejake doplnky bez cvicenia je takmer zbytocne, maximalne by si mohol nabrat tuk na brucho... ale urcite nezastavia rast

odporucam ti zacat cvicit aspon 2-3krat do tyzdna, silovo - s vlastnou vahou, alebo aj s cinkami - s cinkami to pojde rychlejsie, zalezi ale ake mas ciele... nie kardio - behanie, bicykel, tam skor este viac schudnes

a co sa tyka stravy, snaz sa o tom co najviac citat a vzdelavat, musis prijimat hlavne vela bielkovin (maso, syry, mliecne vyrobky, tvarohy atd. hlavne nie soja!) a hlavne po cviceni (z nich sa buduje svalova hmota) a v tvojom pripade ked nepriberas tak aj dostatok sacharidov (idealne takych ako ryza, zemiaky, a menej chleba a hluposti) no a samozrejme aj tuky - idealne zivocisne (slanina, mast, salamy kadejake, klobasy) toto vsetko v klude mozes jest :) tie tuky by nemali byt nejaky zaklad stravy, ale v skratke cca takto , nemusis sa obmedzovat.

mne velmi pomohol jeden clanok, ktory som prve roky bral ako srandu, ale ked som ho zacal brat vazne (a naozaj riadne jest) zistil som ze neni problem priberat :D) teraz mam 23r a +- 95-100kg z coho su vacsina svaly.

"mudry" clanok: new.biomag.sk
pekne jedz, cvic a nech ti to pribera!