Ako vyzerá váš vzťah po 3 rokoch?

Príspevok v téme: Ako vyzerá váš vzťah po 3 rokoch?
smutna22

Ahojte,
Mám prvý vážny vzťah, ktorý trvá 3roky. ALe začínam sa dosť často cítiť, akoby som bola single...Spolu cez týždeň len oddychujeme doma, teda ja si robím svoje veci a on svoje v obývačke. Veľa víkendov trávime oddelene so svojimi rodinami, kamarátmi,...So svojimi kamošmi síce ide málokedy von, ale ide, a za tie 3 roky mi ich ani raz nepredstavil, nešla som s nimi, hoc je pravda, že oni vždy len čisto chlapi sa stretnú. No je mi to ľúto, lebo viac máme aktivity len my dvaja ako aj s niekým iným s nami.
Cez víkend, keď on odíde domov, vybavuje si veci, navštevuje rodinu, tak ja doma upratujem a doháňam svoje veci do práce čo som pri ňom nestihla cez týždeň. Tak je to aj tento víkend. A ja sa cítim veľmi sama. A ešte keď mu čosi poviem, že prečo zrazu ide po návštevách a keď som s ním u nich, tak nemáme ani čo robiť, tak sa nahnevá a povie čo ho kontrolujem :/. Všetko si obráti na svoju pravdu a dobro. Som zúfalá, myslela som si, že je to môj budúci manžel, že s ním chcem mať rodinu, bývať. Ale keď vidím, ako to funguje keď len ako priatelia spolu bývame...On si neuprace, nepripraví prekvapko malé, aby ma potešil, často po práci s ním neni ani reči, ani na mňa nepozrie keď idem okolo neho v spodnom prádle....A vlastne to je ďalší bod, náš sexuálny život totálne klesol oproti prvej polovice nášho chodenia, a to ma moc tiež mrzí. Cvičím, starám sa o svoje telo, skôr on je ten čo troška pochabol hoc chodieva cvičiť...

Je toto všetko normálne? je to proste len tým, že sme veľa spolu, že spolu bývame, že sme spolu 3.rok? ako to u vas vyzerá?

ANGA123

Ahojte aj ja mám jeden podobný problém. Mam vzťah ktorý trvá 3 roky. Prvé dwa roky boli skvelé , plno chvíľ s úsmevom na tvári. boli sme spolu skoro stále boli sme úplne rovnaký. Robili sme všetko spolu.Ale avšak posledný rok sa to kazí. Začal uprednostňovať svojich kamarátov predo mnou. Nič sa mu nepáči čo poviem. Za každú hádku obviňuje mna. keď sme spolu von 70 % času je na mobile. Zvykne sa mi neozvývať pri výhovorke že nie je stále pri mobile. začínam byť zúfala. Hádame sa za každú blbosť. No život si bez seba predstaviť newieme :(

krasotinka (

No myslim ze ak to mas takto. Naozaj nema vyznam si nic nahovarat. A ukoncit tento vztah. Niekde na teba caka niekto s kym budes stastna. Nechcem tu vlievat depresiu. Ale ked zena nie je stastna po 3 rokoch. Tak necakaj ze sa to zmeni. Ja zijem so svojim muzom 8 rokov. Velmi som sa do neho zalubila. Po roku som otehotnela. Ale akosi som citila ze on ma nelubi tak ako ja jeho. Potom to zacalo. Ked sa narodil maly. S nicim mi nepomohol. Stale sa staral len o svoje veci. Chodil domov večer a nasledne s kamararmi na pivo. Jeho oblueny vyrok. On chodi do roboty zarabat a ja sa mám starat. Nikdy mi s nicim nepomohol.strasne som trpela. Preplakane noci. Po 3 rokoch som ho prestala lubit. Ale koli dietatu som stale s nim. Vlasne ani neviemn co mám dalej urobit. Myslela som si aka som silna. Ze aj ine zeny zvladaju byt silne. Ale preratala som sa po 8 rokoch s clovekom ktoreho nelubim mi to preslo na psychiku. Dusim sa sama sebou. Mám poruchy. Uzkosti. Nemam nikoho o koho by som sa mohla opriet. Lasku ktora ma podrzi. A to ma vnutorne ukrutne zoziera. A co je najhorie. S tym clovek sa neda zatial rozist. Lebo by mi urobil ukrutne peklo zo zivota. Ktore by som uz nezvladla. Vestica mi sama povedala. Ze to co mám doma je nieco hrozne. A ze tak lahko sa ho nezbavim. Ze sa mu musim sprostivit. Inak ma psychicky znici. Som v totalnej pasci. A za 8 rokov som ani nespoznala kto by mi pomohol a dokazla bys sa z tohoto pekla vymotat. Clovek nevie zit bez lasky. A ja neskutocne trpim. A neviem kam. Takze mile baby davajte si pozor s kym sa davate dokopy.

DontWorry

Ahoj, tak moj vztah vyzera asi tak, ze sme spolu tiez takmer kazdy den.Niekedy to nevyjde, bud ja sa ucim alebo idem von s kamoskou alebo on si ide zasportovat, ale inak stale. Nudu alebo ochabnutie vo vztahu nepocitujem. Ked sme spolu tak sa snazime venovat sebe..jasne nie vzdy to ide a aj ked som pri nom potrebujem robit veci do skoly on do prace. Zase neda sa byt nonstop na sebe nacucnuty. Teraz ked uz je jar tak sa snazime vyuzit pekne pocasie..chodime na prechadzku..minule sme sli na bicykle a sadnut na pivo. Von s priatelmi chodime vzdy spolu..ci s jeho ci s mojimi..nikdy sa nestalo ze by sme si povedali, ze ostavas doma. Pokial to nie je moja skolska akcia alebo jeho firemna. Alebo moja kamaratka a jeho kamarat..
Ide o to ako si to zariadis a vykomunikujes. Nebola by som s tym spokojna. Teraz sa tak citis, co bude neskor? A na tom treba pracovat. To co si napisala sem by som povedala jemu.
Inak k tej unave ak dojde vecer..to mu nezazlievaj. Ja ak som po celom dni v skole tak tiez sa mi nechce zrovna komunikovat. Nauc sa byt aj ticho pri nom, uzivat si pokoj..nie kazde ticho je zle

Monika54696

ahoj, no ja by som to takto nezniezla. My budeme končiť 4. rok priateľ tiež popustil a už pre mňa prekvapenia nerobí ani mi nehovorí každý deň aká som krásna. To čaro opadne. Ale inými vecami mi dokazuje ako ma miluje.Keď som chorá tak ma hladká.Keď ma niekto nahnevá tak ma vypočuje.Keď som chorá kúpi mi lieky.Povie mi že som úžasna keď mu navarím na tieto už ,,iné"veci treba pozerať.Lebo tým ti ukazuje ako moc ťa miluje. A nikto nie je 100%-ntný. Tak isto máme krízi lebo nervozita je v práci medzi ľuďmi to sa odráža aj na jeho nálade. My keď na seba nemáme čas tak si spravíme aspoň tu nedeľu spoločnuu a tu si úplne užijeme na výlete alebo s kamarátmi. To že on chodí bez teba s kamarátmi by som ja netolerovala. My nechodíme bez seba von a nikdy sme toto rozhodnutie ani jeden neľutovali. lebo on sa netrápi a ani ja. (aj keď niekedy musím byť niekde kde ma to nebaví) a ten sexualny život tiež opadne to vzrušenie ale aj tak keď sa milujete isto je to užasne.ak ho miluješ tak si všímaj tie iné pekné veci :) aj ja by som chcela aby bol do mňa ešte zamilovaný ale to stále nejde. nikdy nikde .... keď si nájdeš iného bude to to isté po čase. takže radšej mysli na to ake je to super mať stáleho partnera čo ťa miluje

da156145

Nie aby si sa porozpravala o tom, ze vas vztah je nudny so svojim priatelom a robili s tim nieco, ale ty ides pisat anonymnym ludom ako by to mali oni riesit a stazovat sa ako to mas zle...typicke, zober svoj zivot do ruk, nevzdavaj sa pri prvej malickej prekazke, ak nevies taku primitivnu vec v zivote vyriesit ako okorenit vztah alebo ist sa zabavit, tak pri vsetkych svatych co budes robit, ked sa udeje nieco vazne.

tutko

Ludia, ach jaj.. Krasa sveta, Zeme, a tym padom aj vasich vztahov a osudov je... no mala napoveda - sila, pohyb, oddeenie mechanika.

...DYNAMIKA!

Bez dynamiky by bolo vsetko staticke, stromy bez padajuceho listia, more bez vln.. A pokial to nie je zrovana dynamika atomovej bomby, tak je vztah presne taky zivy, ako by mal byt, nie ?

A presne preto jazda formule F1 nie na rovninke maximalnou moznou rychlostou, ale je tam kopec prekazok - zakrut. Kazdy problem, prekazka nas nauci nieco nove a posunie niekde inde, cize problem nie je nevyhnutne fatalny, ale je to skor laicky povedane sanca na zlepsenie nasej existencie, osudu.

prater96

Co mate stale s tym manzelstvom :D myslim si ze dvaja ludia mozu byt spolu a sa mat radi aj bez toho aby boli 24/7 spolu.. skuste byt spolu menej, mozno to uz zacina byt ponorkova choroba

Renča_11

Ahoj,
3 roky ešte nie sú taká dlhá doba, aby bol problém v tom, že spolu trávite veľa času.
Ja som so svojím priateľom 4 rok, z toho od septembra bývame spolu. Predtým sme trávili spolu tiež hodne času, hoci sme študovali každý v inom meste.
Vídavali sme sa cez víkendy, cez skúškové obdobie, prázdniny, ale takisto ako som ho ja predstavila svojim kamarátkam, tak ma aj on predstavil svojim a plánovali sme si spoločné akcie.
On bol súčasťou našich rodinných podujatí tak ako ja tiež na ich rodinných podujatiach. Ja som bola po 6 mesiacoch u nich ako doma a možno je to aj blbé vysloviť, ale bola som tam viac doma ako doma u svojich rodičoch. S jeho rodičmi vychádzam perfektne, vo všetkom sa nám snažia pomáhať, kým o našich sa to povedať nedá.
Teraz máme spoločný byt, ale neviem si predstaviť, že by som mala za ním vkuse upratovať. Chodievame zväčša spolu domov, ale ak aj nie, tak je normálne, že pripraví večeru, nakúpi, ale aj uprace ak je to treba. Keď riešime väčšie upratovanie, alebo prípravu na sviatky, tak si prácu rozdelíme a pre neho nie je problém my pomôcť s varením, alebo pečením.
Zabávať sa síce občas chodíme, ale zväčša spolu. Občas sa stane, že niekam vyrazí s kamošmi, ale nie je to pravidlo a ak aj áno, viem s kým a kde je. Takisto to platí aj u mňa.
U nás sú city bežné, dokonca môj partner je z tejto strany akčnejší, ale zase je pravda, že vyrastal v rodine kde je pusa a objímanie na dennom poriadku, kým u nás pomenej.
Skúste si sadnú a porozprávať sa a to otvorene čo ktorému z vás vo vzťahu vadí a ak to nepôjde ani tak, tak jedine výmena partnera.

smutna22

novinka, presne o takom rodinnom živote, ako si opísala svoj som vždy aj ja snívala. Ale už keď mám ten vzťah, tak sa mi nezdá, že to tak budem mať. ALe zas na priateľovi je kopa iných veci čo mám na ňom rada. Ale tak jasné, že len tie zlé veci som teraz popísala...