Vztah bez svadby

gamm

ja povazujem idealisticke ocakavania od vztahu za minimalne rovnako "nedomyslene" ako aj vyslovene negativne predstavy o vztahoch z toho dovodu ze nemozu byt idealne (ak to nie je idealne stoji to cele za prd). su to take extremy, kazdy na opacnom konci.
alebo este inymi slovami vztahy su predovsetkym take ake si ich spravime no idealne nemozu nikdy byt, pretoze sme len ludia, takze je naivne to od vztahov ocakavat no zaroven to neznamena ze stoja vsetky uplne za ...

Razurčite

To čo sa dnes zdá nemožné (ovplyvnené niekoho poučkami)zajtra môže byť samozrejmosťou.Všetko je možné stačí myšlienka,predstava,sen.

wreck

take dojemne idealisticky rozpravocky niektore. pekne sa to cita, naozaj, velmi. lenze, karl friedrich bol mudry clovek a krivka po nom pomenovana nepusti. rozdelenie bude vzdy take, ze jej okraje budu len vynimocne dosiahnutelne extremy (super stastne vztahy, kde desattisici den je rovnako uzasny ako prvy vs. katastrofalny teror, strach a zive peklo na zemi) a vsetko ostatne sa bude pohybovat niekde uprostred, zvycajne so zmiesanymi vysledkami.

vsetky potrebne situacie sa nikdy zazit nepodari a garancia toho, ze sa nam z najroznejsich moznych dovodov druha strana nezhnusi, nie je. zial, nejde o skusku, na ktoru sa da pripravit s vedomim, ze ked to nepodcenim, prospejem s vyznamenanim. :(

vsetkym, ktori ste vo svojom vztahu stastni, zelam, aby vam to tak vydrzalo a aby to bola naveky taka rozpravka aku opisujete. :)

Razurčite

Svadba nieje dôležitá v tom zmysle ak niekoho ľúbim a je to vzájomné netreba to pečatiť.Pri vážnom vzťahu,dlhodobom je to určitá výhoda ak majú spoločné bývanie,deti atď.Samozrejme veľký vplyv má aj rodina a je možné,že budú tlačiť pár do svadby.Osobne som sa stým nestretol avšak počul som názory niektorých "horlivých"veriacich starších ročníkov.
Dôležité je mať dôveru vo vzťahu a úprimne milovať.Starajte sa o lásku a utvrdzujte ju skutkami.
Veľa šťastia.

lulu22

je to každého vec...
ak s tým obaja súhlasia, tak to je ok :) horšie by bolo, keby to každý videl inak.
a možno lepšie byť šťastný bez "papiera" ako sa rozvádzať po roku manželstva..

Fleur-de-lis

o ľuďoch, ktorých nepoznám si na tomto základe nechcem nič myslieť lebo sa tam veľmi ľahko môžem zmýliť. Ale tak nemyslieť si nič sa tiež nedá :)
Kto vníma manželstvo ako rozlučné a teda sľub, ktorý dáva nemyslí celkom vážne, pre toho človeka to asi veľký rozdiel nerobí. A zrejme je viac takých čo sa nechcú zaviazať na celý život.
Podľa mňa má manželstvo ďaleko od toho aby to bol len papier, pokiaľ to dvaja myslia vážne. Takže zrejme by som si myslela, že tí dvaja si chcú nechať zadné dvierka v prípade keď opadnú city, budú sa už mať dosť, a pod.
A tiež by som si asi myslela, že nemyslia celkom na dobro svojich detí. Deti to vnímajú a žije sa im ľahšie v prostredí istoty než keď nevedia, či rodičia vôbec ostanú spolu.
Ale zas strach z celoživotného záväzku viem pochopiť, aj to, že sa to neiktorým zdá skoro nemožné.
Keď sa človek ale rozhodne, že to má ybť na celý život a stojí si za svojim rozhodnutím, tak to možné je :) Najlepšie ak sa takto rozhodnú obaja :) A ako sa vraví v kostole- tak mi Pán Boh pomáhaj. V čisto ľudských silách je to oveľa náročnejšie.

mamnahaku

Jasnacka ze dotycnu damu alebo pana treba dostatocne zpoznat a nielen v tom ake jedlo ma rada, aku hudbu, filmy a bla bla bla... ale predovsetkym nazory na zivot, spravanie sa v kritickych situaciach ci riesi s rozumom alebo sa psychicky zruti. Najma v krizovych situaciach sa ukaze prava tvar cloveka nie ked je v pohode. Treba si partnera vyskusat napr. ked mu znicite nieco jeho oblubene napr. sosku, vazu a pod. Ked treba riesit nejaky problem, nieco necakane. Ako sa sprava ci vrieska a nadava na vsetko a vsetkych aj na vas, ci je flegma ktoremu je vsetko jedno, ci riesi s rozvahou a podava rady, ci je posraty ako male decko ktore uteka za rodicmi ak je problem a vas necha v stichu. Zit zivot vo dvojici to nieje len divanie sa na zapad slnka alebo lezanie v trave a pocuvanie vtackov. Krizove situacie odhalia casto pravu povahu toho druheho.
Mnohe manzelstva vznikaju bud z rozumu alebo z nerozvaznosti ako je necakane tehotenstvo. Teda manzelstvo sa uzavrelo len formalne aby malo dieta rodicov. Tieto manzelstva casto koncia rozvodom a neverou.

hm..

wreck, tak si to treba rozmysliet, treba sakra dobre vybrat a jeden druheho spoznat (spravanie v kritickych dnoch, pri problemoch, vyskusat si spolocne byvanie)..proste si svoje najprv odzit.. pred tym nez vhupnes do zvazku manzelskeho..darmo, dostanes len tolko, co das a ako sa k tomu postavis..ked si vezmes debilku, tak tu budes darmo vyplakavat..

a este by mohol dat niekto tu mudrost co tu casto koluje..ze manzelstvo je ziskove jedine tak pre zenu :D no podme, vsetci ohrdnuti, zakomplexovani co neznasate zenske pokolenie..spojte sa a rychlo sem s tymi vasimi vyplodmi..nech sa takto v piatok pobavim :D

laponosi

mamnahaku
nuz, poznam par, kde sa aj po 40 rokoch maju radi, dvoria si, prekvapuju as, pomahaju si.
ale su ina generacia pochopitelne, ale ja sa nebojim, ze ta dnesna taktiez dozreje.
'davanie prednosti' je dost dolezita vec aj pomimo vztah, napr na priechode detom a podobne, resp slabsiemu uzivatelovi ciest.
to nie je narocne, je to len povahovo gentlemanstvo.
otvaranie dveri praktizujem aj nahodnym ludom, zenam ci muzom, mladsim ci starsim.
pozdravenie taktiez.
pouzivanie "dakujem" a "prosim" taktiez.
dary kupujem aj susedom, ak mi s niecim pomohli. alebo len tak, nech ich potesim.

tak pokial sa clovek nepotrebuje pretvarovat, myslim si ze toto mu vydrzi az do konca vekov.