Celiakia (bezlepková diéta)

Príspevok v téme: Celiakia (bezlepková diéta)
Muča29

Prosím vás,,má niekto celiakiu alebo chudne pomocou celiakii(bezlepková diéta),,ak áno,,mám 14 rokov a pred rokom som dostala celikiu vie mi niekto poradiť ako sa dá pomopou toho schudnúť?? ževraj to držia modelky aby schudli ale ja v tom nevidím žiadny zmysel,,možno ten,,že niemožem múku ale inak nie,,NIAKE dobré RADY ale tak?

ďakujem

Kýčera

Váhu máš dobrú,takže drahé dieťa, mama Ti nebude večne robiť servis, preto svoju energiu vlož do štúdia "Celiakie" a nie do chudnutia. Keďže dobré rady si neprosíš, tak Ťa nimi nebudem zaťažovať.

Kýčera

Máš celiakiu-teda ALERGIU NA LEPOK! Zle si to pochopila, múku a mučné výrobky môžeš, ale len z BEZLEPKOVEJ MÚKY, t.j. ryžová, kukuričná, škroby zemiakový, kukuričný,... Odteraz si pri každom výrobku musíš kontrolovať, či neobsahuje LEPOK-prísady do jedál/sójová omáčka/, čoko, jogurty, mäsové výrobky/párky/,... Je to veľmi DRAHÁ a časovo náročná ALERGIA. Niekto z tejto diéty schudne, iný priberie. Máš 14, si vo vývine, čo chceš riešiť? Pokiaľ sa Tvoj hormonálny systém neustáli, mala by si tomu dať pokoj. Napíš výšku a váhu, posúdime a možno zareagujeme.