Otazka na tie co netuzia po detoch

Príspevok v téme: Otazka na tie co netuzia po detoch
mother

Zdravim slecny a damy. Mam 46 rokov a 24 rocneho syna ktory mne a môjmu manzelovi predstavil pred cca styrmi mesiacmi svoju priatelku. Ona bude mat o par tyzdnov 26 rokov. Kedze sa uz pozname nejaku tu dobu tak sa rozpravame aj o roznych temach. Jednou z nich bola aj tema buducnost, pripadna svadba a deti. Dost ma zaskocil jej nazor na temu rodicovstvo a deti. Vraj ona deti mat nechce. Ako toto ma dorazilo. Povedala mi ze môjho syna miluje ale deti mat nechce lebo nechce. Ja som len nadhodila temu ze ake satocky mame pre pripadne ich deti odlozene co este nosili moji synovia a dcera. Ona sa proste ohradila ze ake deti? Ja nechcem mat deti pani...
Ako to co ma byt? My pochádzame z katolíckej rodiny aj ona. A zrazu takyto nazor? Ved kazda zena sa na tento svet narodila a Boh jej dal zivot aby opat po rokoch az vyzreje v zenu privadzala na svet potomstvo a stala sa matkou a manzelkou. A ona z veriacej rodiny si dovoli povedat takuto vetu? Myslela som si ze si robi srandu lebo je to take vtipne a vesele dievca a tak som sa po case spytala aj syna mimo nej ako to myslela a ci planuje mat deticky. On mi povedal nech jej dam pokoj ze sa nemam do toho starat a ze to je ich vec. Ze on nieje ani proti detom ale ani nejako ze za. Ze mat deti nieje nieco co ludia musia mat. Ako toto co ma byt? Ved sme ho vychovavali v laske. Viedli sme ho prikladom a vzorom ze dvaja dospeli ludia sa casom vezmu a splodia nove zivoty a budu zit v duchu katolíckej rodiny a oni sa buria proti tomuto? Moje dve deti syn a dcera sa detom a rodicovstvu nebrania a on?
Prosim vas ak ste tu taketo slecny a damy ktore nechcete a nemate deti napiste mi preco?
Ved podla mna kazda zena tuzi stat sa matkou ako kazdy muz tuzi stat sa otcom. Ved je to nasa povinnost mat deti ako aj zvieratka maju svoje mladatka. Ved deti su vonkajsim prejavom lasky dvoch ludi nie? Mat deti je nase poslanie ktore nam dal boh. Co vas slecny a damy vedie k takemu to radikalnemu rozhodnutiu zapudit v sebe matersky cit a nenaplnit funkciu svojej maternice a vajecnikov ktore sa kazdy mesiac snazia vytvorit zaklad a to vajicko na potencialny dalsi zivot.Nedovolit svojim prsiam aby sa v nich tvorilo cez toto krasne obdobie mlieko a napajalo novy zivot.
Co vas k tomu vedie ze ste rozhodnute nenaplnit svoje poslanie od Boha stat sa matkou. Je ine ak ma zena zdra. problemy a nemoze ich mat alebo sa jej nedari donosit plod ale ak je zdrava tak preco odmieta svoje bozie poslanie?
Co ma vsak zaskocilo je ze so synom sa chce vziat casom ale deti nie. Ked sa jej pytam preco nechces deti tak lebo. Lebo je to jej telo a jej rozhodnutie. Ak sa jej spytam a co moj syn tak povie ze ved sa ho spytajte na nazor. Inak spolu dobre vychadzame, vie varit, je sikovna, pracovita, vesela a sympaticka ale tymto rozhodnutim ma sklamala. Ja sama pochadzam z rodiny kde sme bol styria surodenci. Mam uz aj vnucata ale nebranim sa dalsim. Tesila som sa ze aj tento syn mi privedie radost do rodiny svojimi detmi. A zrazu Boh vrati rozum a lasku a nech ich privedie na spravnu cestu ktoru je naplnenie manzelskej lasky a tym su deti. Verim ze sa umudria a deti mat budu.
Poznaju sa uz dva roky. Nechapem jedno a preto vas prosim o vysvetlenie preco sa niektore zeny rozhodnu deti nemat? Co ich k tomu vedie? Co vas k tomu prividedlo ze deti mat nechcete?
Dakujem

ByHeart

Nezvyknem sa zapájať do podobných príspevkov ale táto téma ma zaujala. Milá pani,chápem Vaše obavy a želanie mať vnúčatá. Je to prirodzené. Ak je Vaša potencionálna nevesta zdravá žena, nemá žiadne ženské problémy ktoré pri týchto veciach veľa žien odrádzajú tak je celkom prirodzené,že sa pýtate kde je problém.Ja sama som mladá žena a stále študujem. (Hoci som mladšia ako slečna o ktorej píšete) Často sa stretávam v mojom okolí v rôznymi otázkami zameranými na moju budúcnosť. Ľudia majú akúsi osnovu života.Škola, práca, manželstvo, deti. A ak sa niekto tejto osnovy nedrží, nastáva problém, nesúlad.To, že spomínaná slečna po deťoch netúži môže mať veľa dôvodov (rodinné zázemie, vyššie uvedené zdravie,atď.) Ak nič z toho \\\\\\\"nesedí\\\\\\\" a naozaj na to nemá dôvod tak jej doprajte čas. Netlačte na ňu, ani na Vášho syna. Nech sa rozhodnú ako chcú oni dvaja. Je pravda, že ak jeden po deťoch túži a druhý nie môžu nastať neskôr problémy a tak ďalej ... vyjadrite svoj postoj, povedzte že vy by ste boli len a len šťastná ak by ste sa dočkali prírastku ale konečné rozhodnutie nechajte na nich. Nikdy neviete čo život prinesie. Môže sa ešte veľa vecí zmeniť. Viem na základe seba, že je to niekedy ťažké urobiť aj také základné rozhodnutie ako mať dieťa,mať vzťah.Nie vždy sa nám v živote všetko páči a nie so všetkým súhlasíme. Ja vám zo srdca prajem aby ste našli pochopenie pre jej rozhodnutie, poprípade aby svoje rozhodnutie slečna zmenila.Mať dieťa je dar, ale žena nie je stroj, nie je to jej jediné poslanie v živote aj keď nepochybujem že je to jedno z najkrajších.Každý je iný, všetci premýšľame a cítime inak...možno táto slečna ešte nenadobudla pocit, že do života potrebuje dieťa,možno sa zatiaľ takto cíti naplnená. Nehádžte ženy ktoré deti nemajú do jedného vreca, nie všetky sú karieristky, nie všetky sú nevďačné a samoľúbe. Občas človek nenachádza sám seba.. ja mám napríklad deti veľmi rada ale tiež si nie som istá tým čo chcem v živote. Neviem či chcem mať rodinu, pretože vidím veľa zlého okolo a ľudské šťastie je veľmi krehké. No to neznamená že je to moje konečné rozhodnutie.Keď príde ten správny čas aj vy sa dočkáte.Píšete,že ste veriaca. Modlite sa za vášho syna aj za jeho budúcu manželku s dobrým úmyslom. Ak Vás napĺňa viera nepochybujem,že sa upokojíte a začnete sa na to dívať inak. Všetko má svoj čas a význam.. a myslím že ak máte dospelého syna tak už ste čo to v živote okúsila- a sama to dobre viete.

Prajem pekný zvyšok večera :)

Carny

Tiežmatka, sto bodov - myslím, že napísané boli odpovede na všetky otázky autorky prvotného textu.

Modlím sa aby som dostala takú svokru ako si ty!!! A prosím Boha aby ma vystríhal takých akou je autorka tohto príspevku (bez urážky, s rešpektom).
Pritom podotýkam, že chcem mať v budúcnosti deti.

pcha

palllka
múdro píšeš v oboch príspevkoch ale tie urážky do slepíc si si mohla odpustiť. Ty si tiež jedna z tých čo majú predsudky voči ženám ktoré sa rozhodli nemať deti a tiež mi pripadáš ako taká slepica ktorá kvaká o tom aké je materstvo výhra a že nieje dôvod ho odmietať.

pallka

a ešte jeden dotaz, pre tie, ktoré vidia v detoch skazené monštrá, deti sa vždy správajú podľa nejakého vzoru. Pokiaľ vidia, že mamka s tatkom pijú, pravdepodobne budú piť aj oni. Pokial si budete doma odvrávať, bude vám vaše dieta odvrávať tiež. Pokial sa nebudete s mmužom rešpektovať, nečakajte rešpekt od vašho dietata. ziapte po sebe, trieskajte dverami, nadávajte si, ponižujte sa, vyťahute sa jeden nad druhého, a potom sa čudujte, že máte v puberte nezvládnutelné deti ktoré piju, droguju, sexujú a sú blbé až strach. To je len dôsledok vášho konania.
AKÉ SI TO VYCHOVÁŠ, TAKÉ TO MÁŠ

pallka

opravujem sa-potrebujú si všetko naplánované prežiť= splniť si svoje sny a plány (píšem z mobilu, takže sem-tam preklep, ospravedlnujem sa)

pallka

netráp sa svojím synom toľko. A svojej neveste dopraj čas. Žiadne psychologicke pasce nepomôžu, pokiaľ na to nepríde sama, že chce deti. Iba vám to všetkým môže uškodiť.ja osobne si myslím, že kočka je prebohovo emancipovaná, ako ostatné sliepky, ktoré sem pášu svoje prečo.ony si myslia, že požrali celú múdrosť sveta, že si poradia v živote samé, že nepotre ujú ogrckané svetre a bordel v byte atď, ako to tu napísali niektoré sliepky. ja sa len modlím, aby Boh nedopustil, aby mali takéto nevyzreté ženy deti.potrebujú si všetko naplýno ané prežiť a potom prídu na to, že im ešte niečo predsa len chýba. Ja si ale myslím, že tvoj syn nezostane s toz ženou, pokiaľ nebudú mať deti. Momentálne mu to vyhovuje, ale pokiaľ pochádza z úplnej rodiny a je obklopený neterkami, resp. Synovcami, má v podvedomí zakorenenú potrebu otcovstva. Netráp sa, tvoj syn bude mať deti, bud s nou, alebo s inou partnerkou.netreba tlačiť na pílu, všetko má svoj čas a hlavne dôvod. Boh s nami má nejaké plány, na to nezabudni

kafe

Tiežmatka, smekám klobúk. Parádne napísané. Mám rada ľudí ako ste Vy, čo sa chcú realizovať vo svojom vlastnom živote, nie komandovať niekoho druhého. Som rada, že ste sem napísali. Okrem toho, že ma to potešilo, ma to aj utvrdilo v presvedčení, že na každého obmedzenca existuje aj jeden (alebo kľudne i dvaja) úžasní a hodnotní ľudia. Takže to neni až také zlé na tomto svete :)

obličkaa

Dcéra, vďaka, že ste stiahli mamku do diskusie, hodnotný a výpovedný príspevok /teda podľa môjho názoru/. Dúfam, že pomôže zakladateľke témy pochopiť podstatu.