ADHD– malý, či veľký problém?

Táto diskusia patrí k článku: ADHD– malý, či veľký problém?
ADHD– malý, či veľký problém?

Určite ste sa už viacerí stretli s dieťaťom, ktoré sa ustavične vrtelo, pobehovalo, rýchle prechádzalo z jednej činnosti do druhej bez toho, aby jednu činnosť dokončilo, reagovalo na podnet bez rozmýšľania, nedokázalo sa sústrediť ani na krátku chvíľku.

Kacenka2803

Neviem ani ako mam zacat. Moj syn ma diagnostikovanu ADHSalevo ADHD. Zijeme v Nemecku uz 4 roky. Moj syn mal 5 rokov keď sme sem prisli. Uz v predskolskom zariadeni nam vraveli ze maju s nim problemy. A zacalo nekonecne chodenie po Ergoterapeutoch psychologoch a stale testovanie. No a diagnoza ADHD. Nasledne ma tlacili do tabletiech. Pomerne rychlo sa naucil jazyk aj matematika mu isla. Zaujimaju ho progtamy kde sa uci ...vseliake pokusy a samozrejme technika vsetkego druhu. Absolvoval aj psychoterapie dokonca ma aj vypomoc v skole. Zacal brat tabletky jedni, druhe ale nemohol spávať, nechutilo mu jesť, stale klipkal ocami a dokonca aj dosla agtesivita voci sestre. Tak som mu zacala davat prazde kapsule. Myslela som na placeboefekt .no on sam citi ze asi nieco je inak. Chxem poradit .Nejaky zaruceny prirodny liek. Som zufala .Nechxem do neho pchat chemiu. Inak je to velmi mile,dobrosrdečné dieta. Ďakujem

Slobodna

Existuje niekoľko vedeckých štúdií, ktoré potvrdzujú, že hyperaktivitu u detí spôsobuje cukor v strave. Všetci, ktorí sa trošku zaujímajú o stravu, či športovcom to logicky dáva zmysel, keďže vieme aké účinky má cukor a kedy je vhodné ho využívať. U detí to rozhodne vhodné nie je. Ak sa raz dieťa naučí na cukor, jeho príjem musí neustále zvyšovať. Cukor je novodobou drogou a deťom by som ho rozhodne nedávala.