Neznama pricina vysokeho tlaku

Príspevok v téme: Neznama pricina vysokeho tlaku
Rud330

Ahojte,mam 19 rokov a uz od 16-tich màvam iste stavy
Vysoky krvny tlak,bolesti hlavy(migrena),tocenie sa hlavy pocit ako keby mi mala prasknut zila v hlave,tlak v hlave,tlak v nose,tlak na lavej alebo pravej strany hlavy,mensie krvacanie z nosu(hlavne ked si cistim nos tak vidim samu krv) busenie srdca,pocit na zvracanie,bolesti brucha ,tazke dychanie mam helikobaktera,chabe drzanie tela,blok v chrbitici,
Nevedia mi zistit pricinu.Zijem v zahranici a doktori su tu na prd ked nevedia zistit poslu ta domov bez vysvetlenia.Dnes prave som mal taky stav ze som citil tlak v nose ako keby mi mala krv vybuchnut cez nos a musel som behnut na velku a preslo to,vetcinou ked idem na wc(velku) sa mi ulavi,mavam pred tym vysoky tlak,bolesti hlavy,pocit na zvracanie.
Asi mesiac+- mi trpol jazyk na lavej strane jazyka a klapacka sa mi akokeby sa chcela vykrivit v tom momente mi hodil vodu kamarad na krk a bolo to trosku lepsie utekali somnou do nemocnice spravily ekg,brali mi krv a mi povedali ze to je zo stresu a viacej sa somnou nezaoberavali.Na prazdninach minuly rok som bol na svk,som sa pohadal so priatelkou a zvysil sa mi tlak na 145/94
A strasne stavy som mal tak ma zobrali do nemocnice na tyzden mi nasadily tetrace 1,5mg,ganaton ale tiez nevedeli zistit pricinu,vselijakymi vysetreniami som presiel a nic nasadily mi aj holter no zasa nic.Som mlady clovek a chcem studovat,pracovat mam velke plany do zivota ale takto to neide :( bojim sa,co ked ma to raz porazi.Dakujem vam a prepacte mi za moju slovencinu.

vitavi

Máš niekoľko závažnejších problémov súčasne. Niektoré orgány máš stiahnuté a niektoré príliš uvoľnené, čo má za následok zníženú funkciu.
Na príčine je extrémna energia živočíšnych potravín, soli, pečenej stravy, vrátane pečiva a chleba, konzervovanej a chemicky upravenej stravy, prípadne syrov a mliečnych výrobkov.
Prejdi na vyváženejšiu stravu, hlavne veľa zeleniny, dbaj na zeleninové tepelne upravené jedlá i kvasenú zeleninu, šaláty a panenský olej v malom množstva .
K tomu jedávaj mäkké vláčne obilninové kaše, z celozrnných obilnín rôznych druhov. Zo živočíšnej potravy si ponechaj rybu, ale len občas, max. 2 x týždenne.
Takto sa zbavíš nielen vysokého tlaku, ale i psychickej nepohody a zharmonizuje sa ti i stav ostatných orgánov.

daniele80

Môže to byť i stresom, ale najprv by som vylúčila aj príčiny sekundárnej hypertenzie zvlášť ak je vysoký tlak v tak mladom veku. Môže ísť o problém s nadobličkami /feochromocytóm/ alebo ochorenie obličiek- treba urobiť minimálne ultrazvuk brucha, ak Ti ho už nerobili, lebo na toto myslí každý lekár. Pri feochromocytóme môže byť vysoký tlak záchvatovitý- len občas a mimo môžu byť hodnoty krvného tlaku v norme. Ďalšou príčinou zvlášť ak bolo i trpnutie jazyk nejaké ochorenie mozgu. Kažadý ambulantný lekár internista by pátral po príčinach sekundárnej hypertenzie až potom by ťažkosti pripisoval stresu. A samotné pitie vody Ti určite nepomôže.

RNG

Stress je zabijak a preto ho treba co najviac potlacit. Pozri cez Google.sk pod mojim nickom na temu stres, tiez spanok, kedze tieto su vzajomne spojene a pripadne aj temy tlak a podobne.

liecitel

No ako pise Marsmeloun.Priznaky vyvolane stresom.Mna fascinuje ako ludia s podobnymi problemami hladaju niejaky objetivny nalez ci vysvetlenie a nechcu jednoducho brat do uvahy ze vetsina tych ochoreni pochadza zo stresu.Zrejme si dost pod tlakom kedze ako pises mas skolu pracu a ine zaujmi a nevies to vsetko zvladat s pokojom.si si toho nalozil vela a mal by si to prehodnotit a urcit si priority.Niejak si usporiadaj tie aktivity aby si mal cas aj vydychnut a ,,netlac na pilu,,

rud330

Dakujem vsetkym za odpoved.
Vodu pijem dost,fajcim 3,4 cigarety/den,neuzivam ziadne drogy ci kavu,nijake energeticke napoje alebo alkholicke,mozno 1x do 3,4 mesiacoch si dam pohar vina ale inac nic ine,stresu sa uniknut neda v dnesnej dobe ale to este ujde.

joleen

Voda je životne dôležitá pre organizmus, žiaľ, nedá sa uložiť do zásoby. Preto je nevyhnutné vypiť denne aspoň 1,5 litra tekutín, najlepšie však 2 litre. Najlepšou kontrolou správneho pitného režimu je zafarbenie moču. Svetlá, zlatistá farba je vtedy, keď je dostatočný prijem tekutín. Tmavá až jantárová farba znamená, že príjem tekutín je nedostatočný.

Podľa Inštitútu medicíny Národnej akadémie vied by dospelé ženy mali denne prijať približne 2,7 litra čistej tekutiny z nápojov a potravín, zatiaľ čo u mužov by to malo byť asi 3,6 litra denne. Deti vo veku 1 - 3 roky by mali denne prijať približne 1,3 litra čistej tekutiny z nápojov a potravín, zatiaľ čo deti vo veku 4 - 8 rokov potrebujú 1,7 litra denne.

Odborná literatúra zvykne udávať aj vzorec, podľa ktorého si môžete vypočítať množstvo tekutín podľa hmotnosti. Dospelý človek si ho môže vypočítať ako hmotnosť v kilogramoch vynásobenú číslom 40. To znamená, že na každý kilogram telesnej hmotnosti treba vypiť 40 mililitrov tekutiny. Sedemdesiat kíl vážiaci človek má teda prijať 40 x 70 = 2 800 ml, teda 2,8 litra tekutiny denne. Pri zvýšených stratách telesných tekutín napríklad zvýšením potením, nároky na denný príjem tekutín ešte stúpajú