Kam sa mám obrátiť keď

Príspevok v téme: Kam sa mám obrátiť keď
jammi

Dobrý deň,

Chcem vás požiadať o radu, že kam sa má človek obrátiť keď potrebuje asistovanú eutanáziu, na aké stredisko, alebo úrad? Ak vlastnoručne spíšem testament u právnika a nechám ho potvrdiť notárom, že vedome, dobrovoľne a z vlastnej vôle si želám ukončiť bezbolestným, asistovaným, medicínskym zákrokom svoj život, je možné aby mi úrady, alebo ministerstvo povolili na to nejakú výnimku? Môžem zaplatiť aj všetky náklady s tým suvisiace. Nechce sa mi veriť že tu človek nemá právo ani na dôstojnú smrť a musí sa v prípade núdze jedine svojpomocne pokúsiť otráviť nejakými chemikáliami alebo zahynúť pri nejakej nehode dúfajúc že všetko prebehne ako má... Alebo sú nejaké možnosti v tomto smere aspoň v zahraničí, nemáte skúsenosť s niekym z rodiny alebo známych?
P.S: Smrteľnou chorobou netrpím, ale mám svoje vážne dôvody ktoré mi nikto kto nežije v mojej koži nemôže spochybniť a nebudem o nich ani diskutovať, tak poprosím vyjadrujte sa len ak vás napadne nejaký konkrétny krok ktorý mi môže pomôcť ďakujem.

kdepaaak

to stat nikdy nepovoli lebo v tom momente by ludia boli slobodni a nedali by sa vydierat financnymi a existencnymi problemami.. a mali by ine priority nez hypoteky, lizingy, dane, konzum a 10 hodin denne v robote.
pre stat je vrcholne nevyhodne nieco take povolit, jedine tak pre dochodcov a fyzicky tazko chorych lebo oni uz nemaju ziadny potencial nieco odviest statu alebo prispiet do ekonomiky svojim otrocenim.

Slobodna

áno v zahraničí. Na Slovensku je človek nikto, ktorý nemá právo o ničom rozhodovať, ani o svojom živote a už vôbec nie o svojej smrti. Tu sa to zmení tak možno o 100 rokov, ak vôbec.

diskutujotom

Holandsko, Belgicko, Luxembursko, Švajčiarsko, Albánsko ALEBO google, ako som ja použila

a prečo s nami nechceš diskutovať? mňa by tie dôvody celkom zaujímali