Neviem či to má význam?!

Príspevok v téme: Neviem či to má význam?!
xJAROx

Ahojte,
mám 25 rokov a 3 roky mám priateľku. Vlani som končil na VŠ a priateľka bude končiť na rok.
Medzi nami nám takmer všetko klape až na financie. Ona žije len s matkou, ktorá je vážne chorá už vyše 2 rokov, otec jej zomrel a hoci chodí na brigádu nezarába podľa mojich predstáv. Ak jej navrhnem, aby sme išli niekam na wellnes víkend, tak mi povie narovinu, že ona si to dovoliť nemôže.
Ja zarábam dobre a pravdou je, že ma podporujú aj rodičia, ktorí sú podnikatelia, ale aj tak si myslím, že tá priepasť medzi nami zostane ešte minimálne rok.
Naši si myslia, že je to smiešne, že ešte ona musí podporiť matku, lebo ona všetko nedokáže zaplatiť z invalidného dôchodku. Žijú v rodinnom dome, majú auto, ale aj tak je proste "iná" ako moji rodičia a ja.
Kus mi jej je ľúto, lebo je šikovná a ak ju u nás tak dokáže navariť, upratať, len tie mi vadia tie financie.
Chcel by som vedieť akoby ste sa k tomu postavili vy? Viem, že peniaze nie sú všetko, ale aj tak pre našu rodinu znamenajú veľa ale zase by mi jej bolo ľúto, kvôli tomu aká ja.
Má to význam ísť ďalej? Čo si o tom myslíme vy?

liberta25

ludia maju rozne hodnotove rebricky. avsak vo vztahu by tie preferovane hodnoty mali byt priblizne u oboch rovnake. kym ty hodnotis velmi vysoko peniaze, honbu za nimi, materialne zabezpecenie, tvoja frajerka podla opisu bude skor skromna, rodinne zalozena, radsej da prednost pomoct druhym, nez sa nahanat za kazdym centom a zveladovat majetok. z tohto hladiska to podla mna u vas vyznam nema.

Bandolera

Jaro, hanbi sa! Dufam, ze ti tieto trefne prispevky na tvoju temu aspom trosku prehovoria do tvojej peniazmi zaslepenej duse...

katkaaa99

Je mi ťa ľúto. Máš ženu, ktorú by ti mnoho chlapov závidelo. Ženu, ktorá zvláda vysokú školu, chodí na brigády a ešte sa zvláda starať o svoju matku. Aj moja matka má invalidný dôchodok a jeho veľkosť je 70 Eur. Myslíš, že z toho sa dá vyžiť ? Od svojej rodiny si nedostal základné hodnoty ako je empatia, láska, súcit. Raz príde chvíľa, keď pochopíš, že peniaze nie sú tou hlavnou vecou v živote aj keď ich človek k životu potrebuje. No ak má človek peniaze a nemá niekoho s kým by ich mohol zdieľať, je to smutný človek. Prajem tvojmu dievčaťu, aby uvidela to, kým si. Nemôžem ťa súdiť, nepoznám ťa, ale ten príspevok je maximálne nevhodný. Nevidíš skutočné hodnoty a to dievča je dievča s veľkým D, od ktorého sa máš čo učiť.

greta123

Dvaja mladí, vysokoškolsky vzdelaní ľudia, nakoľko aj priateľka na budúci rok končí školu, majú život pred sebou, nevidím v tom problém, môžu toho spoločnými silami veľa dosiahnuť, len treba tolerovať jeden druhého a podľa mňa v tom vzťahu niečo chýba...niekto nevie čo chce, či rodičov alebo priateľku.

detto

Ahoj Jaro.
Chcela som sa k tejto tvojej bizarnej až (pre teba) ,,poľutovaniahodnej" patálií vyjadriť, lež
bjl - bol taký šikovný a tak krásne mi zobral slová z úst, že niet čo dodať....

Myslím, že teraz sa mi potvrdila jedna nechutná pravda - ktorá aj tak nie je - dúfam, pravdou všetkých, a to je tá, že:
,,vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá".
Čiže v tomto prípade bohatý bohatú, inde to može byť krásna krásneho alebo krásna chudobná zlatokopka bohatého a naopak....

Ide o to, že je to zvrátené a som znechutená...
Ok, vravíš že mas ine priority, ale to je čo?? Mať bohatu žensku, ktora ti bude ,,služiť" na sex, dalej na tu už tebou spomínané varenie a upratovanie a porodí ti krásne nadherne deti ako potomstvo bohatej podnikatelskej rodinky?

Neznášam taketo keci ako ,,mám vlastný príjem, ale ešte j napriek tomu ma rodičia finančne podpouruju"....
Však ty ani na vlastných nohách nestojíš tým padom.. alebo tak málo zarabaš, že ta musia stále ,,dokrmovať" aj fotrovci??

Za to tvoja baba má malo, ale čo sa týka úrovne samostantnosti, tak je pri všetkej úcte... o osť vyššie nad tebou....
asi niečo na tom naozaj bude, že život rozdeluje taketo životne udeli ludom, ktorých ich zvládnu, ktorý us natolko silny....

však ty mas na ružiach ustlane, nudzou netrpíš a nevieš svojej priatelke spraviť tu radosť, že ju odbremeníš od ťarchy, ktoru chuda ma na pleciach, ale ju hrdo statočne zvláda...a proste ju na ten pobyt POZVEŠ?????!!!

Podla mna si pychicky nevyzretý.... lebo z tvojich rečí, keby sa tebe dačo take stalo... a ešte by ste aj o tie majetky prišli - čo ti samozrejme neprajem!
Ale holt, keby si bol v jej situácií.. som zvedavá, ako by si to zvladol.. a ešte lepšie.. ako by zvládlo tvoje ego to ,keby ťa poslala do... nejaká bohatá slečinka z odovodnením.. že vidí priepastný rozdiel ohlaom financcií...

Naozaj nechaj tú múdru a zrelú ženu niekomu inému... lebo ona je asi ffakt už naozaj žena... ale neviem, či aj ty si muž....

Ja ti takto poviem... nie som z rodinky ako ty a ani sa za to nehanbím, a kedže nie sme zazobaný tak som nemala VS... a vieš čo spravil moj pratel a jeho rodičia?? pomahaju mi s VS finančne... alebo aj inými vecami ako su skriptá, internet atd....

takže ti poviem len tolko:

PREBER SA!

Ale aj tak viem, že je toto písané zbytočne.... lebo ako vravíš.. každý má svoje priority...

Mončaaa

Vieš, zabúdaš na jedno, že peniaze kazia charakter a tvoj už pokazili dokonale aj peniaze a aj rodičia.
Čím viac peňazí budeš mať, tým budeš nešťastnejší, tak sa spamätaj.
Ty na pobyt máš, ty tam chceš ísť a očakávaš od priateľky, aby uhradila aj tvoj pobyt??? Smutné.

Prezyvka055

No asi az tak dobre potom nezarabas ked nevies ani zatiahnut 2 pobyty vo welness :D takze tipujem ze si nejaka nizsia stredna vrstva potom. Tak nevidim problem v tomto pretoze podla toho co popisujes o priatelke dom/auto atd patrite do rovnakej financnej kategorie tj nizsia stredna vrstva.
Tvoja priatelka studuje a robi brigady cos si myslim ze je velke plus a dobry predpoklad na kvalitnu priatelku kedze ma pracovny navyk uz pocas skoly. Mnohe nerobia okrem skoly nic.

Ale inak vobec nevidim dovod preco riesit peniaze. Sam ich nemas a riesis ze druhy maju o trosicku menej .. je to trapne.

retep_peter

Hm..,u nás to bolo tiež tak akurát podobný prípad bola moja bývalá priateľka a jej rodičia.
Oni podnikali (doslova využívali lacnú pracovnú silu) užívali si a presne v tom duchu bola vychovávaná aj ich jediná dcéra.
Trucovala kým nedosiahla svoje a keď si na 20-tku zmyslela, že chce auto, tak jej ocík kúpil. Po 2 mesiacoch sa jej zunovalo, tak ho predali a kúpili nové.
Spočiatku to bolo o.k. aj vo vzťahu ale neskôr sme sa pri každom stretku len hádali o peniazoch.
Ja som na rozhadzovanie nemal, ona mala až - až, ale ona očakávala odo mňa všetko.
Asi budete podobne na tom aj vy, takže význam to určite nemá. Ona trpí a ty ten život nebudeš vedieť nikdy akceptovať.

miki26

xJAROx osobne si myslím, že je to jedno a fakt veľa to nestojí pre človeka, ktorý má ako tak už zarobené nad tých 5000 eur. S nimi sa už dajú vecí. Osobná skúsenosť. Tiež nie je pravda, že ten kto napr. 2-3x do roka dá peniaze aj po tých cca. 150eur tak je vždy s holou prdelou resp. žije zo vzduchu ako hovoríš ty a ani nič si neušetrí. Pri správnom nastavení sa dá všetko, aj využívať vymoženosti, ale mať aj pekné nezabudnuteľné zážitky. Pokiaľ je to už so správnou osobou tak niet, čo váhať. :D