Bude to boliet?

Súvisiaci obsah

pacientMarek

Kocky dakujem, len som trosku sklamany ze sa nik nevyjadril ohladom tej varikokely. Vysledky moca a krvi su v poriadku. Lieky beriem a o mesiac kontrola takze uvidim co bude.

obličkaa

marek -:DD, vtipne, úprimne a detailne si opísal priebeh vyšetrenia z pohľadu pacienta - oceňujem, bolo to aj zábavné aj poučné, takže aj ja ti držím palce, nech ti to dobre dopadne!

Kýčera

Tak Ti blahoželám,že si to prežil.A to poznáš,že "športom k trvalej invalidite".Tak sa drž i ďalej,nech Ti to dobre dopadne.

pacientMarek

Tak dik za rady. Uz to mam za sebou.
Necievkoval ma nakoniec fuch ale som bol rad ze netrebalo. Zato to samotne vysetrenie bolo dost neprijemne a trapne. Neprdol som si nastastie :D
Vysetrenie prebehlo v stoji s rozkrocenymi nohami, trenky stiahnute az po clenky. Boooze to vysetrenie ako dvaja buzeranti :D Stal som tam a pozeral do blba no najradsej by som sa prepadol pod zem :D Ked mi pchal prsty do riti tak to bolo na ho*no taky hnusny pocit uz viem pochopit ako sa asi musia citi zeny pri analnom sexe :D Proste pocit ako by sa vam niekto pchal do zadku :D Hmatal mi aj gulky a penis, co mi tiez prislo ako by ma buzik vysetroval :D Pytal sa na erekcie, priebeh ejakulacie, sexualny zivot a mocenie. Potom mi robil asi ultrazvuk tusim to bol semnnikov aj prostaty. Dal odobrat krv a moc. Vysledky este nemam ale zato mi povedal ze mal varikokelu semennikov a budem musiet podstupit operaciu co ma nepotesil. Zatial mi dal lieky. A ze to mam pravdepodobne z posilnovania co chodim cvicit. No a na zaver mi dal nejaky prospekt kde je vysvetlene ako si mam sam vysetrovat semnniky pravidelne aspon raz za dva tyzdne :D Ze vela muzov to zanedbava..
Takze tak. Teraz som rad ze je to zamnou ale tou operaciou mi teda narobil nervy. No zatial to neriesim uvidíme ci pomozu lieky.
Chcem sa spytat, je tu niekto kto mal tiez varikokelu? bol niekto na operacii s tym? Prosim vyjadrite sa ak s tym mate skusenosti akehokolvek druhu. Dakujem

Justina III

Cievkovať ťa pravdepodobne nebude, načo keď tam ideš so semenníkmi?(Keby aj, nemusí to zbamenať krv a bolesti, jedný zážitok, odkiaľ čerpá Tridvajedna neznamená, že je to tak vždy, len občas sa to stane, ak je napr. prekážka v močovej rúre)
Prostatu pravdepodobne vyšetrovať bude, ale nie je to žiadna hrôza, tak ako íše mate59, ten asi vie o čom píše. Nenechaj sa strašiť hororovými príbehmi od ľudí.

pacientMarek

To vazne ma budu cievkovat? Preco? Ja tam idem ohladom semennikov. Musim podstupit cievkovanie?
A to vysetrenie bude v stoji ci v lahu? Na chrbte ak budem lezat alebo na bruchu? A musim sa predtym vymocit ci s plnym mechurom?

Kýčera

Či máš prostatu sa dá zistiť aj krvným vyšetrením.Ak si uľavíš,nerob si z toho hlavu,je to ľudské,znamená to,že nemáš problém s odchodom vetrov a aj lekár ich púšťa.A neboj sa,nie je to SPOPLATNENÉ.Ak by si mal alergiu na thiuramové substancie,môžu nastať problémy po cievkovaní a aj vtedy,ak by bol nešikovný.

mate59

urol. vyšetrenie pozostáva zo sonografie ladvin,moč ciest a mechura,palpačné vyšetrenia penisu a varlat.Prostatu vyšetrí cez anál prstom.Vyšetrenie prostaty trvá max 5-7 sekúnd.Je to uplne nebolestivé,len je nepríjemé než prst vsunie do zadku,použije vazelínu a nehrozí únik vetrov.Obyčajne odoberie vzorku moču a krv na PSA.