Som zúfalá z mojich uší

Príspevok v téme: Som zúfalá z mojich uší
Operrationse

Ahojte. Mám 18. Je veľa ľudí, čo má odstávajúce alebo väčšie uši, ale poznáte niekoho, kto ich má špicaté? Veľa ľudom je to smiešne, hneď by si z toho robili srandu, dávali názvy ako avatarka, elfka a pod. A myslím si, že mať špicaté uši je oveľa väčšia pliaga ako ich mať odstávajúce - lebo to sa vyskytuje častejšie.

Chcem upozorniť, že narodila som sa s normálnymi, ale toto sa mi stalo ako som si priľahávala uši na polku, keď som bola bábo a robila som to tak drasticky asi, že mi to ostalo dodnes a vyzerá to otrasne.

Nikto to okrem mojej mamy a ešte jednej "kamarátky" nevie. Tá to síce nikomu nepovedala a tvári sa, že to nevie, ale vie a využíva to proti mne a aj podpichuje občas pred ostatnými babami aj chalanmi, že som stále rovnaká a že nenosím vlasy v cope a pod. Ale toto ona robí pri všetkom, to by bolo už asi na inú tému, tento rok sa aj tak konečne rozídeme.

Dokonca aj mama si zo mňa robí nepriamo srandu a vraví o mojej najmladšej sestre stále predo mnou, aké má krásne ušká a že ich má najmenšie z rodiny, že ani nevie po kom ich má také a pritom poznamená, že ja s bratom ich máme väčšie. Brat ich má ale podľa mňa normálne, on ich špicaté nemá, lebo mu ich asi viac lepila ako mne, je to aj vidno. Nechápem ako môže byť taká, keď dobre vie, že mám z toho komplex jak hovado, ved vidí, že nenosím vôbec cop, ten nosím len keď som sama.

Bol čas kedy som si fakt len OBČAS dala cop, dala ostrihať vlasy do postupna, tak aby mi trochu aj nejaké pramene vypadávali z copu a tak, ale mala som pocit, že tým na svoje uši len viac upozorňujem. A možno sa mýlim a upozorňujem na nich práve teraz tým, že vôbec nenosím cop. Raz si ich však vyžehlím, inokedy natočím, vlnia sa mi aj od prírody, mám ich najdlhšie, čo som kedy mala. Vlasy mám fakt pekné, husté, bohaté, ale čo z toho, keď si nemôžem spraviť žiadny účes a aspoň chvíľu si od ich záťaži oddýchnuť?

Vždy som sa strihala a nepáčilo sa mi to, ale musela som. Navštevujem prosím pekne len jednu jedinú kaderníčku, kt. je už staršia a už nevie veľmi dobre a ani módne strihať, ale čo mám robiť, kde sa nejakej mladej pipke hanbím zveriť, lebo sa mi bude pri umývaní, vypnutí vlasov počas strihania smiať?

Plánujem ísť teraz v lete do Anglicka na brigádu, tam si na to zarobiť a neskôr ísť na operáciu. Pridali sa mi aj isté vážnejšie zdrav. problémy, ale tohto sa túžim zbaviť už dlho. Problém je v tom, že mama by bola proti tomu a aj keby nie, tak nechcem aby o tom vedela. Nechcem, aby o tom niekto vedel, chcem to uchovať v tajnosti. Ale ako ? Nemám auto, vodičský a musím aj niekde ostať, ked po operácii budem mať obväzy okolo hlavy, kde zatiaľ budem? Aj keby som si zarobila na nejaké bývanie a našla niekoho, kto ma odvezie po operácii tam, cez aké obdobie to mám spraviť? Ved mám školu a tak.

Ach Bože, je to strašné, nemám sa komu s týmto problémom zdôveriť, každý by ma len vysmial, ale ja už takto nechcem žiť. Dávno som už mohla robiť to, čo ma baví, mať vzťah, navyše odmietla som jedného skvelého chalana len kvôli tomuto môjmu komplexu a on si to vzal asi chudák osobne, že sa mi nepáčil. Chystám sa na VŠ a možno tam stretnem niekoho skvelého, ale čo na tom, ked aj jeho budem musieť odmietnuť a počkať si na chvíľu, ked si budem môcť dať cop a byť konečne sebavedomou ženou? Ukradlo mi to toľko času a krásnych chvíľ a bojím sa, že sa toho nezbavím. Poraďte prosím :(

Operrationse

usko666: No, ďakujem za povzbudenie, ale bude ťažké takého nejakého nájsť. Ale tak či tak isto plánujem ísť na tú operáciu.

hanka9 a redka: Viete, ja neverím veľmi ľudom, ak ma sklamali vlastní rodičia, myslíte si, že budem veriť psychologičke? Nie, ja som už bola u nej, ale kvôli výberu VŠ, tam mi pri nejakých testoch zistila veľmi nízku sebadôveru vo vedomostiach, ale aj v živote, aj keď sa učím dobre. Odporučila mi preto prísť zas, ale ja som neprišla. Je to pre mňa to isté ako vyzliecť sa donaha pred niekym len tak, síce je to "duchovné vyzlečenie", ale ja to beriem rovnako. Aj keby som vedela na 100%, že ma úplne pochopí, nevysmeje a poradí mi, tak aj tak mám istý blok hovoriť o svojich problémoch ľudom len tak. Tuto na fóre je to úplne iné. Neviete kto som, ani odkiaľ som, je to anonymné.

Aj teraz posledné dni sa cítim strašne, stále sa s mamou len hádame, aj za blbosti. A priznávam, že som to väčšinou ja, kt. to vyostrí, akoby som sa nevedela ovládať :( Potom mi je to aj ľúto, ale v hneve poviem hocičo (aj keď jej samozrejme nehreším, ale proste hovorím nepekné veci).

nela555: Ale na tebe to tvoj budúci bude aspoň hneď vidieť, nezľakne sa. Predstav si, že sa s niekým dáš dokopy, on má o tebe istú predstavu krásy a ty potom na neho vybalíš veľký nedostatok, kt. nečakal a kt. ho určite odpudí.

redka

Ty nemas problem s usami... Ty mas problem so vztahom k matke a cez tento pokazeny vztah mas este problem so vztahom k sebe samej... Smutne.. Ale mozno toto neporiesi ani operacia... Fakt zvaz toho psychologa...

usko666

Ver tomu.ze taky chlap co ta bude mat rad a lubit bude mat tvoje usi rad:) a urcite to nebude dovod na rozchod:)ty co sa ti smeju.tych okaslimja viem ze je to vsetoo v tvojej hlave.poznam to.stale si myslim.ze sa kazdy na mna pozera.bud rada.ze si zdrava a uska neries.taky chlap.co mu to bude vadit.neni pre teba ten spravny:)lebo taky co ta budr mat rad taku ako si.tak budes vediet ze ta ozaj lubi:)vidis.ked ja som si nasiel kopec priateliek a uz aj zenu.tak ty urcite nebudes mat problem:)

Operrationse

usko666: To mi je ľúto... Ja sa tiež bojím, ale myslím, že horšie to už v mojom prípade nemôže byť. A myslím, že keď si si našiel babu, tak to nie je až také zlé ;) Pretože ako chlap si vystrihaný, vedela že si taký, aký si. Lenže pre môjho nastávajúceho by to bolo skôr nepríjemné prekvapenie, šok a dôvod na rozchod. To len ty tak vnímaš, že by mu to nevadilo, ver mi, lebo ty si mal s tým tiež problém. Lenže ak by si nikdy nemal, tak ver, že by ti to vadilo, lebo chlapi sú silno zameraní 99% len na výzor ženy a celkovo na ženy je v dnešnej dobe vyvinutý obrovský tlak, aby vyzerali bezchybne. Ide aj tak o to, že to vadí v prvom rade mne, lenže neviem ako uskutočním tento môj sen, aj keď budem mať prostriedky...

usko666

Len velmi dobre zvaz kde sa dss operovat.aby si to este neolutovala...ja som 30 zil s odstavajucimi usami.ibidve krasne rovnake odstavajuce..dal som sa operovat.nebudem rozpisovat trapenie a vsetko co ma to stalo..prva operacia.zle.jedno ucho zacalo odstavat znova.druhe ostalo uplne pricapene k hlave..rdruha operacia.ucho znova odstavalo. Siel som treti krat .a to ucho uz je take znicene.zhrubnute a odstava ...to druhe je zase pricapene k hlave..takze to vyzera otrasne a som ztoho este viac v konlexoch ako predtym..ty maa dlhe vlasy kasli nato.usi zakryjes a neboj sa.nikomu ani priatelovi to vadit nebude...ja som mal priatelky ani jedne to nevadilo:)lutujem ze som sa dal vobex operovat

Operrationse

Ahoj ladyblack, som rada, že sa aspoň niekto ozval :) Vieš, ja poznám ešte pár ľudí, čo to majú, ale oni majú malé uši, takže na nich je to fakt zlaté, ako napr.tu news.bme.com

Ale na mne to vyzerá naozaj hrozne, nikdy by som tu svoju fotku, ani bez tvare nedala - ja ich mám totiž typu dlhšie do výšky a úzke do šírky, takže tá špicatosť im nepridala a vyzerá to strašne, nemôžem sa sama na seba dívať. Tí ostatní to majú možno od narodenia, ale mne sa to stalo až po narodení, neprirodzeným priliehaním si uší, navyše nemám ich ani symetricky špicaté, proste každé tak inak a vyzerá to skutočne zle, je mi z toho do plaču, občas si predstavujem, že raz sa zobudím s normálnymi alebo že je to len zlý sen, ale bohužiaľ, je to realita.

Ved aj mne sa na sebe nepáči viac vecí, ale s ostatnými som sa viac menej vyrovnala, toto je však ako keby si skrývala niečo, čo má len pár ľudí na svete, sama vidíš, že to nie je ani pre tvoje oči, nieto ešte pre ostatných, nikto by ma nechcel, ak by o tom vedeli a určite by ma ušikanovali k smrti.

Vieš, ja sa o takýchto veciach s mamou nerozprávam, ona si z toho robí srandu, aj z ostatných ľudí, čo ich majú bud veľké alebo odstávajúce, pritom sama má väčšie, takže si asi lieči vlastné mindráky nielen na ostatných, ale aj na vlastnej dcére. Neverím jej. Ja sa s ňou vôbec o mojich problémoch, pocitoch nebavím, lebo u nás je to trápne, smiešne a tabu. Normálne aj keby som za ňou prišla s niečim s plačom, ma vysmeje. Teraz riešime aj tak veci ohľadom výživného, súd sa ťahá už vyše 2 rokov, otec nemá o nás žiadny záujem. Vieš, aj ked si zarobím na tú operáciu, tak neviem, ako to uskutočniť tak, aby sa o tom nikto nedozvedel a aby som mala kde zostať lež by sa mi to všetko zahojilo a aby som našla nejakú osobu, kt. by ma nevysmiala a odviezla ma na to miesto z nemocnice (kt. by som si našla možno a zaplatila na nejaký čas) spolu aj s obväzmi okolo hlavy. Ďalšou otázkou by bol čas, kedy by som si to dala urobiť, lebo plánujem ísť na VŠ. Je to proste komplikované...

ladyblack

a ak chces, mozes pridat aj foto, nech posudime, podla mna to ani nie je take hrozne ako to ty sama na sebe vidis.

ladyblack

Ja mam odstavajuce usi a niekedy si vravim, ze keby ich mam tak este spicate tak je to uplne top :D nemozem si pomoct ale zavidim ti ich, mne sa na ludoch taketo zvlastnosti pacia. Miesto toho, aby si mala preto mindraky, by si mala prijat seba samu taku aka si, a urobit zo svojho, na pohlad mozno nedostatku, prednost. Prestat to skryvat a dokazat si z toho urobit aj srandu. Ver mi da sa to, ked ludia uvidia ze sama si so sebou spokojna, budu sa na teba divat uplne inak. Na mne nie je vela veci dokonalych, takisto som mala vela mindrakov ci uz z usi, nosa, pier, svetlej pleti. Ale povedala som si dost, aspon sa tym odlisujem. Prave taketo nedostatky z nas robia zaujimavymi. No ked uz, ak si zarobis na operaciu, nebude to ziadny problem. Si dospela, suhlas rodicov na to potrebovat nebudes, mozes si robit co chces. A pokial by si mala stale velke obavy ako to tvoja mama prijime, treba ju zobrat, spolocne si sadnut a normalne sa porozpravat. Povies jej ako ta to cely zivot trapi a ze chces ist na operaciu. Ja by som si to s nou uz davno vydiskutovala, aj co sa tyka tych poznamok, to podla mna nie je normalne, aby matka zosmiesnovala svoje vlastne dieta a este viac mu tak pridavala na strate sebavedomia. Neviem, aky mate medzi sebou vztah, no ak jej naozaj zalezi, aby si bola spkojna a stastna, tak by to mala pochopit. A ked nie, tak nie, na operaciu mozes ist tak ci tak. Proste jej to povies ako hotovu vec a vybavene.