Crohnova choroba, alebo niečo iné?

Príspevok v téme: Crohnova choroba, alebo niečo iné?
|AnonyM|

Obávam sa, že mam crohnovu chorobu. Už rok mám traviace problemy /reflux/, stále ma bolí pod hrudnou kos)ťou (mierna neustavajuca bolesť) ... pri odberoch krvi som mal všetko OK /mierne zvýšene bielkoviny/ , no niekedy sa citim horšie ako napriklad teraz. Prelievanie v črevách, nafukovanie, riedšia stolica, bolesť v lavej dolnej časti brucha /ale myslim si že to je od nafuknutia/. Stolicu mam skoro stale mäkkšiu ale nie vyslovene že hnačka /až dnes som mal akokeby hnačku/, stolicu mam vždy raz denne. Uživam probiotika, jem veľa jablk a poslednu dobu /asi 3 dni/ som jedol kyslu kapustu.
Naozaj sa obavam, že to može byť crohnova choroba.
Ďakujem

laiky2

Zdravím RNG:) chcel by som sa váš niečo súkromne opýtať ohľadom CROHNA...môžem vás poprosiť o váš email....bol by som vám veľmi vdačný...môj email je...
moew7826@gmail.com

redka

no... bez kolono tuto diagnozu nezistis.... takze skus najskor upravit sravu a ked to neprestane, tak sa kolono nevyhnes...

|AnonyM|

Nie kolonoskopiu ešte nerobili /a dufam že ani nebudu/
A k tomu stravovaniu určite skúsim to čo písala Kýčera :-)
Inak Vám zatial ďakujem

Kýčera

AnonyM-ešte raz opakujem,ak by si mal Crohna,mal by si aj iné príznaky-zápal čreva,začal by si prudko chudnúť,teploty,HNAČKY-riedke a viacnásobné stolice s rôznymi prímesami,... Nikde som netvrdila,že ho nemôžu mať aj deti. Prestaň sa báť a začni s tou úpravou stravy,pozoruj,po akom jedle Ťa začne nafukovať,ak sa Ti pridajú aj iné príznaky napíš. Ale to,čo si uviedol doteraz ma utvrdzuje v tom,že je to nesprávna kombinácia jedál a jedla,kt.Ťa a aj iných nafukujú. Plyny sa totiž tvoria u každého človeka,lenže 1 spôsobujú pri odchode problémy,inému nie. Vidím,že sa pridali aj iné baby,tak si vyber,kt. z nich chceš,aby Ti radili,lebo budeš mať z toho miš-maš. Ak chceš,aby som to bola ja,tak ma oslov.

redka

a robili ti aj kolonoskopiu? tak ked nic nenasli tak asi tu dg. nemas... potom sa treba pozriet na travenie, ci mas dost enzymov, kyseliny... toto ti uz testovali?

|AnonyM|

Prepáčte, pisal som to cez mobil a zvykne mi to takto divne hadzať.
Na gastro chodim už rok a par mesiacov 2x gastroskopia, na poslednej kontrole vraj bolo všetko OK, stale spominam
že ma nafukuje, ale nejak to nerieši. Lieky momentalne neberiem žiadne, v utorok idem znova na gastro na kontrolu