Pretrvávajúca teplota - už 9 týžden

Príspevok v téme: Pretrvávajúca teplota - už 9 týžden
matejisko

Dobrý den,

už 9 tyžden trpim zvyšenou teplotou max 37,5 zatial som viac nenameral a sprevadzaju to aj bolesti hlavy.
Obehal som už asi všetky možno vyšetrenia a doktorov a všade mi tvrdia že som uplne zdravý, vysledky v poriadku jak krv tak aj moč a výtery, rentgeny aj sono proste všetko uplne bez nálezu.
Niekedy mi je par dni dobre a citim sa uplne v 100% a potom zrazu z ničoho nič znova niekolko dní teploty.
Snažil som sa nejak odsledovať či to niečim nespúštam ale na nič som neprišiel. Som nefajčiar cely život nepijem alkohol maximalne to odcudzujem samozrejme aj drogy - športujem aktívne niekolko rokov posilujem chodim plavať a stravujem sa zdravo - takisto mam velmi pokojny a vyrovnany život žiadne stretsy ani doma ani v práci ale tychto 9 tyždnov uplne nechapm čim to je ale stale mam te teploty bez inych priznakov alebo bolestí kdekolvek v tele. Doktorka už sama nevie kam ma má poslať. mám 26 rokov a nikdy som nemal podobne problémy

Kýčera

Redka-nemá čas,zháňa moju adresu,aby mi poslal tie 2 eurá za moje "cenné rady a inteligentnú komunikáciu".Knaja-nepredbiehaj sa!

knaja

Nemas, to co ja? 2x priedusky a 2 atb a po marodke v praci mi bolo este horsie. Ziadne horucky, len silne potenie, zelene hlieny, kasel. Krv na zapal a vyter nic nezistil. Pomohol mi oreganovy olej na tie hlieny a minuly tyzden zyvsene teploty max. 37,3C (mozno aj po trvalom vyplneni zubnych kanalikov) Uz som mala ist do prace, ale poziadla som o test na plucne chlamydie a dnes mi vysiel pozitivny. Dostanem silne atb a zrovna na sumamed som alergicka, tak mi hadam daju ine. Skus aj ty poziadat o test. Ani ja nefajcim, nepijem. Ak by sa to neliecilo, mohlo by to skoncit horsie. Nic ine ako atb na to nie je :(

matejisko

mili555 - diky za tip ale prechodena chripka to nieje lebo hned na začiatku ked som mal podozrenie len na prechladnutie tak som ležal a liečil sa poctivo kym to neprešlo ale ako som pisal predtym už vtedy boli priznaky rovnake ako po cely čas...čiže žiadna chripka a tabletky na znižovanie teploty som si daval zo začiatku možno trochu pomohli ale určite to nevyliečia...uzliny mam v poriadku bez príznakov - aj pravidelne chodim na lymfodrenáž čiže lymfaticky system OK

mili555

Davaj si niekolko dni medipyrin alebo ibalgin (nie spolu!), moze to byt nejaka prechodena chripka, ktora sa neprejavila. Nemas zvacsene uzliny?

karlovarska

Tělesná teplota je ve zdravém těle regulována hormony jako je adrenalin, noradrenalin a hormony štítné žlázy. U žen má vliv na teplotu progestreon, jehož hladina se zvyšuje ve druhé fázi ovulačního cyklu, proto mají ženy zhruba od poloviny cyklu až po začátek menstruace tělesnou teplotu zvýšenou asi o 0,5°C.

Teplota může být řízena také kontrakcí kosterních svalů během sportovního výkonu. Vrcholoví sportovci dosahují při běžeckých závodech dokonce teploty 40°C (tedy už horečky).

matejisko

YvesRocher - na výsledky z infekčného čakám tak uvidime

čo sa tyka štítnej žlazy a autoimunitnych poruch tak to mi už poradilo viac ludú asi sa nato užšie zameram a dam si spraviť podla možnosti nejake dalšie testy lebo štitnu mam vraj OK ale to len z bežneho vyšetrenia krvy...a čo sa tyka rakoviny tak to som sa snažil vylučiť ako prvé nech možem kludne spavať a všetko negativne a priznaky tiež take nemám...viem že to neni samozrejmosť ale ani v rodine nikto nemal rakovinu.

Dakujem pekne za užitočné tipy