Dokedy mam randit?

Príspevok v téme: Dokedy mam randit?
f1lp

Cudna otazka na zaciatok, skusim popisat moj problem. Randim uz dlhsie, povedzme ze od rozchodu to mozu byt asi 2 roky co sa striedavo stretavam zo zenami, s ktorymi som sa pred tym nejako blizsie nepoznal. Ide o to ze pred tym rande sa tak otukame cez spravy ci to ma vobec zmysel a ked sa tam rozvija nejaky zmysluplny a inteligentny rozhovor tak ideme na stretko.
Neviem ci si dotycnu damu dopredu privelmi idealizujem, ale zatial som vzdy zazil sklamanie. Nejde ani tak o vyzor, ako o taky celkovy pohlad na tu osobu. Po kazdom rande mam pocit ze robim hrozne kompromisy v zmysle ze prehliadam veci ktore mi nie uplne sadnu a potom sa doslova nutim do toho aby som to rozvijal dalej. Ako priklad uvediem ze ta osoba ma mne uplne nezname zaujmy, casto krat aj dost cudne na moj vkus. Potom su to take povahove vlastnosti, ktore v zasade nie su nejakou zasadnou prekazkou, ale pre mna je to uz nieco na co by som potreboval dlhsi cas aby som to vstrebal a dokazal ju tak prijat. Neviem ci ma zmysel zachadzat teraz do konkretnosti a ci je kazdemu jasne co tymto myslim.
No a zaujimal by ma nazor, ze ci mam ozaj hladat taku osobu pri ktorej budem mat pocit ze to bude to o com snivam, alebo ze tam bude ta iskra ked pridem domov z rande a poviem si toto je presne to co som hladal. Alebo sa mam zmierit z realitou ze taku vysnenu nenajdem ani za 3 zivoty a brat to co sa ponuka. Nemam prehnane sny ani prehnane naroky na vyzor alebo povahu. Skor by som rad nasiel niekoho podobneho mojej byvalej ktora mi vyhovovala po mnohych strankach.

sewie

no na ten posledny odsek ti poviem svoj nazor...aspon im to napis ze to nema zmysel...dotycna caka caka a nechape, nevie ci sa este ozves ci nie...a to je zbytocny stres , velmi neprijemne a zranujuce...

ja osobne chapem tvoj pohlad veci-tiez sa sretavam s viacerymi naraz a s tymi co to nevyhovuje tak to proste nejak prirodzene utichne a netreba dalej nic nikomu vysvetlovat a objasnovat...len ze kedysi som sa vzdy stretavala len s jednym-vtedy hned vznikli velke nadeje a ocakavania a strasne sklamanie ked sa zrazu neozval a hrozny smutok a zmatok v hlave...takze ak vies ze to nema zmysel, bud to nejak naznac na tom rande alebo po nom posli spravu- som velmi rad ze sme sa spoznali...si fajn, zaujimava-bla bla...nejake omacky, ale zial necitim medzi nami iskru(alebo nieco podobne neutralne). ...

dalsia vec, ak budes zeny odpalkovavat len kvoli tomu ze sa bojis ze to aj tak nevide, tak zbyocne prichadzas o pprilezitosti...ja mavam casto podobne pocity, ale ber to tak, ze ony to preziju...par neutralnych rande, nikomu nic neslubuj, hlavne sa s nikym nebozkavaj ani nic dokym si si neni istejsi!dokym sa ani nebozkavate ani nechyte za ruky, je to stale na urovni kamaratstva a z toho sa vycuva ovela lahsie!
co sa tyka neukecanych zien-taky problem mam niekedy aj ja...ked niekoho nepoznam a hlavne ked sa mi paci, tak sa hambim a som ticha ...ale ked sa osmelim, uz to ide samo:D...takze ked taku stretnes-skus vymysliet nejaku aktivitu kde nemusite sediet tvarou v tvar, proste chodte sa napr prejst, alebo na nejaku sportovu aktivitu.mna jeden zobral na motokary-to bolo za vsetky drobne:D rozprudilo to adrenalin a hned sa lahsie komunikovalo:D vela stastia

f1lp

No, tusim je v mojej teme zraz slovencinarov... ale k veci. Tak toto uz boli o dost lepsie odpovede :) Myslim ze ste to povedali dobre, randenie je tazke v tom ze trva dlho. Mna to na jednej strane bavi lebo fakt poznavam aj zaujimave baby, k mnohym ani neviem ako sa dostanem a uz po par vetach vetach viem ze nemam sancu :D Ale niekedy sa ten moj odhad este vselijako dokrutil a nad mnohymi som sa vela narozmyslal. Ibaze niekedy mi aj je s nimi dobre, ale neviem ci to rozvijat, ci hladat dalej...proste pochybnosti hned od zaciatku. Aj vzhladovo niekedy neviem ci je to to co hladam, aj povahovo, no je to tazke jednym slovom...
Odhadli ste ma dobre, vela veci analyzujem a beriem vazne. Ale som si povedal ze uz ziadne jednorazovky, tyzdnove vztahy a nebodaj vhupnut do niecoho dlhodobeho a potom odtial odchadzat. Nechcem nikomu ublizovat a ani seba oberat o energiu a chut do zivota.
Mne vyhovuje viac ked je baba ukecanejsia, zatial som mal stastie iba na take. Nie som mlkvy, viem sa aktivne zapajat do konverzacie, rozvijat ju aj inym smerom, striedat temy. Ale ak by baba bola menej aktivna v konverzacii ako ja tak asi by to bolo take mlkvejsie rande :D

Ja uz nemam nejake zasadne ocakavania, casto krat idem zo zvedavosti nan, ale zas to nemam ani uplne na haku. Ked mi ta baba nie je vyslovene protivna, alebo ja jej a su tam nejake naznaky sympatii tak potom prichadza moje nekonecne analyzovanie ci to ma zmysel. Mate pravdu ze lepsie bude sa stretnut viac krat ak su tam pochybnosti, na odlisnych miestach, tam kde sa citi viac doma ona alebo ja a potom sa rozhodovat. Lebo takto je to fakt tazke.

A potom sa mi stalo aj to ze s niektorymi babami som rozvijal nieco dalej, nebol to vztah ani sex. Islo mi iba o to zistit aka je a ci mi bude vyhovovat. No medzi tym som randil aj s dalsimi a ked som zistil ze tie dalsie by mi vyhovovali viac tak som to s niektorymi viac nerozvijal a postupne som sa stiahol do uzadia. No a prisiel problem, lebo oni to chapali inak, zacali vycitky preco nereagujem, preco nemam zrazu cas a uz som videl ze dotycna to vsetko pochopila inak. Nemal som nikdy silu im to vysvetlovat, no vzdy mi to bolo neprijemne. Ako som spominal, nie som ten co by ublizoval. Vacsinou bolo ublizene mne a viem aky to je pocit ked je clovek sklamany z lasky. No toto je jedna z veci, ktoru by som rad vedel ako robit aby sa dotycna nezahladela skor ako chcem.

Nina.

Možno, že problém je v tom, že to priveľmi riešiš a analyzuješ. Rozmýšlaš nad tým a tamtým - toto ti vyhovuje, toto nie tak to hneď vzdávaš. Mal by si sa skúsiť uvoľniť a nechať to plynúť úplne voľne a skúsiť sa s dotyčnou stretnúť aj viac krát - možno na prvý krát ti nesadne, ale keď sa stretnete druhý, alebo tretí krát, zistíš, že ti je s ňou naozaj dobre. Tie ženy na prvom stretnutí môžu byť aj dosť nervózne a preto ti možno prídu čudné. Proste to skús menej riešiť a rozpitvávať či je ona vhodná alebo nevhodná, pretože tým vlastne brzdíš tú možnosť spontánne cítiť, že či ti je s tou osobou príjemne alebo nie.

Sejla

snad najdolezitejsie je nic neocakavat od takych tych 'rande' a brat to v kamaratskom duchu. Zisti hlavne, ci ti je s danou osobou dobre, ci z nej citis uprimnost, alebo afekt, ci sa s nou dokazes rozpravat hodiny, alebo nie - bez ohladu na to, ci sa vase nazory zhoduju. Brat niekoho ako potencionalnu partnerku hned od zaciatku a este ju porovnavat s nejakou sablonou, ci predstavou (aspon ze nie je prilis konkretna v tvojom pripade) je podla mna dost nestastne.
Co sa tyka tych zaujmov a nazorov, nepripadas mi nejaky tazky undreground, takze mas z coho vyberat podobne zmyslajucu.

liberta25

co sa tyka srdca a rozumu.. myslim, ze tam niet nad cim rozmyslat, jednoznacne srdce. az ked sa clovek trapi viac ako je stastni, vtedy ma nastupit rozumova reakcia.
ty si vsak stale este len vo faze randenia. ako to opisujes, pripadas mi ako ucitel, ktory skusa svoje ziacky. a napriek tvojmu vyjadreniu, ze k byvalej nic necitis, stale si myslim, ze ano, len si to v sebe potlacil.
akokolvek, pokial na svete nebeha tvoje alebo tvojej byvalej odoperovane siamske dvojca, budes musiet svoj pristup zrealnit. a otvorit svoje srdce.

sewie

Radkoo,

posledny koment som pisala ja, nasledovalo to po mojom komente, tak som predpokladala ze to bolo mienene ku mne a k autorovi diskusie...kazdopadne nijako sa ma to nedotklo a ani som nemienila aby moja odpoved vyznela urazene...proste to mohlo yzniet vselijako...
tvoj komentar bol kazdopadne zbytocne pichlavy, a veeeelmi daleko od pravdy:)po vsetkych moznych smeroch...

embryo

Gordana: este potrenuj nominativ mnozneho cisla... mozno na neho ulovis pekneho, slusneho a mudreho pracovnika v jazykovednom ustave ;-)