Cysta v mozgu

Príspevok v téme: Cysta v mozgu
Greso

V axialnej T1 sekvencii infratentorialne bez ložiskovych zmien.Supratentorialne štruktura mozgovych hemisfer primerana. T2 tirm sekvencia spuratentorialne bez ložiskovych zmien. V sag T2 sekvencii corpus callosum, kmeň, pons, predlžena miecha a miecha po C2 bez patologickeho nalezu. Oblasť PC uhlov bez znamok expanzie. Hypofýza v tureckom sedle, neatakuje opticku chiazmu. Komorovy system symetricky, v strednej čiare, bez presunu a patologickeho obsahu. Subarachnoidálne priestory primerane. DWI v zobrazovacom rozsahu bez znamok zmien intenzity signalu.
Edematozne presiaknuta sliznica praveho frontalneho, etmoidálnych a laveho sfenoidálneho sinusu. Drobna cysta na baze ľaveho maxilárneho sinusu.
Zaver: Nalez na štrukture mozgu infra, supratentorialne primerany.

Prosim o radu co to moze byt mam sa velmi báť alebo. .....mam zdravotne problémy. Mam vyšší tlak , niekedy tlaky v hlave, cítim sa omámený a podobne. A velmi sa bojím .
Mam 22 co mam robiť

grešo

chapem ano :) prave preto mi dokor urobil testy na sekundarnu hypertenziu :)no mam menej soliť a podobne upravit jedalniček. Zatial ziadnu organovu pričinu mi nezsitili :)

Kýčera

Ak si zvyknutý na TK 125/75 a on Ti SKOČÍ-POHNE SA smerom hore o 25/15,tak tomu sa povie,že Ti kolíše. Ak máš STÁLE TK 150/90 máš VYSOKÝ,...Rozumieš?

Kýčera

Áno,horný máš hraničný,dolný je už vysoký.Si príliš mladý na takýto tlak.Normál je 120/80. Ak mávaš takýto TK a odrazu Ti stúpne alebo klesne napr. o 10 torrov,môžeš mať tieto problémy.Ak Ti lekár nezistí orgánovú príčinu týchto stavov,uprav si jedálniček.Tlak meraj aj pri týchto stavoch,aby si vedel na čom si.Zaťažové testy sa robia na bežiacom páse,...a pritom sa sníma činnosť srdca.

Kýčera

Nerozumiem Tvojmu príspevku o 12,35.Nereaguj hneď na otázky,porozmýšľaj nad tým,čo Ti chce človek povedať,ak nerozumieš,pýtaj sa.

Greso

nemyslel som že kolíše ako tak že raz je musí a raz vysoký že bude je v norme alebo vyšší trocha takze tak

Kýčera

Takže máš KOLÍSAVÝ TK,a preto tie stavy,dokonca Ťa to môže ťahať na niektorú stranu ako opilca.A vysvetľuje to aj Tvoje terajšie problémy.A k týmto stavom dochádza vtedy,ak sa Ti prudko zníži,či zvýši ako si obyčajne zvyknutý.

Ivka 1

Ešte som tipovala na nedostatok železa ale aj to je zdá sa v poriadku. Až budete mať výsledky z testov na sekundárnu hypertenziu napíšte .