Mam pocit akoby svet okolo mna nebol realny

nebojsa

Ahoj, napíš mi ty e-mail, ja ti tam napíšem.

ja ti znovu môžem poradiť len to, aby si išiel za doktorom, budeš sám na tom kľudnejšie ako takto len rozmýšľať stále čo ti je.
Ak to nebude fyzický problém, ale zistíš že je to psychické, navštív psychologičku, vážne ti to radím. Zbytočne sa takto trápiš sám.

Delete

Skús si prečítať túto knižku...možno ti niečo málo dá...

www.martinus.sk

Je to malá knižky skôr rozprávková ale stojí ti to určite zato.

man223

Vies, ja by som aj rad isiel k tej neurologicke, ale mama s tym nesuhlasi, stale mi povie, ze s mozgom nemam nic a ze si vraj namyslam..Ona si asi vazne mysli, ze by som si taketo namyslal ked mi to nici zivot, obmedzuje ma to vo vsetkom. Kazdy den mi pride rovnaky a obcas sa aj bojim zobudit, ze co so mnou zase bude..
A ak to je psychika tak ako s tym mam bojovat? Ja neviem mysliet momentalne na to pozitivne, vzdy aj ked myslim na pozitivne a uz konecne mam pocit, ze bude dobre, tak pride jedna jedina myslienka, ktora to vsetko zmeni a znovu myslim negativne..
Vobec si uz neviem dat rady, citim sa ako jablko hodene daleko od stromu, jedinu moznost ako sa tohto pekla zbavit je pre mna smrt.. Predstavujem si uz iba zivot iny a lepsi, chcem byt znovu plny stastia ako som bol..
Nebol by na teba nejaky kontakt prosim? Email, facebook, hocico, budem ti velmi vdacny.

nebojsa

Nie, v prvom rade choď ku obvodnej nech ti dá výmenný lístok k neurologičke, odtiaľ naliehaj, aby ťa poslali na MRI mozgu. To čo potrebuješ, je ukľudniť sa, aby si si bol istý, že to nič vážne nie je.

Vieš zbytočne sa trápiť sám, keď na to existujú vyšetrenia. A potom ak vyšetrenia ukážu že si zdravý, čo hádam áno :), skúmaj psychické príčiny.

Ale teda ešte ti napíšem jednu vec, z ktorej som sa ja riadne v živote poučila. Tiež som sa bála fyzickej choroby, no kým ti ju doktor neoznámi nerob si s ňou starosti. Vo veľkej väčšine sú tie starosti zbytočné!

A ešte to vysvetlenie že nemôžeš ani v kľude byť pri TV, pri PC. Vieš, to kľudne môže byť z toho strachu ak si si to už tak vsugeroval strach a myšlienky sú riadne potvory.

man223

No nieco som si o tej derealizacii poprecitaval, uzkost nastudujem neskor..A bolo pisane, ze pri derealizacii sa take stavy vyskytuju na par sekund/minut, ale ja to mam stale..Nemozem ani ist na pocitac a hrat nieco lebo sa mi to zhorsi este viac, tak isto s TV, nemozem ju pozerat lebo tiez sa mi to zhorsi a uz aj mobil mi zacina skodit, je to kazdym dnom horsie..To nebude psychika, najviac sa obavam, ze to bude nieco s mozgom..
Porozpraval som sa o tom s mamou a na druhy den mi doniesla vyskusat nejaky sirup: Novo-Passit, nejake prirodne to je vraj a stlmuje to strach, depresie atd...Beriem ho druhy den a ziadne zmeny som nepocitil..Ak to takto pojde dalej tak ja uz vazne neviem, zabijem sa asi..:/

nebojsa

ahoj man :),

neboj sa, pravdepodobne sa jedná o úzkosť. To, čo zažívaš sa volá derealizácia. Je to symptóm úzkosti.
Úzkosť má strašne veľa ľudí, určite nie si sám. Nie je to nič vážne.
To, čo drží úzkosť pri živote je náš strach, čiže keď sa prestaneš báť, úzkosť a derealizácia pomaly pominú.

Proste vysvetlenie je, že si nechal svoje myšlienky nech ťa ovládajú, máš pocit, že myšlienky nemáš v kontrole. A toto všetko je úzkosť, naštuduj si o nej na internete. Tiež by ti veľmi pomohlo, keby si zašiel za psychologičkou, je to veľmi dobré porozprávať sa o tom s niekým. Aby si sa prestal báť, lebo ten tvoj strach udržuje tieto tvoje myšlienky nažive !!! Sám píšeš že sa veľmi bojíš.

Ďalšia vec: pri úzkosti je veľmi bežné, že sa ľudia boja, že strácajú zdravý rozum. Čiže keď sa BOJÍŠ, čo ti je, je to dobré znamenie, pretože za strachom sa skrýva úzkosť.

man223

A co mam teda robit? Mam sa snazit mysliet na pozitivne veci?
Lebo ja ked myslim na pozitivne, tak problem je v tom, ze mi to zakryju tie negativne nech sa snazim akokolvek, tak vzdy pride jedna myslienka, ktora nastartuje ten kolobeh negativnych myslienok a ja s tym neviem uz nic robit iba tisko plakat v posteli..:/
Som zrejme zrely na psychiatriu..:/

_meno

Ahoj man223

To je mile ako ti zalezi na zivote ze sa bojis :) krasny vztah :)

Ludia nasleduju "Pravdu" a pravda je kauzalna (pricina/následok) a mechanicka (ma hranice) .. slova pravda je informacia - je neziva, pre vsetkych, moze ju ziskat hocikto ale ked ju nepouzije je mu nanic.

Citis coraz menej lasky man223, zacinas sa citit coraz smutnejsie, mozno nahnevane - su to negativne pocity.

Zit radostne je sranda, lebo je to prirodzene :) Zit nestastne je volba a je to proti srsti zivotu.

Laska, radost je prirodzena, je to podstata zivota...porozmyslaj spatne v zivote kedy si sa citil dobre man .. a opakuj si tuto situaciu, kludne si ju napis.

Tento pristup (pozeram sa co ma robi stastnym / nestastnym) je vhodne opakovat kazdy den ... cim v zarodku odhalis zle smerovanie ... a cim viac rozkvitne radostne smerovanie :)

Mozes zostat pokojny a radostny, o nas zivot bolo postarene este predtým ako bol zivot stvoreny :) teraz si to uz len uzivame ! :)

naozaj mozes byt velmi radostny, nakolko vnimas svet okolo seba ako nerealny, bezduchy, mechanicky - to je prejav ze citis a si vnimavi (vnimas to co niekto nie .. co pre niekoho neexistuje ty vnimas ako realitu a naopak (co niekto vnima ako realitu ty vnimas ze tomu tak nemusi byt) ... mozno si doteraz prichadzal do styku s pozitívnymi zivotnymi pristupmi a teraz sa dostavas do styku s negatinymi zivotnymi pristupmi a vnimas ich co je ich prinosom ze su viac nez naprd 8) prave to ze "si dobry" ti umoznuje ze "vnimas zlo"... (keby si bol zli nevnimal by si zlo, volali by sme to "normalne"

krasny vecer man a vela radosti ti prajem, ved keby nieco kludne napis ateven@azet.sk :)