Potrebujem odbornú pomoc?

Príspevok v téme: Potrebujem odbornú pomoc?
Terka20

Priatelia, neviem ako budete reagovať ale už neviem koho by som sa opýtala na názor. Som študentka vysokej školy mám 20 rokov a myslím že nejaké tie psychické problémy.Neviem či je to bežné ako sa cítim lebo sa o tom bojím rozprávať aby sa mi okolie nevysmialo. V podstate je to o tom že som mala celý život jednu jediná najlepšiu priateľku a s ňou som existovala. Akonáhle sa naše cesty rozišli som iná, stále sa cítim sama, svojho chlapa som vždy za niečo kritizovala, ak som v skupinke ľudí som prevažne ticho aj keby som to všetko chcela zmeniť neviem ako. Niečo sa vo mne zaseklo a je to stále horšie nechcem byť takáto zatrpknutá a myslím že to má základ niekde hlboko v mojej psychike a možno potrebujem len priateľku s ktorou vypnem, vypustím paru, sama neviem ako vám to opísať. Len ma prosím nekritizujte chcem len názor. Ak by mi niekto vedel odporučiť dobrého psychológa ja v tom neviem chodiť, možno by mi to pomohlo. Ďakujem za každý názor.

Terka20

taká menšia trauma z detstva tu určite bude základná škola mi nevyšla dobre a myslím že tam sa to niekde začalo stále ma to brzdí. Ale rada by som niekoho vyhľadala sama som to skúšala a nedá sa neviem sa biť sama so sebou možno ak mi nejaký odborník povie čo robím zle tak mi to docvakne...ale som rada že ma aspoň niekto chápe aj to dokáže dosť pomôcť tak ďakujem veľmi pekne.

zewa

Je ti za nou smutno. To prekonas. A ak nahodou nie alebo chces pracovat na sebe skus poradenskeho psychologa, nie psychoterapeuta.

liecitel

Ahoj.tak uz len samotne uvedomenie a prosba o pomoc-radu je prvy a dolezity krok ku zmene.Co sa tika tych tych psychickych stavov ako hovoris pramenia z hlbky podvedomia...do 6-10 rokoch zivota cloveka su v podvedomi dokonale zakodovane nazory zalozene na spomienkach na takmer kazdu vec aka ti zijde na um-rodicia,vztahy,identika,vztah k sebe a inym ludom atd...takze ak robis veci ktore v skutocnosti nechces robit,ak myslis na veci na ktore by si nechcela mysliet a ak citis veci ktore citis nechces to znamena ze sa ozivuju niejake spomienky-zvatsa traumatizujuce z obdobia ked si bola mala kedy si este nevedela logicky mysliet a uvazovat tak preto nemozes vediet z akej konkretnej situcie prameni ta spomienk a nasledne reakcia na dany podnet...rozumies uz?..a ako to teda zmenit? no existuju rozne terapie a procedury ale podla mna staci len si uvedomit a pochopit tento princip naprogramovania,prehodnotit svoj zivot a pozriet sa do minulosti-hlavne vztah s rodicmi resp.vztah k cloveku co nam bol najblizsi v obdoby do tych 10 rokov a davat si do suvyslosti urcite veci a neustale pracovat na sebe..drzim prsty si na dobrej ceste