Partneri alebo najlepsi kamarati?

Príspevok v téme: Partneri alebo najlepsi kamarati?
emma.refol

Ahojte. Pisem vam lebo si uz sama neviem rady a velmi surne potrebujem poradit. Prave som sa rozisla skoro po dvoch rokoch s priatelom ale neviem ci som neurobila chybu. Vzdy ma velmi lubil a vzdy o mna velmi bojoval, ja som na zaciatku vztah moc nechcela, ale bol ku mne taky dobry a pozorny, ze som s nim bola aj ked ma moc nepritahoval. On nikdy nebol nejaky sexualny dravec, je dokonca mladsi odomna (ma 24, ja 25), ja som mala predtym o 16 rokov starsieho priatela s ktorym sex bol super ale inak to bol hajzel, preto som bola aj rada ked som stretla tohto sucasneho priatela. Je ozaj vynimocny, kludny, vyrovnany, vzdelany a velmi zalubeny, kazdy mi vravi ze som si super vybrala. Zacal kvoli mne aj cvicit a viac sa o seba starat, za posledny rok sa dost zmenil vyzorovo k lepsiemu. Ja som modrooka stihla blondynka, myslim ze pekna, dost sa o seba staram. Len v sexe nam to nikdy moc neklapalo, casto mal aj problemy s erekciou, bal sa ze zlyha, nemala som pocit ze by ho to bavilo.. Nikdy som donho nejako extra zalubena nebola, ale nemala som este partnera ktory by ma tak lubil a bol ku mne taky skvely..strasne rada sa s nim mazlim, neustale dotykam, rada pri nom som, rozumieme si a citim sa pri nom tak pokojne a viem ze sa mu velmi pacim, no uz ked ma dojst na sex, sa mi do toho moc nechce.. vie ma pekne spravit rukou, to musim uznat, ale musim vtedy mysliet na niekoho ineho ako na neho.. no a teraz rozmyslam, ci som sa nemala viac snazit, viac experimentovat, viac v nom vidiet tu muznost a prebudit v nom urctitu sexualitu a snazit sa ju prebudit aj v sebe voci nemu...lebo pritazlivost aj tak z kazdeho vztahu po case opadne, tak podla mna nema vyznam vztah na tom zakladat..len som sa trochu zlakla ze pocas vztahu s nim som stale pozerala po inych ale nedokazala by som ho podviest a tak mu ublizit.. potom sa mi stavalo, ze ked sme sa niekde opili ja som zacala robit sceny a ako keby som hladala dovod na hadku a hovorila som vzdy vtedy o rozchode.. tak som si nakoniec povedala, ze asi bude lepsie ked sa rozideme, ale teraz neviem ci som spravila dobre.. vsak v kazdom vztahu su problemy a mozno bola moja chyba ze som nemala motivaciu ich riesit, ze som aj tak stale od toho vztahu utekala.. v septembri idem na pol roka do zahranicia a ja neviem teda ci to mam este s nim skusit alebo to nechat tak, bojim sa ze potom uz bude neskoro a navzdy ho stratim a ze si uz nikdy lepsieho partnera, ktory by ma tak uprimne lubil a bol taky vynimocny, nenajdem :( predtym co som mala partnerov ktori ma pritahovali tak im na mne tak nezalezalo, vzdy ma iba vyuzili a potom to cele padlo..poradte mi prosim co mam robit, hlavne vy co mate skusenosti s niekolkorocnymi vztahmi.. ja som uz aj vyhladala psychologa, povedal mi ze takych chalanov ako on je fakt malo, ze sa mam snazit vzbudit tu pritazlivost,ale ja neviem ci to dokazem a ci ma to po case zase neprestane nudit a nezacnem pozerat po inych.. uz som uplne zufala, prosim poradte mi co robit...

ahojky

potrebuješ niečo iné, keď už si sa aj rozišla a hovoríš, že si cítila skôr ľútosť. zbytočne ho už netráp, aj keď sa možno chudák bude cítiť blbo, že kvôli problémom v sexe si ho nechala a bude mať blok si nájsť nejakú ženu, s ktorou by sa dostal až tak ďaleko. neviem. každopádne to nemá zmysel ďalej, pokiaľ nie si ochotná sa o to naďalej snažiť. to nie je výčitka, ale konštatovanie, že treba to tak cítiť, inak by som sa už späť nevracala a rozhodne nie z ľútosti.

emma.refol

ja nevylucujem ze sa to mozno nezmeni ked zmuznie, aj ked neviem ci uz nebudem mat v sebe taku akusi averziu voci tomu, mozno keby som ho len vtedy prvykrat stretla bolo by to ine..
tak popravde keby som nasla niekoho rovnako dobreho a navyse by ma aj pritahoval, asi by som toho svojho opustila :/ lenze ti, co mna pritahuju, vacsinou pritahuju aj vsetky ostatne zeny a nemam s tym dobru skusenost, asi by som takemu chlapovi neverila..
my sme sa uz aj rozisli aj ked sme stale v kontakte a este stale mam moznost sa ku nemu vratit.. ja som po rozchode popravde necitila nic len taku lutost voci nemu, on sa velmi trapi, ale zas som si aj po par dnoch uvedomila ake to bolo ked som bola sama - naletela som hocikomu a nechala sa vyuzivat :/ on bol prave ten ktory ma naucil si vazit samu seba a vidiet v sebe to krasne, to dievcenske a nezne..

ale on praveze chce sex, ja som bola ta co to zacala odmietat lebo nam to spolu moc neslo a bolo vidno ze si vobec neveri a ze sa veeeelmi snazi, az mu opadla erekcia.. niekedy aj ked som si dala eroticke pradlo alebo sme sli niekam na welnes tak to tiez neslo :/ bol aj u sexuaologa, ze je to len psychicky.. vravel ze ho pritahujem, ze v tom nie je problem, ale nie som si tym uz ista, jemu sa vzdy pacili napr velke prsia a ja mam mensie..a on sa s nimi niekedy hral ako maly chlapec, vobec nie tak nezne a eroticky..

neviem, bud som s nim iba z lutosti alebo iba moc vymyslam a stale len preberam a hladam dokonalost, ktora aj tak neexistuje.. preto by som chcela poradit od vas, co ste dlhsie vo vztahu, ako to vidite..

inak ku tomu priatelovi zo zahranicia - neviem ci to bolo myslene ironicky alebo nie, ale najhorsi vztah aky som kedy mala bol prave s muzom zo zahranicia.. ale mne aj tak nejde o to odkial je, ja by som len chcela niekoho s kym si rozumieme, mame voci sebe uctu a mozme si doverovat a aj sa pritahujeme.. ale mozno chcem vela, ze? :(

 

Sa cudujem, ze ti psycholog nepovedal nieco v zmysle, ze velmi pekne baby moc chalani nechcu. Ty si pekna asi velmi a chces k sebe aj velmi pekneho chalana, aby ste esteticky spolu ladili, len chalani, co sa o seba staraju to vacsinou robia, aby zbalili baby, ktore na to letia. Ten chalan ta moc miluje a zalezi mu na tebe, uvedomuje si fyzicky rozdiel a preto ma tie problemy a radsej ta iba hladi a mazna sa s tebou, ako by mal mat sex. Rozid sa s nim, netrap ho, on sa z toho spamata, najde si k sebe rovnejsiu partnerku - a tebe drzim palce - skus si najst niekoho v zahranici, oni tam zvyknu rozmyslat inak ako my tu, snad na takeho nejakeho rozumneho natrafis. :)

ahojky

a myslíš si, že sa to nezlepší, keď sám vekom fyzicky zmužnie? možno ho teraz berieš ako mláďatko, ale to o pár rokov bude chlap :) tiež mám kamošku, čo si pri sexe predstavuje kadečo, ale tak asi fantázia nemusí byť zlá.

na druhej strane si hovorila, že si vyvolávala hádky a vzdiaľovala si sa, čo by mohlo naznačovať, že to nie je to pravé pre teba. možno je to len strach, že už nenájdeš lepšieho, lenže ak nájdeš rovnako dobrého, čo ťa bude aj sexuálne priťahovať viac? opustila by si tohto svojho?

možno ak by ste sa dali opäť dokopy, tak sa otvorene porozprávajte o tom, že čo by si chcela v sexe, čo by sa ti páčilo, či chceš nejaký tvrdý sex alebo čo, zahrajte si divadlo, dajte milovaniu najprv príbeh... všeličo sa dá. ono je to pekné, čiže ak je toto jediný problém, skúste s tým niečo robiť a ak to sa to nezlepší, aj tak odchádzaš, tak to budete musieť obaja nejako prežiť a hádam sa teda cez to prenesiete.

emma.refol

ked on mal tie problemy hlavne na zaciatku, to sa asi bal ci bude dost dobry, lebo tak je pravda ze ja som aj starsia a aj skusenejsia ako on..mna vzdy skor pritahovali starsi a vysportovanejsi chlapi, ale ti zas boli v spravani uplne hrozni.. preto on mna zaujal hlavne tym aky ku mne bol..no niekedy som sa citila ako jeho mama - vsetko ho ucit, motivovat ho aby sa viac o seba staral (ma aj problemy s akne)..ale je taky kludny, vyrovnany, pochadza z harmonickej rodiny..no casto sme sa ani nemali o com rozpravat..ale fakt ma velmi lubi a je ozaj v spravani uplne super,viem ze by bol skvely otec a ze by ma nikdy nepodviedol ani len myslienkou.. a ja neviem ci je mozne sa nejako "naprogramovat" aby zacal byt pre mna viac pritazlivy, ci mam s tym bojovat ked ma tolko dobrych vlastnosti, alebo mam hladat nieco lepsie... lebo viem, ze kazdy vztah ma nejake minusy, preto neviem co mam robit :/

cimbalmjuzik

Skorosenior až po 60? Chlape veď po 60 sa ti už ani penis nestoporí. Vy po 60 už môžte o sexe len rozprávať ale nie praktizovať :-D

skorosenior

No pozri, síce to šialené vzrušenie síce za relatívne krátku dobu (max pár rokov) opadne ale to neznamená že nemáš vysokokvalitný sex s partnerom hoci aj 50 rokov. Len proste nemôžete byť stále vzrušení v spoločnej domácnosti, tak sa žiť nedá. Frekvencia bude klesať ale mala by pretrvať až do skutočnej staroby.
Žiaľ niekto kto má problémy bez kondómu v tomto veku neskôr s tebou určite sex nebude mať môcť. V tomto veku by ešte mal stáť ako trám stále, ak mu to nefunguje, je zle. Pozor, niektorí s kondómom nefungujú.
Ver mi, že pre zdravých kompatibilných partnerov je sex úžasný aj po 60-ke.
Nikdy by som si nevzal partnerku kde to so sexom hapruje. Urobil som tú chybu a ver mi, nie je o čo stáť.