Hormóny?

Príspevok v téme: Hormóny?
púpava12

Zdravím žienky.

Mám na Vás otázku a hľadám nejakú, ktorá sa s tým stretla. Pred takým rokom som prestala brať antikoncepciu. Od vtedy sa somnou začali diať divné veci, ale nejaký čas som brala ťažké lieky a mali dosť vedľajších účinkov, tak som si myslela, že je to kvôli nim. No už ich neberiem nejaký čas a veci sa nemenia.

Tak kde by som začala. Od kedy ju neberiem, mám problémy s pravidelnou menštruáciou a v poslednom čase keď sa aj dostaví, tak trvá krátko, pociťujem stále únavu, v noci sa mi nedá spať, budím sa nato, že mi je teplo a som spotená, naopak potom spím cez deň, pribrala som, pociťujem zmeny nálad, mala som neustále problémy s výtokom a pocitom svrbenia a pálenia (nato mi gynekológ dával neustále nejaké lieky) a momentálne som si všimla, že mám aj problém s ochlpením. Chĺpky sa objavujú aj tam, kde pred tým neboli, hlavne nad hornou perou a toto ma už naozaj nahnevalo.

Máte s tým niektorá skúsenosti ? Som v zahraničí a neviem, kedy sa mi podarí ísť k môjmu gynekológovi. Ak sú to naozaj hormóny neviete o nejakej alternatívnej liečbe ? Pretože podľa toho, čo som čítala, keď sa mi podarí dostať ku gynekológovi, tak skončím zrejme znovu pri antikoncepcii.

Ďakujem každej, ktorá si to prečítala a zareaguje. :)

púpava12

Ďakujem žienky za vaše názory :) Neboli to antidepresíva, bolo to kvôli akné, ktoré ma dlhé roky trápilo. Curacne sa volali. Určite pôjdem k doktorovi teda, nech sa to dá čím skôr do poriadku.

LMarika

Presne ako ste pisali, aj ja si myslim, ze by to mohla byt stitna zlaza. A tie "tazke lieky", ktore si brala, to boli antidepresiva, ci antipsychotika? Nemusis nam odpovedat na tuto otazku tu na fore, odpovedz si len v duchu pre seba. Ide o to, ze ludia s chorou stitnou zlazou mozu mat psychozu, alebo depresiu, na ktoru sa potom liecia, hoci by sa vobec nemali a ak to bola psychoza, tak katastrofa - horor, takeho cloveka potom uz vsetci za sibnuteho vyhlasuju a prstom si na celo tukaju, hoci on vobec, ale vobec nie je psychicky chory, ale celkom zdravy a na psychozu by sa liecit nemal. Psychozy a depresie mozu mat totiz telesnu pricinu a tou moze byt prave chora stitna zlaza. Vtedy treba liecit stitnu zlazu a ak sa nasadi spravna liecba tak psychoza/depresia sa nevrati uz nikdy viac. Lutujem takychto ludi, ktori nieco take mali a su svojim okolim povazovani za blaznov, zatial, co kopa blaznov chodi po slobode a nikto si s nimi nevie rady, u psychiatra v zivote neboli, ja som mala spolubyvajucu, co si nad zachodovou misou vlasy trhala, takou tazkou formou sebaposkodzovania trpela a bala som sa, ze pri mne spacha samovrazdu. Aj frajera mala psychicky labilneho, ktory sa uz v minulosti o samovrazdu pokusil. No nakoniec sa nam rozpadla partia a kazdy z nas si isiel svojou cestou, co je len dobre. Dufam, ze uz nikdy nebudem s nikym takym byvat. Pupava12 - vela stastia a nech sa ti zdravotny problem cim skor odhali a vyriesi, aby si sa uz netrapila a aby si zila zdravo.

Shayleen

Štítnu žľazu to budeš mať. Pokiaľ so v zahraničí určite si poistená zajdi za lekárom. V ktorej krajine si?