Na jedno oko vidim rozmazane

Príspevok v téme: Na jedno oko vidim rozmazane
ockooooooo

Na jedno oko vidim rozmazane uz dost dlho. Neviem ako to povedat ale mam na policke knihu s velkymi pismenami a ked sa od nej vzdialim priblizne tri metre rozmazava sa mi to, ale druhe oko napodiv vidi perfektne. Moja chyba, privela casu som travila na PC tak si to odnieslo jedno oko. Uz tolko casu netravim.
Neviem co mam robit, lebo viem ak to poviem rodicom, tak mi budu nadavat ze nemala si tolko travit na PC casu. Bojim sa to povedat :/ obcas sa v skole pristihnem ako si zakryvam ,,chore oko,, aby som na tabulu lepsie videla tym zdravym okom.
Mam 15. Chcem vydrzat tento rok a potom styri roky strednej a ked uz budem mat 18 a chodit na brigady az vtedy ist ocnej. Lebo si chcem zarobit na kontaktne sosovky. Rodicia by mi sosovky nedovolili, je to drahe a okuliare nechcem.
Prosim vas, ked na jedno oko vidim dobre, ako by to bolo so sosovkami? Dali by mi iba jednu?
Dakujem, prepacte ze tak divne uvazujem :/

VašeŠošovky

S tvojím problémom odporúčame zájsť bezodkladne k očnému lekárovi. Zrak by sa ti za čas, ktorý budeš čakať na odvahu mohol zhoršiť. Pri vyšetrení zraku sa môžeš očného lekára popýtať aj na nosenie kontaktných šošoviek. V prípade, že by si mala očnú vadu iba na jednom oku, šošovky by si prirodzene nosila iba na jednom oku. Očný lekár by ti mal zmerať zrak pre nosenie kontaktných šošoviek a odporučiť vhodné šošovky. Mal by ti poskytnúť aj skúšobný pár a poradiť ako sa o šošovky správne starať. Mal by ti tiež ukázať, ako šošovky správne aplikovať. Od skúšobného páru šošoviek ti odporúčame dobre odložiť krabičku, aby si si rovnaké šošovky v budúcnosti mohla objednať napr. aj cez internet.

Hackerka

ocko ty vobec nevies co to tu riskujes. ja by najradsej pozrela z akeho pc pises ztade by som vedela kto si a by som uz aj volala tvojej mame. ked toto nechces tak uz aj ku mame a povedz jej to! mala by si sa hanbit ze nemas pre seba zodpovednost!

Oxygen

To sa pýtaš akože vážne? No dobre, odpoveď je: zostaneš na tom rovnako alebo sa ti to môže zhoršiť. Nevymýšľaj a choď tam :)

Oxygen

Podobný problém som mal aj ja. Po návšteve očného lekára mi zistili zvýšený vnútroočný tlak (len sa pozrieš do takého prístroja, fukne ti to do oka trochu vzduchu a vypíše hodnoty - pohoda :D) Následne mi určili liečbu a hotovo. Žiadne dioptrie ani nič. Po krátkom čase, keď sa to dalo do poriadku, som opäť videl dobre. Takže žiadne strachy a bež k očnej :)

Kýčera

Ak OSLEPNEŠ, ostaneš na VOZÍČKU,nenadávaj na rodičov,na svet,už Ti nič nepomôže.Ako Ti majú pomôcť tí,ktorí o Tvojom probléme nevedia a ľúbia Ťa?A ja sa Ti snažím pomôcť,ale som tiež nepochodila.Zaslúžila by si si prefackať,a nie hubovú.Nájdi si tu článok-skutočný príbeh,v ktorom 1 pán prišiel o zrak,snáď Ťa to presvedčí.

Kýčera

Ak sa budeš báť,oko sa Ti neuzdraví,takže PRESTAŇ so STRACHOM,lebo si môžeš ešte pohoršiť.A po vyšetrení Ti lekár povie,či to môžu byť šošovky alebo okuliare a možno nebudeš potrebovať ani jedny.Ale určite choď k očnému.Zahrávať sa so zrakom nie je sranda.Ešte rastieš,dospievaš,neboj,bude s Teba krásna labuť,len sa nepodceňuj.

ockooooooo

Ale ja sa bojim :/ navyse vyzeram uz dost hrozne aj bez okuliarov. Aspon keby tie sosovky, ale to asi nejde ze? :/