Vysoka horucka, hnacky, bolest krizov

Príspevok v téme: Vysoka horucka, hnacky, bolest krizov
Maja_6

Ahojte, rada by som sa poradila, ako mam postupovat. V sobotu ma chytili krce v bruchu a bolesti krizov. Najprv som si myslela, ze to je PMS, nakolko mam o 2 dni dostat menstruaciu. V pondelok ma ale zacalo prehanat. Kupila som si teda cierny caj a suchare s tym, ze to bude zrejme crevna chripka. No v noci som dostala neskutocne krce v bruchu (pripisala by som to bolesti brucha v hornej casti tenk. Creva pri kolonoskopii). Rano o 5tej som mala teplotu 38,8°C, tak som vzala paralen a sla som do vlaznej sprchy. Hodinu na to som si merala teplotu, lebo som mala strasnu triasku a uz som mala 40,0°C. Odvtedy som vzala dalsi paralen, teplota mi najnizsie skocila na 38,5°C no posledne dve hodiny ide opat hore a je na hodnote 39,6°C. Takisto som zacala dostavat krce do noh, ked stojim. Isla by som k lekarovi, no som mimo mesta, kde mam kartu, teda cakam do siedmej,kym pojdem na pohotovost. Ako mam v takomto pripade postupovat? Kedy je vhodne zavolat zachranku a o co sa moze jednat?

Herkules255

Klasika, črevná chrípka... Obvykle trvá 3 dni a najhoršie na nej je to, že sa musí jednoducho prečkať. Lieky ju nezastavia, možno akurát tak zmierniť priebeh. Mne sa v tomto osvedčila Masticha Active, o ktorej som sa dozvedel kvôli jednej žalúdočnej infekcii a vždy pri tráv. problémoch mi pomáha, takže v prípade, že chceš mať čo najmiernejší priebeh brušnej chrípke, odporúčam mastichu aj tebe. A hlavne nechodiť moc medzi ľudí a nešíriť to ďalej.

RNG

Maja tvoj lekar moze byt skvely clovek, ale pokial sa nevenuje intenzivne studiu doplnkov, tak ti moze poradit viacmenej len farmaceuticke lieky. A aj ked ti poradi probiotika, o nich zo skol nema prakticky ziadne vedomosti a ani si neuvedomuje, ze aj tie najsilnejsie na trhu su len malicka nasada, co treba najmenej 1000 nasobne rozmnozit branim zmesi roznych mikrovlaknin.
Az ked sa rozmnozia z tych miligramov na kilogram a teda osadia creva na vyse 90%, az potom poznas ich prave ucinky na imunitu.

Maja_6

RNG: mám skvelého lekára a poradil mi, dokonca so mnou aj konzultoval to, ako na mňa probiotiká vplývajú a podobne, no ani tie nepomáhajú. Celiakiu mi krv vylúčila, no vyšlo mi zo vzoriek z kolonoskopie niečo, čo majú ešte Ďalej skúmať, ďalší týždeň ma čakajú odbery + magnetická rezonancia a idú sa pokúsiť vylúčiť/potvrdiť Crohna, aj keď kolonoskopicky objavený nebol (no podľa vzoriek by mohol byť)
Kýčera: dopadla som takto nejak, celiakia vylúčená, podozrenie na iné autoimunitné ochorenie, len nevedia podchytiť presné miesto, kde to všetko vzniklo a čo tvorí tieto problémy. Čiže ma čakajú Ďalšie behačky po vyšetreniach bohužiaľ... :)

Kýčera

Maja 6,ako si dopadla?Máš na mysli poruchu regulácie,či deficit humorálnej alebo celulárnej imunity,...?Ak áno,mala by si byť pod neustálym dohľadom imunológa.Alebo niečo iné?

RNG

Nuz treba si uvedomit, ze dobre nasadena probioticka flora v crevach nam vytvara vyse 2 krat tolko porilatok/imunitnych, nez je samo telo schopne. Tj provorada zalezitost je pracovat na posilneni probiotickej flory, tj nasadzat rozne kvalitne probiotika a rozmnozovat ich cely zivot branim zmesi mikrovklaknin. Zialbohu to ti asi tvoj lekar neporadi...

Maja_6

shayleen bohužiaľ ide o trvalé poškodenie imunitného systému, čiže to si imunitu už nijak neposilním..jedine sa môžem vyhýbať rizikám nejak. Zajtra idem po výsledky, tak držte prsty :)

RNG

Maja , zapaly zaludka a dvanastornika byvaju z mikrobov, co ti neexistujuce kyseliny pre ich potlacenie pantoprazolom v zaludku nevedeli znicit. To ti ale gastroenteorolog iste nepovie....
Staci mat aj znizenu vyrobu kyselin, a skodlive mikroby, co vzdy mozu byt na surovej potrave sa ti v zaludku veselo rozmnozuju a vyvolaju zapaly, co dalej pokracuje do dvanastornika a criev.

Shayleen

Tak to by som aj ja mala byť rizikový človek haha tom by bolo nemusela ist lu Dr ale zavolám záchranku. Čo sa týka imunity pokiaľ ju máš slabú prečo ju neposilníš?