Po plastike nosa

Príspevok v téme: Po plastike nosa
evetka

Ahojte,
Chcem sa objednat na rhinoplastiku k Mudr. Dolezalovi v PRG cca o 2 mesiace.
Ti, co ste to uz absolvovali ako to presne prebiehalo? Ako ste sa citili? Co modriny opuch, kolko presne ste mali sadru.
Mozem sa do prace vratit o 14 dni po opke? Nebudem uz mat ziadne modriny?
Budem vdacna za Vase skusenosti a foto velmi potesi :)

etelka.telka

robil mi otvorenú septorinoplastiku, čiže vybočená prepážka a kompletná špička
po prebratí z narkózy ma nič nebolelo a tak to je stále, oni aj hovoria, že táto operácia nebolí, len to dýchanie cez ústa je teda dosť zlé, a to som teda na to bola pripravená a to jediné ma znervózňovalo, hlavne hneď po tej narkóze, lebo to je človek ešte otreštený, a len otovrené ústa, v nich sucho, piť sa nesmie, hrdlo vyschnuté, podráždené z kanyly a odsávania, ale keď mi dali napiť, takuž bolo fajn :)
tamponádu ja som mala v jednej dierke, dve noci a v druhej až tri, ale ono už po prvej noci som bola zvyknutá na to dýchanie, tak mi to až tak nevadilo, najhoršie to bolo tene po prebratí z narkózy, inak ostatní čo poznám mali namponádu len dve nociv oboch dierkach, ja som to mala celé dosť náročné, tak mne to kvôli tej prpážke nechal v jednej dierke dlhšie

laura321

super etelka, som zvedava ako budes s nosikom spokojna, tiez som nad nim uvazovala aj mu posielala fotky. Robil ti komplet cely nos makku aj tvrdu cast pod celkovou anestezou? Bolelo to po prebrati sa?

etelka.telka

ahoj, ja som čerstvo po operácii, v pondelok ma operovali, v TT - Dr. Marsal
čiže dneska je tretí deň po operácii, cítim sa super, nemám žiadny opuch, len troška žlté pod očami, predpokladám, že do kontroly v pondelok už nebudem mať ani to, jedna nosná dierka sa mi upcháva, ale mám pocit že je to sopľom, pokúšam sa to jemne \"vyfúknuť\" zatiaľ neúspešne, lebo smrkať nemôžem, ale inak sa cítim fajn, nemám žiadne bolesti, akurát stehy pod nosom ma trocha \"ťahajú\" keď otváram ústa a nemôžem sa smiať toľko čo by som chcela, inak nemám žiadny problém a už sa doma nudím a uvažujem že cez víkend pôjdem normálne niekam von medzi ľudí, keď si predstavím že ešte týždeň mám dovolenku, tak ma obchádzajú mdloby že čo budem robiť, kľudne by som v tomto stave mohla do práce :)