Má ešte cenu žiť?

Príspevok v téme: Má ešte cenu žiť?
Haficek

Ahojte, tak ja neviem, čím by som začal. V poslednej dobe mávam fakt depresie a neustále rozmýšľam nad samovraždou, resp. sa mi už o nej aj sníva (skoky z mosta, skok pod vlak, havária autom a pod.). Už v minulosti som bol niekoľko krát hospitalizovaný na psychiatrii kvôli "miernej poruche osobnosti".

Tých problémov je asi trošku viac ako u iných. Som gay. Kvôli tomuto ma matka vyhodila v 17tich z domu. Pre info mám 22. Z toho som sa nejak dostal, no tie problémy sa stále nabaľujú. Po tom, ako som bol vyhodený, tak som spáchal pár trestných činov /cca 8/ (aby som mal čo dať do huby), za čo mám 2 úhrnné tresty s podmienečným odkladom 2 a 5 rokov. Snažím sa v súčasnosti podnikať (áno, je to možné - podmienku bezúhonnosti musí spĺňať konateľ spoločnosti, nie spoločník), no nedarí sa nejak, na všetko je potrebný väčší kapitál, čo z brigád nepolepím ani keby čo bolo. Na TPP sa nemám ako zamestnať, nakoľko všade chcú výpis z registra trestov. V láske tiež mi nič nevychádza (som po rozchode) a mám k celému svetu totálny odpor.

Je možné to nejako ešte riešiť? Či mám konečne skoncovať so všetkými trápeniami a depresiami a skončiť to? Čím ďalej, tým sú tie depresie silnejšie a sú silnejšie ako voľakedy, keď som sa pokúsil o samovraždu. Som ešte rád, že sa tomu pokúšam odolávať ale hranica únosnosti to asi prešvihlo dávno.

Poprosím o normálne príspevky bez debilných kecov.

pacient123

nemám nič proti gayom a ani ich neodsudzujem su to bežný ludia,,,,,,len nechápem prečo chlap zmení orientaciu aj za cenu že ho matka vyhodí z domu ,mne by to za to nestalo,,,som hetero pre zaujimavosť :) boh stvoril muža a ženu keby chcel aby muž bol z mužom tak by sa nenamahal stvoriť evu (ženu) --- možno ,že vačšina gayov znenavideli ženy pre ich skazenosť,namyslenosť atd. ale podla mna vždy sa najde dajaká v poho baba i ked ja som ju ešte nenašiel ....je to o psychike človek ked uverí tomu že túži po nosnej diere a nie po ženskej vagine tak sa mu v hlave zrodí pocit že je to pravda ...nezabijaj sa ,azda si veriaci -to by si porušil desatoro a šiel by si do pekla lebo aj samovražda je vražda ,ja mam tiež debky ale take ktoré trvaju v kuse no zistil som že tím trpí asi viac než polovica ludstva ...človek sa nemôže mať elforicky na zemy ale iba v neby iba naš spasitel nam to poskitne ....preto zmysel niečoho čo chceme sa stratí z jeho sostupnostou lebo nič netrva večne ani radosť s toho čo dosiahneme ...aj ten najväčší bohač na svete ma deby a ma niekedy samovražedne pocity je to normálne i ked to tak vnimať ako normalne nedokažeme ale je ! preto treba srať na všetko jebať na všetkých ale zaroven ani nemyslieť len na seba ale žiť len zo dna na den a veriť v boha -.....samozrejme zabavať sa treba a vitvarať si zažitky aby sme o tom do buducna mohli aspon rozpravať

Haficek

Mám 1. skvelé správy. Z bývalého je súčasný. Už len trošku eliminovať tie problémy, čo mám ale už mám na koho myslieť :)

gamm

nie ze by som tento postoj vo vseobecnosti a vzdy preferoval, ale v tvojom pripade ano, aspon teraz. ked sa trochu otrasies z tej blbej nalady

gamm

no teraz si taky haklivejsi na kadeco ked mas aj tie depky. clovek vtedy vidi veci cierne, je citlivejsi aj somariny robi a tak. kazdopadne do buducnosti ti iba v skratke napisem, ze neries zbytocnosti, bud viac pragmatik a sustred sa viac na seba.

Haficek

No dnes som spravil ďalšiu kravinu, s bývalým sme riešili firemné veci a zrazu došlo k sexu a ja som mu potom vyznal lásku a nedopadlo to ktovie ako. Vraj mám tomu nechať "voľný priebeh". O pár hodín neskôr som zistil z dôveryhodného zdroja, čo celé dni robí na pokeci. Má tam nejakého úžasného Dušanka, ktorému baští slová typu "Som tu len pre teba". Ale keby aspoň poznal slovo úprimnosť. Veď čo iné sa dalo čakať, veď keď sme boli spolu, tak si vypisoval s nejakým čechom, lebo sme mali blbé obdobie, tak potreboval "cítiť", že ho má niekto rád.

Asi to bola najväčšia somarina roka, čo som spravil - aj ten sex aj to vyznanie. Ja to už môžem fakt osrať, som ešte v hlbšom blate v akom som bol. Zasa depresia ako hovado, klepem sa od nervov. Toto snáď nikdy neskončí.

Haficek

Razurčite: Nejak som Tvoj príspevok nepochopil.

Toto bude asi najväčší problém, keďže ho budem mať dosť často na očiach a odvolať ho z funkcie konateľa nemôžem, keďže nemám tam koho dosadiť. A čo by mi to tak pomohlo, to by ešte musel mi odpredať svoj podiel vo firme, aj keď je len 15 %-ný. Inak sa ho nezbavím.

Aj keď mi dosť ublížil, tak ho stále milujem a chcel by som ho nazad ale vzhľadom na jeho odmerané správanie, sa to nestane. Je síce pravda, že mu veľa vecí na mne nevadilo ako aj tresty a pod. ale bol prehnane žiarlivý a na konci vzťahu sme sa dokázali aj niekoľko krát pobiť, nehovoriac o tom, že pri každej hádke vyťahoval akúkoľvek minulosť.

Haficek

Posnažím sa to nejak ustáť. Ľahké to rozhodne nebude, ale skúsim pre to urobiť maximum. Nad tým Rakúskom som veru neuvažoval. Ktovie, či si ešte niečo z nemčiny zo školy pamätám.

Ale aspoň sa mi podarilo ako tak vyspať, čo bolo v posledných dňoch nemožné. Fakt to písanie o svojich problémoch pomáha, aspoň na niečo.

Ale predsa potrebujem ešte 1 radu: Ako mám zabudnúť na bývalého, keď ten hajzlík je konateľ v spoločnosti, keďže ja ním byť nemôžem, bez komunikácie alebo nutnosti stretnutia to asi nepôjde.

wounded

Ja som sa chcela zabit, uz som mala pripravena lieky zapit ich alkoholom ale nakoniec som to neurobila ani neviem preco. Kratko na to som spoznala skveleho chalana s ktorym som potom chodila. Boli to najkrajsie chvile mojho zivota. Ale nic netrva vecne. Rozisli sme sa, bola to oboch chyba ale priznavam ze ja som mala vacsi podiel na tom. Ked sme sa rozisli preplakala som cely den a v noci ked vsetci spali som sla do kuchyne dorezat si ruku. Noz bol dobre ostry. Chcela som si vziat zivot. Ale bala som sa urobit to a nechcela som zranit rodinu. Teraz je sice este len par tyzdnov od rozchodu ale slovo samovrazda u seba nechcem ani pocut. Dala som si do zivota ciele, ktore chcem zvladnut, dosiahnut (napr navstivit Anglicko) a drzim sa svojich snov. Chcela som tym povedat ze sa nezabijaj. Mozno za chvilu stretnes cloveka s ktorym si budes dokonalo rozumiet a ktory zahoji tvoje rany. Ja si myslim ze by som mala krasny zivot s nim, keby som s nim ostala.