Problémy s obličkou - zákrok

Príspevok v téme: Problémy s obličkou - zákrok
Smejko777

Zdravim, mam 15 rokov, a mam taky problem, ze uz dlhsi cas ma bolel pravy bok, presnejsie rok aj dačo.. pred rokom som pochodila same vyšetrenia, nikde mi nič nenašli, všetko v poho, no ta bolest aj tak pretrvavala.. teraz, ked to uz boli take ze to bolelo skoro vkuse som išla na ultrazvuk, kde mi zistili nejaky duty system na oravej obličke a ked som išla na urografiu zistili mi že mi z pravej obličky skoro vobec neodteka moč, a povedali, že to bude treba riešiť operaciou.. vedel by mi niekto povedať akou operaciou sa to da spravit, prip. zdielat vase skusenosti? Dakujem vopred:)

lombardo1981

Práve pri hydronefróze neodteká moč z obličky. A pri nej sa taktiež zisťujú zmeny na panvičke. No príčin je veľa. Môže byť vrodená, obštrukčná, refluxná. Ja mám refluxnú. A tiež mi ju chceli operovať, ale nakoniec si to rozmysleli. Pretože mám aj iné, vážnejšie poškodenie obličiek, a predstavovali by to pre mňa príliš veľké riziko, že by sa opäť tá funkcia destabilizovala. Čo by ma dosť ohrozilo na živote. Ale, keď som bola v nemocnici, stretla som tam niekoľko detí, ktoré podstúpili operáciu. Ale už je to dobrých 21 rokov. :-D

Smejko777

lombardo1981 - to.mi zistili pred rokom ale vtedy tobolo pricinou akutmeho zachvatu, potom to preslo, oblicka presla do normalu.. a teraz, no neviem presne ci hydronefroza, len viem, ze mi neodteka skoro vobec moč astoji tam no..