Menštruácia

Príspevok v téme: Menštruácia
Lola_342

Dobrý večer. Začala by som tým že mám 15 rokov o 5 mesiacov budem mať 16 a nemám menštruáciu. Mamka aj babka to dostali tiež v 15 no uvidím či sa dostaví do septembra. Mám 159 cm a váhu 42 kg viem je to málo ale ja proste môžem zjesť všetkončo chcem a nepriberiem. Prsia mi už začali rásť a výtok mám cca 1 rok. Dospievam celkom pomaly pobedal to aj lekár. Bola som na 15 ročnej prehliadke a tam mi lekár povedal že ak sa nedostaví do 16 roku tam smer gynekológia. Chcela som sa opýtať či náhodou neviete ako prebieha táto prehliadka pôjdem tam prvýkrát takže sa dosť bojím. Som panna a na ostatných stránkach písali že sa tam dolu pichá inejkcia a že lelár pchá prsty do análu keď som to čítala tak mi až zle prišlo :( ale najviac sa bojím toho že mi tam niečo nájdu a nikdy nebudem mať deti s mamkou som sa o tom rozprávala ale ona povedala že sa nemám báť ale aj tak by som chcela vedieť od odborníka ako táto prehliadka prebieha. Ďakujem za skorú odpoveď.

Kvetoslavka

Ja by som zasla aj na gyndu lebo tam moze byt problem nielen v stitnej zlaze ale aj v reprodukcnych organoch. Ci nema nejaku poruchu vo vyvine vajecnikov a maternice. Ci su vsetky reprodukcne organy na dany vek v takom stave akom maju byt po vyvinovej stranke.

Andrea111

Neodporucam navstevu gynekologa, kym nezacnete pohlavne zit, nema to vyznam, je to len zbytocna trauma ktora za to nestoji, urcite sa vam nic nestane, ak nemate ine problemy ako absenciu menstruacie. Rada poradim aj blizsie ak vas nieco zaujima.

skareda :(

Ja mam tiez 16 a 45 kg-malo, tiez mam taky sprosty metabolizmus. Ale proste sa neboj, mojej kamaratky mama to dostala v 18. Treba len pockat si myslim. A len tak otazka pre ostatnych, keby nedostane menstruaciu a rozmyslela by si ze nechce deti, tak by musela ist gynekologovi? Keby nesla tak by sa nic nestalo ci hej?