Stale sam

Príspevok v téme: Stale sam
robo55443

Su to uz takmer 2 roky co som sa rozisiel s priatelkou a nedari sa mi najst si novu. Boli sme spolu dlho a napriek tomu ze som vzdy vedel ako na nu, po rozchode mi to s inymi babami uz tak dobre neslo. Bolo za ten cas zopar kandidatiek na vztah ale ako si z toho nic nebolo - bud som bol prilis priebercivy ja alebo to sekla ona.
Problem je ze som si povedal ze si dam od zien na isty cas pokoj a budem sa venovat len sam sebe, svojej praci, konickom, zalubam. No po par mesiacoch ma zacalo stvat ze som sam. Zacal som si teda opat hladat intenzivnejsie priatelku ale nic mi nevychadza. Uz zacinam mat pocit ze som zakliaty, alebo ze som za ten cas "zasmradol". Proste ze mozno vyzarujem nieco co baby odpudzuje, alebo ze citia ze som dlho sam. Neviem ako si to vysvetlit.
Viem sa zaradit co sa hodnoty tyka, mam vzdelanie, dobru pracu, slusne si zarobim, ako tak som zabezpeceny vzhladom na svoj vek, nie som katalogovy model ale zas ani ziadna obluda aby som musel po kanaloch chodit.
Skusal som to rozne, cez baby co poznam osobne uz dlhsie, cez internetove zoznamky aj diskoteky, alebo len tak sa prihovorit. Na internete odpise mozno 1 zo 100, na diskotekach je to len o sexe a kratkodobej zabave a zvysok su take vztahy ktore zo zaciatku vyzeraju nadejne ale nakoniec sa druha strana prestane ozyvat.
Pripadam si uz fakt vadny po tomto vsetkom :(

robo55443

@bonpara
ja sa ani nedokazem nutit do vztahov kde nezafungovala chemia. Skusal som to pri 2 alebo 3 babach ale mna to nebavilo totalne. Mne sa musi dievca pacit a musi z nej vyzarovat nieco co ma bude nutit prekonavat sameho seba. Ked to tam chyba tak som totalne nudny :D

@Slobodna
Po pravde uplne najradsej by som spravil to co mi radis. Fakt ma nebavi nahanat sa za babami a nutit sa do vyhladavania aj ked prave nemam na to naladu. Najradsej by som bol keby to cele prislo tak samo, spontanne, nenutene, kedy by jedna aj druha strana nasla to co jej chybalo. Ale toto je moj sen a nie realita. Na druhej strane, to mozno plati pre zeny. Ze cakat kedy pride to stastie. Ak chlap nie je aktivny tak tie lepsie baby sa rozchytaju alebo skonci ako ja? Ze za 2 roky nic poriadne a potom iba neuspech? Viem ze na to neexistuje univerzalna rada. Len si kladiem otazku, preco to niekomu ide tak lahko a pre inych je to existencny problem?

bonpara

Robo nieje nic horsie ako sa nutit do vztahu len preto lebo to od teba kvazi vyzaduje okolie. Take vynutene a umelo udrziavane vztahy poznam a nikdy nedopadli dobre aj ked ti dvaja skoncili v manzelstve. Ini sa po case rozisli nastastie vcas nez sa vzali.
Kde uz na zaciatku nieje ta pritazlivost ten pocit motylikov v bruchu tam to je o umelom vytvarani a nuteni sa do vztahu. Potom to tak aj vyzera ze dvaja ludia spolu ziju len preto lebo sa to ma a ocakava od okolia. Preto je aj tolko nevier.

Slobodna

Neviem ti poradiť, len ver, že to príde. Nemusíš hľadať, len si praj lásku po akej túžiš. A keď príde, tak si ju váž a nikdy ju ľahkomyseľne nezahoď ani vtedy, ak to bude komplikované. Možno to také má byť. Pretože prekonané prekážky váš vzťah urobia silným, aby odolal tým okolo vás, ktorí mu priať nebudú.

"Volej k nebi přání a všechno bude k mání"

robo55443

Po pravde, ja by som sa ani neponahlal do vztahu lebo na jednej strane je mi dobre. Ale citim tlak spolocnosti, vsade okolo mna svadby, kazdy si zaklada rodinu a pri predstave ze ja som este nenasiel osobu s ktorou by som si toto vsetko vedel predstavit a nie to este zrealizovat tak mi je dost zle.

Bola chvila ked som sa do vztahu hrnul iba preto ze som nechcel byt sam a casto som o vztahu uvazoval s babami takym sposobom "ved to bude dobre, ved to mi az tak neprekaza, atd.". Proste uz vtedy pri vsetkej zaslepenosti a euforii som videl jasne nedostatky. Ale proste chcel som vztah aj ked mi poriadne nevyhovovali.

Potom som si povedal ze dost! Musim si to upratat v hlave a dal som si pokoj od nahanania bab. Upratal som si vsetky rozhadzane hodnoty a zistil som co naozaj chcem. A teraz sa bojim ze to vlastne ani nenajdem a ked to najdem tak ma to ani nebude chciet. Ja sam sa povazujem za trochu divneho v zmysle ze nezapadam do priemeru - mam ine zaujmy, hodnoty, predstavy o zivote.

Na druhej strane viem velmi dobre o com je vztah lebo som jeden dlhorocny prezil a aj ked som sa z toho uz spamatal tak stale mi je luto ze sa to rozpadlo. Chcel som povedat ze velmi dobre poznam svetle aj tieniste stranky vztahu a som skor ten co sa snazi hladat riesenia problemov ako od problemov utekat.

@Cinnamon Bola, jedna. A ta sa vratila k byvalemu.

@Maja123 No v tom suhlasim s tebou, vacsine chlapov ide iba o sex. Na jednej strane je to prirodzene lebo inak by sme tu neboli, no napriek tomu ze som chlap tak je fakt ze niektori tento nizsi pud nevedia vobec premenit na nieco moralne akceptovatelnejsie spolocnostou. Ale plati to aj na opacnu stranu, tiez je vela zien ktore ked sa trochu pripiju tak nevedia co so sebou. Takze kto hlada nieco viac tak ma problem.

Neviem preco mam pocit ze takto nedobrovolne trpi cim dalej tym viac ludi.

stryco.

ja som sam dlhodobo. 2 roky su oproti tomu nic. uz som si do istej miery zvykol. vlastne som sa dostal do stadia, keby mi skor uz chybaju len telesne prejavy blizkosti ako je sex, ale aj take obycajne objatie, ci pohladenie. Nie ze by som vztah vobec nechcel, urcite by som bral pekny, funkcny, naplnujuci vztah, ale casom tato potreba u mna "zakrpatela", zvykol som si. az na par momentov, kedy mi z toho trochu hrabe. takze vztah ano, ale nie nasilu a za kazdu cenu. treba sa venovat sebe, rozvijat sa, mat konicky, chodit na kruzky. no a mozno popri tom clovek aj stretne niekoho, kto je fajn a bude aj vztah a mozno aj nie. len sa netreba velmi lutovat a upadat do apatie, ci bezhlavo sa za kazdu cenu vrhat do nejakych pseudovztahov len aby nieco bolo.

Maja123

Ja to tiež zažívam. Od posledného rozchodu s mojím ex ubehli 2 roky a nejaké mesiace k tomu. Keď sa pozriem okolo seba aké priority majú "pontecionálni kandidáti", tak mi je zle (pre všetkých, ktorí sa práve chystali zareagovať, že som náročná píšem, že mojou prioritou je rodina).
Za pár budem mať 28, ale ako píše sob rudolf, nevrhnem sa do vzťahu len preto, aby som nebola sama.

Aniko555

Ahoj Robo55443 napis mail ja mam tiez podobne problemy ale z opacnej strany kedze som baba ked tak popiseme nic viac ani menej

Cinnamon

Sob Rudolf to napísala presne tak ako to cítim aj ja...ale ako som tak čítala tvoj príspevok, napadlo ma, či medzi tými kandidátkami, ako ty píšeš, bola aj nejaká, ktorú si mal skutočne rád....a nebolo to len o tom, že chceš silou mocou vzťah, hm?