Kúty vo vlasoch

Príspevok v téme: Kúty vo vlasoch
ElenaGilbert

Ahojte mám problém s vlasmi a to, že sa mi začínajú robiť také kúty ako u mužov a má dosť sivých vlasov, pričom som žena a mám 18 rokov. Vlasy mám celkovo v poriadku, vôbec sa mi nelámu, nevypadávajú ani nič podobné... Trápi ma len, že si ich ani len nemôžem vyčesať do gumičky, lebo by hneď bolo vidieť moje kúty a ľudia má upozorňujú, že aha tu máš sivé vlasy. Je to nejaká hormonálna porucha,... ? Existuje na to nejaký prípravok,... ? Dá sa to zastaviť ?

Vopred ďakujem za odpoveď.

lombardo1981

Existujú látky, ktoré podporia rast nových vlasov. Ale, ak je príčinou napríklad to DHT, tak ich užívanie je zbytočné. Najskôr treba znížiť hladinu tých androgénov. Inak vlasy budú padať stále.
Cysteín je súčasťou keratínu. Je to aminokyselina nevyhnutná pre produkciu prekolagénu. Dokáže navodiť rast nových vlasov pri androgénnej alopécii (pri vysokom DHT). A pre folikuly pôsobí ako antioxidant.
Metionín je tiež súčasťou keratínu a taktiež pôsobí ako antioxidant. Zabraňuje predčasnému vypadávaniu vlasov i ich šediveniu. Tiež sa podieľa na produkcii prekolagénu.
Arginín je dôležitý pre tvorbu NO, ktorý je nevyhnutný pre rast vlasov (otvára draslíkové kanáliky, čím zlepší zásobenie vlasov). Taktiež vlasy chráni pred účinkami odfarbovania či farbenia. Hrá úlohu v imunitnom systéme a tak chráni vlasy pred pôsobením účinkov ochorenia.
Lyzín je aminokyselina, ktorá stimuluje produkciu kolagénu. Pomáha tak v regenerácii poškodených vlasov. Je účinný aj pri vypadávaní vlasov.
Potom sú dobré: zinok, biotín, niacín, kyselina pantoténová, železo, vitamín C, vitamín A, vitamín E.

lombardo1981

Najčastejšou príčinou vypadávania vlasov u žien je vyššia hladina DHT. Takže najlepšie bude, ak si dáš urobiť hormonálny profil. Normálne to povedz lekárovi. Nie si prvá ani posledná.
Ďalšou príčinou môže byť prekonaný stres alebo trauma. Toto sa prejaví také 2 mesiace po zážitku.
Ďalej strava, niektoré lieky, chronické ochorenie (pri ktorom nie je dostatočná výživa) alebo len obyčajné tesné účesy či hormonálna nestabilita (nemá súvis s DHT).

redka

no ale bez nejakeho testu to asi nepojde... musis zistit v com je problem a to ti asi len tak od pohladu nikto nepovie... bolo by dobre dat si urobit testy... alternativne vecicky su, ale mozes triafat aj mimo ciela a budes zbytocne investovat do niecoho, co ti mozno nepomoze... najskor zisti pricinu a potom si na to zhanaj alternativu....

na zrovnanie hormonov je dobry wild yam, maca, kotvicnik...

na oblicky som citala ze je dobry sezam aj na tie sedive vlasy... hlavne ten cierny nelupany sezam, potom su rozne oblickove caje.... totizto kvalita vlasov suvisi aj so stavom obliciek...

a k stitnej... no skus si zohnat kelp a selen... ale tazko sa takto radi ked nevies pricinu a to bez testov asi nezistis...

inac nie je absolutne za co s hanbit,,, ked mas chripku ci angiunu tiez sa hanbis? sak je to choroba jak kazda ina... nechapem preco sa hanbis...

ElenaGilbert

redka - no ja som tam ešte pripísala "No keď ja sa hanbím niečo také konzultovať s lekárom. Radšej by som bola keby mi niekto poradil niečo alternatívne." :)