Hurá! Zbavila som sa dospeláckeho akné!

Príspevok v téme: Hurá! Zbavila som sa dospeláckeho akné!
mima55555

Zdravím Vás všetkých , ktorí bojujú s bolestivými podkožákmi, s vyrážkami zapálenými a hnisajúcimi, s fľakmi po tvári, všetkých tých, ktorí musia stráviť minimálne hodinu v kúpelni aby mohli ísť von medzi ľudí. Zbavila som sa tejto pliagy!!! S akné bojujem už od mojej 24až 25-ťky. Neviem, čo bolo spúšťačom, ale viem, že som bola pred pol rokom už úplne v koncoch so sebavedomím na bode mrazu . Stálo ma to tisíce za tie roky...pobehala som lekárov, gastro, endo..., ORL, rontgeny, odbery, alergologie, kožné, gynekológia... Používala som asi všetku kozmetiku od najlacnejších drogérkových až po zvučné značky z lekárne aj z USA.Hladovky, spirulina, chlorela GW, doplnky, tinktúry, ľudový liečiteľ Dedík, bylinkárka Kopáčová, maste, byliny, výluhy, čaje, gemmoterapia, laser, kozmetička, biorezonancia, očistné kúry, antiparazitárna liečba, raw strava 1 rok. nič. nula bodov. ksicht ako po tankovom útoku.A stále nové a nové. Plakala som, nevládala som, hanbila som sa aj doma pred mužom a deťmi. Na vlastnú žiadosť som sa objednala v Lubochni, tam mi konecne urobili všetky dôkladné vyšetrenia z krvi, kde zistili že mám vysoký testosterón . Od toho som sa už ďalej posúvala cez rôzne fóra vrátane tohto. Nakoľko nie som zástancom HAK, pátrala som po niečom prírodnom. Až nakoniec mi pán RNG poradil yam mexický a DIM. Objednala som si to a odvtedy klop klop klop mám tvár bez jedinej vyrážky . Samozrejme mám jazvy, ktoré už nezmiznú, ale stačí ľahunký make up, alebo BB krem a je po probléme. Viem, že je moja pokožka nenávratne poškodená, ale som rada že už ma nebolia vyrážky, netrvoria sa nové a žijem normálnym životom. Ten kto nikdy akné nemal, nepochopí o čom tu píšem. Ja viem, že na svete sú oveľa väčšie problémy, ale pre mňa ako ženu bolo pre mňa potupné takto vyzerať a pritom som vedela , že sa o seba starám. Ešte doplním, že som si zaobstala irigátor a robím si raz do mesiaca črevnú sprchu a kozmetiku používam červenú micelárku z Bioder.a a z tej istej značky krém Global. A toť vsio. Verím, že som aspon niekomu kto toto zúfalý číta(ako ja pred pol rokom) pomohla:-)Týmto ďakujem RNG a všetkým za komentáre a ochotu pomôcť s týmto ochorením:-)

MartaP

ďakujem za poznámku a ako hľadať tento problém? Zistím to jedine krvnými testami? Moja gyn.mi ich nechce spraviť, vraj nevidí dôvod....

Brigita232

aj dovod na vysoku hladinu testosteronu je treba hladat. casto tieto problemy sposobuju aj plesne v tele a potravinova intolerancia.

MartaP

Ahojte,viem ze uz je to stara konverzacia,ale chcela by som sa spytat Mima 55555 ake davky DIm a Yam si uzivala a ci bol pozitivny ucinok na akne trvaly?

lenka777

yam mexický mohol zaúčinkovať, ale je to vlastne rastlinka na základe ktorej začali vyrábať antikoncepciu...takže mladým dievčatám by som to neodporúčala, ak plánujú založiť rodinku

LMarika

Ja som mala akne v puberte, ale nejake velmi zle to zase nebolo, obcas nejaka vyrazka, samozrejme, ze vsetky podkozne a bolestive, ako inak? Po dvadsiatke to vymizlo, plet bola sice mastna, ale nejaka ta vyrazka uz len zriedkavo. V tridsiatke som sa prestahovala pri talianske hranice do Bundesrepublik Karnten a tam sa to nanovo zacalo - hnusne podkozne bolestive vyrazky, nebol jediny den bez minimalne jednej, dvoch vyrazok a dermacol som nestihala kupovat, nechapala som, co sa zrazu so mnou deje, ze vyzeram 100x horsie ako v puberte... byvala som v plesnivom podkrovnom byte s azbestovou podlahou a s azbestovou strechou v meste, kde vietor nikdy nezafuka a prehanky su najmenej 3x za den, spory plesni rozsirene ako vonku v prirode, tak doma, nebolo jedineho bytu bez plesni a jedineho miesta, kde by sa ich clovek nenadychal. PO dvoch rokoch som opustila plesnive mesto a plesnivy byt a akne sa vytratilo. Samozrejme, nejaka ta vyrazka asi raz za mesiac jedna jedina... bez chodenia po doktoroch a kupovania drahej kozmetiky bolo ale super, ze sa to dostalo na takuto uroven, na aku sa dostalo a neviem, ci akne moze suvisiet s vysokou vlhkostou vzduchu a s alergiou na plesne, ale mam take tusenie, ze asi ano a hovorim, medzi plesne NIKDY VIAC!!!

laura36

tak to je super toto citat a to ti tvoj gynekolog nevedel tieto testy spravit, ked az v Lubochni? Na tie jazvy by ti nepomohla dermabrazia? Precitaj si o tom, pocula som , ze aj pravidelne masirovanie denne olejcekom pokozku dokaze urobit zazkraky s jazvami po akne, len treba vydrzat cele tyzdne.