Bolest pod lavym rebrom - nepomahaju mi ziadne lieky

Príspevok v téme: Bolest pod lavym rebrom - nepomahaju mi ziadne lieky
dannyboy1977

Dobry den, mam 37 r, sedave zamestananie.
Moj problem sa taha uz viac ako 8 mesiacov – pocitujem bolest pod lavym rebrovym oblukom.Pre presnu lokalizaciu by som to charakterizoval asi takto – na urovni pupka si potiahnute vodorovnu ciaru smerom k lavemu boku, zastavte sa cca 2-3 cm od boku.Tam. Bolest je tupa, stala.Pre lepsiu predstavivost - pocit ako keby ste mali cudzi objekt v tele, resp. nafuknuty balonik. Zacalo ma to boliet v noci. Proste som sa v noci zobudil ze mi tam nieco „nadulo” a siel som na WC. Vyprazdnil som sa, nebola to hnacka ale ani bolest neustupila. To bolo v septembri. Odvetdy som obsolvoval 3x SONO, 1x CT, 1xMR a 2x GFS. Sono bolo negativne, CT taktiez. Na MR ciastocny nalez z dovodu skoliozy:V Th prechode v mieste cca TH 11-12 odstupuju 3 spoden rebra vlavo, pricom maju kaudalny priebeh paravvertebralne vlavo v tesnom kontakte s proc.transversus, cim dochadza ku kompresii makkych struktur vratane svalov a spin. korenov.” Nalez na opakovanom GFS vysetreni: atroficka a refluxna gastritida, bulbitida, nepotvrdeny HP.
Doteraz ale nikto presne neurcil co mi sposobuje dane bolesti, kazdy len hada. Gastroenterolog ma posiela za neurologom, neurolog ma psoiela naspat ku gastroenterologovi. Moj osobyn pocit je, ze sa jedna o problem s hrubym cervom. Stav sa zhorsuje vzdy ked sa najem – nie po jedle, uz pocas neho. Akokeby fyzickym prijmom jedla do zaludka a jeho naslednym roztiahnutim ma to zacalo boliet. Bolest neustupuje ani po odideni stolice. Co je najhorsie, nemam ziadne lieky ktore by mi pomahali. Najpr som to skusal liecit spazmolitikami – pretoze som sa domnieval (a este stale sa domnievam) ze problem je v traveni resp. V hrubom creve. A tak som postupne vyskusal No-spa, Buscopan, Dicetel. Vsetko bez vysledku. Potom som presedlal na nesteriodove anitreumatika, kedze som sa zacal naszdavt ze sa jedna o problem vyplyvajuci z chrbtice. Tak som skusal Aulin, Nalgesin-S, Voltaren, Brufen...bez vysledku. Potom mi dali Tramal – aj ten mal nulovy ucinok. Cez vianoce som mal take bolesti ze som siel do nemocnice...Dali mi pocas 3 dni 3 infuzie + Tramal do zadku. Bez vysledku. Ano, aj po infuczii a tramale bolest neustupila.Ako-tak zabera Algifen – 25 kvapiek asi tak na 1-2 hodiny. Aj ked zabera iba ciastocne. Citim ze brucho sa uvolni, ale ten pod ktory opisujem, je to cca 2-3 cm2 plochy brucha boli stale. Bral som 4 tyzdne Nolpazu, akoze na preliecenie zapalu zaludka. Bez vysledku. Zaludok je vyssie pod branicou, toto je lokalizovane vlavo pod rebrom, tam kde nie je uz prakticky nic. Okrem criev. Chyba mi uz len kolonoskopia, ale doktor co ma vysetroval povedal ze mi v r. 2009 robil kolono a ze nepredpokalda ze tma nieco bude. Bol som aj u ortopeda, pichal mi Mesocain do rebra vzadu ku chrbitici, lebo si myslel ze je to nejaky ulat nervu 12teho rebra.....bez vysledku...
Chodil som na masaze, elektroliecbu, laserovu liecbu, cvicenia...vsetko bezuspesne. Teraz skusam uz alternativnu liecbu, cinsku medicinu...zatial nulovy vysledok. Uz sa ani nesnazim dopatrat co mi vlastne je, vlastne by som chcel len radu ohladne liekov. Aky liek by mi mohol pomoct otupit bolest?Dakujem za kazdu radu alebo nazor. Prosim neskusajte vyjadrenia typu „je to zo stresu”, lebo stres nemam, zijem usporiadany rodinny zivot, nic mi nechyba, nemam nudzu...Dakujem.

Zuzizana

Mám bolesti poď ľavým rebernym oblúkom už dlhšiu dobu tlačí to tam nedá mi poriadne dýchať, skúšala som všetko možné , lieky , vyšetrenia ,a nič Kto vie pomôžte .To neexistuje ,že vám nemá kto pomôcť__ v 21.stor.

Zuzizana

Mám bolesti poď ľavým rebernym oblúkom už dlhšiu dobu tlačí to tam nedá mi poriadne dýchať, skúšala som všetko možné , lieky , vyšetrenia ,a nič Kto vie pomôžte .To neexistuje ,že vám nemá kto pomôcť__ v 21.stor.

MonikaMon

Prosim Ťa @dannyboy1977 ako to dopadlo? Ja ked som si precitala tvoj prispevok ,v momente som pochopila ze mi len lekari neveria ale ta bolest je neznesitelna. Nezvladam to uz.. Prosim ako si to riesil,kto ti nakoniec pomohol, alebo ako sa toho zbavit ?

Miki123

Dobry den. No uplne podobne problemy mam aj ja. Bolest pod lavym rebrovym oblukom vyzarujuca po lavej strane brucha. Nafukovanie plynatost dost casta aj pri dodrzani diety. Broblem uz 10 rokov. Ct sono kolono fibroskoia ok. Krv trochu zvysene cholesterol a boly aj pecenovky. Lekari bezradny testy som mal jal prezident. Laktoza celiakia atd.
Aaaaaaaa cuduj sa svete po 10 rokoch vysledok. SIBO diagnoza. V zivote som o tom nepocul ale robi to vela zaujimavosti. Drazdi to pankreas creva zaludok atd. Pritom testy napr. na pankreas v norme. Je to novinka ako bola celiakia pred 15 rokmi. Stav sa meni v zavyslosti od celkoveho stavu. Vacsinou pri pohybe a praci ok. Citit to v kludovom rezime ako tlak zvnutra. Mozu sa pridruzit rozne veci ako napr castejsie hnacky . Pomaha na to pravidelny pohyb a menej vnitorneho tuku. A celkom dobre crevna sprcha. Ale samozrejme memusi to byt ono. Podobne sa prejavuje aj lahka chronicka paankreatitida alebo podobne traviace problemy. Testom je alkohol. Ak po nom boli tak sa to da lahko urcit.
To je z mojej skusenosti.

rousen

Bolest pod lavym rebrom - nepomahaju mi ziadne lieky

našla som tento príspevok a chcela by som sa spýtať dannyboy1977
popísal i detailne moje problémy , presne tak isto sa to prejavuje... pesne také pocity, že mi tam niečo zavadzia,... tie isté lieky som skúšala
a neviem čo mám robiť.
Prosím, máš niečo nové , Dakujem

Zuza425

a lieky ktore mne zacali zaberat su - Nimesil, Movalis 15mg a ak su mierne bolesti tak Algifen. Su to silne lieky, bohuzial inak to nejde. Drzim palce

Zuza425

AHoj, mala som rovnake problemy- ziadne lieky mi na to nezaberali, bolesti boli take, ze som sa nevedela ani pohnut. V nemocnici mi povedali ze je to zapal mechura, neskor ze su to oblicky, a potom zlomeny stavec az to do ruk zobral znamy ktory ma poslal na magneticku rezonanciu, vysledky sa poslali na posudenie do Martina a vysledok bol- posunuta platnicka do miechy. Nie su na to ziadne lieky, navstevovala som odbornu lekarku ktora so mnou cvicila, davali mi elektroliecbu, zabaly atd. Lekar mi to vysvetlil tak, ze ak urobim zly pohyb, chyti mi to urcity nerv a ta bolest je z toho. Trvalo rok kym mi zistili o co ide - a to mi robili sono snad 7x a vsetky vysetrenia tiez, dala by som to na posudenie nejakemu znamenu neurologovi- ten bude vediet co s tebou

xxylonka

Ja som mala tupe bolesti po lavym rebrom asi mesiac, obcas mi bolo vyslovene nevolno od zaludka, niekedy sa bolest po najedeni zmiernila, niekedy nie, ale bola tam stale. Vsetky vysetrenia negativne. A potom mi to doslo - ja mam histaminovu intoleranciu (co som aj doktorke vravela),pri ktorej treba dodrziavat dietu, co ja robim len ciastocne, kedze nie vsetko zakazane mi robi zle... A ked mi nieco robilo zle, tak to slo do problemov s dychanim a busenim srdca. Takze vobec mi nenapadlo, ze by to mohlo prejst aj do ineho telesneho systemu... Takze odporucam...ak vam nieco je a lekari si nevedia rady, skuste diagnozu \\\"histaminova intolerancia\\\" - test sa robi len z krvi.

dannyboy1977

Dakujem, pojdem. Zajtra idem na SONO do ProCare. Uvidime co mi povedia. Ale zacinam byt rozhodnuty ist na KOLONO. Inak sa nepohnem z miesta...