Syndróm dráždivého čreva - pre RNG

Príspevok v téme: Syndróm dráždivého čreva - pre RNG
john73

Otázka pre RNG

Pozdravujem,

Po prečítaní veľa vašich článkov o IBS by som sa Vás chcel poprosiť o radu čo sa týka všetkého ohľadom tejto choroby.
Hlavne čo sa týka všetkých doplnkov aj ich užívania(Kyseliny,enzými,mikrovlákniny,probiotiká),poprípade aj linky ktoré doporučujete.Rád by som si to chcel dať doporiadku,ale po všetkom možnom čo som už odskúšal sa mi to nedarí.Skúšal som aj test na kyseliny,ale po vypití sódy bikarbóny sa vobec nič neudialo.Mám sa stále pretrvájúce bolesti brucha,stolica je o.k aj všetky vyšetrenia.Ďakujem moc

john73

Pozdravujem RNG,

este by som sa chcel spytat,v starsich prispevkoch odporucas pancreatin od firmy NOW 4x500 mg aj ked teraz som ich nikde nenasiel iba 10 x 2OOmg od tejto firmy,je to ich náhrada?Ak sa nemýlim,gramáž by sedela.

john73

Ďakujem za info,hnačky som mal len v začiatku tejto choroby(1,5 roka späť)teraz je stolica o.k,najhoršie sú tie bolesti brucha a vtedy som o tom ani netušil,že môžem mať s ATB až takéto problémy aj keď som používal probiotiká,ale asi nie v dostatočných množstvách a kvalite.

Chcel by som sa spýtať nakoľko by mohlo pri tomto pomôcť výťažok huby s koralovca ježovitého alebo akupunktúra,ak by nezabrali veci ktoré ste vyššie popísali.Zaujímal by ma Váš názor.
Ďakujem

RNG

Zialbohu crevnu floru mozu znicit aj atb a tak podporit osadenie crev roznymi skodlivymi mikrobami, ktorych sa telo snazi zbavit hnackami=IBS. Tam treba nasadit probiotika a podporit ich branim zmesi mikrovklaknin. Dovry rychly naviod na hnacky je poiuzuit kazdych 8 hodin lyzicu psylia a lyzicu praskoveho colostra a o dve hodiny po tom zobrat kvalitne probiotika, opakovat niekolko krat az do zastavenia hnaciek.
To pracuje ale len vtedym, ked mas dostatok kyselin v zaludku, lebo dobra crevna flora sa da udrzat len pri zaludocnej kyselinovej bariere=dostatok kyselin.

RNG

V poslednych rokoch obieha hromada roznych virusov, co napadaju vyrobu kyselin a enzymov v tele, co vedie k zniceniu probiotickej flory, zlemu traveniu a zniceniu kyselinovej bariery v zaludku
Nuz coho telo nvytvori dostatok sa da doplnit, tj kyseliny enzymi mikrovlakniny aj probiptika. Na kyseliny je napr Betain HCl s pepsinom,
na enzymy su doplnky pancreatinu a inych ,
na mikrovlakniny mas rozne , ako psylium inulin, arabinogalactans,glucomannan a pektiny, najma modified citrus pectines. Na probiotika hlad na take, co maju vela roznych druhov, teplovzdornycy a kyselinovo odolnych, aby sa dostali zive do criev a tam s pomozou mikrovlaknin rozmnozili najmenej 1000 krat a tak obsadili cele creva.
Na internete je plNo roznych predajni co tieto predavaju, mnoho ludi zo Slovenska dnes pouziva napr iherb.com
Je to lacnejsie a mas tam ovela vacsi vyber , ako na Slovensku Zopar zdrojom mas uvedenych aj na rng.nazory.eu

john73

Zdravím,mne to všetko spustili ATB(asi mesiac užívané na streptokoka),bol som vyšetrený na gastre,kolonoskopiou,hadicou do žalúdka,sono,odbery krvi,všetko negatívne.Doktor skonštatoval IBS.Symptómy ako som už písal,bolesť brucha,nadúvanie,vetry,únava a v poslednom čase už aj v noci čo je veľmi nepríjenmé.

Sajmon_87

Dobrý deň, ospravedlňujem sa ja Vám neviem poradiť ale zaujímalo by ma aké ťažkosti máte? Ako ste to zistili, zatiaľ som si prečítala pár článkov o tom ale chcela by som počuť ako to začalo u Vás. Mám ťažkosti už dlhšiu dobu ale nemám čas a lekára a myslím si, že to asi mám aj ja. Ďakujem za info.