Hnacka po zjedeni tvarohu

EvickaBBB

Intolerancia je nedostatok enzymov sposobujucich travenie urcitych potravin, najcastejsie ide o laktozu a mliecne bielkoviny. I. postihuje takmer vylucne len traviaci system. Reakcia prichadza do 72 hodin po uziti nevhodnej potraviny. Najcastejsie vsak do troch hodin, u mna takmer vylucne hned. Medzi symptom,y potravinovej intolerancie patri hnacka, ze ta po jedle prezenie, plynatost, ktora trva este dlhe hodiny po jedle, ze kazde tri sekundy prdnes a mas nafuknute brucho, bolesti brucha v ramci nafukovania, pri velmi silnej.i. velmi silna niekolkohodinova bolest hlavy ukoncena vracanim, pricom po vyvrateni obsahu zaludka bolest hlavy pominie, alebo velmi silna bolest hlavy s pocitmi na vracanie bez vracanie a prdenie pocas tej bolesti hlavy, nahle stavy strasnej unavy s pocitmi na odpadnutie, niekedy aj odpadnutie, nahly stav unavy, pri ktorom na par minut tvrdo zaspis prichadzajuci vylucne len po jedle... vraj aj depresie a psychozY a obcasne nocne pomocenie sa, unava, ale aj nespavost, chudnutie, ale aj priberanie, pocity, akoby si chonicky zomierala na nejaku otravu... ale zase nie kazdy ma vsetky priznaky. Ja som mala iba tu plynatost, hnacky, bolesti hlavy s vracanim, unavu a pocity, ze zomieram na nejaku otravu, lebo potraviny, na ktore mame intolerancie, na nase telo posobia ako jed. U mna ide hlavne o laktozu a aj niektore dalsie, mozem byt rada, ze vobec este zijem. Nebyt bezlaktozovej diety, asi by som uz bola mrtva. Chod ku gastroenterologovi na gastroskopiu a pytaj si doplnkove vysetrenie enzymov, medzi ktorymi je aj laktaza a tam sa ukaze, ci jej mas dostatok.

laura36

sleduj, ako sa tvoje telo chova po vypiti mlieka, zjedeni syrov, jogurtov, ak stale krcmi a hnackami, vyzera to skor na alergiu /alergia sa prejavuje bezprostredne po poziti, intolerancia aj po dnoch, tyzdnoch/, alergologicka, alebo na gastre ti povedia, urobia test a potom jedine vylucit laktozu. Z rodiny to ma jeden panko, ale nevie si odpustit mliecne vyrobky, omacky smotannove, radsej po jedle trpi na zachode vzdy...

brusko

nie v pohode bol, aj ja som v pohode ono po hnacke uz dobre mi bolo, ale to nie prvykrat po tvarohu som to mala, to skoro stale mam po tvarohu ak ho jem na lacny zaludok..do 10min krce a hnacka - vsetko von...hm..

Kýčera

Skontroluj ten tvaroh,či bol v záruke,či na povrchu nebola pleseň,ak máš ešte vrchnák,či na ňom nebola dierka a odpíš mi celé jeho zloženie.