Ako sa uchrániť pred e-mail SPAM-om? Donekonečna a ešte ďalej...

Príspevok v téme: Ako sa uchrániť pred e-mail SPAM-om? Donekonečna a ešte ďalej...
zaspamovanáX

od: Mária Galovská
dátum: 4. mája 2015, 19:35
predmet: Fwd: FW: Anjeli---------- Správa poslaná ďalej ---------
Od:
Dátum: 4.5.2015 18:39
Predmet: Fwd: FW: Anjeli
Komu: "Barincova, Gabriela" , "Jana Červeňanová" , "Dasa Hermanova" , "Božena Božiková" , "Marta Čaklošová" , "Majka Galovská Hasáková"
Kópia: Obrázok odstránený odosielateľom. Jana Širkova

4. máj 9:23

Anjeli sa dozvedeli, že s niečím bojuješ. Hovoria, že už to končí a že dostaneš požehnanie. Ak veríš v anjelov, pošli tento odkaz, neignoruj ho prosím, je to potvrdené. Večer sa vybavia dve záležitosti, ktoré Ťa upokoja. Nechaj všetkého, čo teraz robíš a rozošli túto správu. Zajtra bude pre Teba s konečnou platnosťou najlepší deň,Boh Ti nikdy nesľubuje viac, než môžeš zvládnuť!!! Posielam Ti 6 archanjelov a Ty ich rozpošli všetkým, ktorých máš rád. Za deväť minút sa stane niečo, na čo si čakal veľmi dlho. Pošli túto správu hneď ako ju dostaneš. Znie to asi divne, ale č& iacute;m by sme boli bez viery? Pevne veríme, že niečo VEĽMI DOBRÉHO je na ceste. 20 anjelov existuje. A tí, ktorí zatiaľ nemajú krídla, to sú priatelia a Ty si priateľ, niekto, koho mám naozaj rád. Niečo krásneho sa prihodí Tebe a Tvojim blízkym. Požehnanie k Tebe dôjde vo forme lepšej práce, lepšieho bývania, svadby, dieťaťa alebo finančnej slobody. Nepýtaj sa, len toto rozišli 20 osobám,vrátane mňa .Keď to nedostanem, vychádzam­­ z toho že k nim nepatrím.Ak ti príde 5 odpovedí,niekto koho miluješ ,Ťa tíško prekvapí..

POMOC, JA UŽ NEVIEM, ČO ROBIŤ, KEĎ MI OD NEZNÁMYCH ĽUDÍ CHODIA RôZNE CHUJOVINY A ANI PO SLUŠNEJ ODPOVEDI SI NEDAJÚ POKOJ. JE JEDINÁ CESTA ZVEREJNENIE??? MŇA TO HROZNE OBŤAŽUJE (môžete to cítiť, keď si túto tému čítate, pretože je sama o sebe otravná)

VĎAKA!

dalsi

Musis pouzivat emailovu sluzbu, ktora ma integrovany anstispam s moznostami ucenia, alebo ak si stahujes emaily do pocitaca, pouzivat antispam v programe.

Vhodnym ucenim antispamu sa da dosiahnut vysoka miera uspesnosti jeho filtrovania, ale zaroven hrozi aj, ze obcas moze antispam zachytit dobre emaily.

Staci, ze niekto pozna tvoju adresu a uz raz sa dostanes na zoznam, tazko z toho von. V najhorsom pripade mozes zmenit email, ale ak ho poskytujes dalsim ludom, ktori maju trebars zle zabezpecenie pocitaca, alebo to zneuziju, ze ho niekomu poskytnu, komu nemaju, tak sa situacia bude opakovat.

Pri antispame ti to pomerne uspesne vacsinu odfiltruje. Ale aj tak to musis kontrolovat, ci to robi dobre. Spammeri zdokonaluju svoje techniky a tak obcas antispamom nieco prejde dalej.

Netreba to citat do konca. Ked vidis, ze je to spam, oznac to.

Dnes vacsinou pouzivaju spammeri zakazdym inu adresu odosielatela a tam je vhodna bayesianska antispam /treba ho ucit/.

Volakedy pouzivali jednu adresu, alebo ak sa jedna o konkretnu osobu, ci firmu, co ta otravuje, je to lahsie riesenie. Pridat odosielatelovu adresu na ciernu listinu /blacklist/ a email z danej adresy sa okamzite zmaze. V pripade premenlivych adries odosielatov toto neni ucinne. Je to vhodne len pre statickych spamerov.