Život so psychopatom...

Príspevok v téme: Život so psychopatom...
Uz_nevladzem

Ahojte...pevne verím, že Vás môj problém zaujme a že sa medzi Vami nájde niekto, kto by mi vedel poradiť.
Mojou prvou chybou bolo, že moja prvá študenstka láska mi bola osudnou a nesiem následky dodnes. Čo je to za človeka som postupne začala zisťovať až ked som v 16tich zistila že som tehotna..
Strávili sme spolu nekonečných 5 a pol roka vzťahu a bývaním s našim synom u mojich rodičov. Celý vzťah bol založený na jeho problémoch s peniazmi a následnými výlevmi na moju adresu - prehnaná žiarlivosť, neustále výčitky, psychický teror, vyhrážanie samovraždou...nebolo ľahké si presadiť svoje, keď má človek 17-18 nikto ho vážne neberie. moji rodičia mi moc nepomohli. ale napriek všekému sa mi po tých rokoch podarilo urobiť krok a doslova som ušla z domu žiť inde hlavne daleko a hlavne inak....už 6 rokov žijem takmer 200 km od domova, vybudovala som si tu zazemie pre mňa a pre syna, máme malý skromný bytík, mám dobru pracu, mala som aj partnera takmer 6 rokov, ale to zial skoncilo zcasti aj kvoli ex.
chcem povedat ze mojim odchodom peklo len zacalo...psychický teror pokracuje, vyhrazky, nadavky urazky. syna navstevuje podla rozsudku, ale pouziva ho ako zbran resp. zamienku voci mne, aby mal moznost byt so mnou a robit mi zle. niekolkokrat sa to vyhrotilo privolanim policie, za obmedzovanie osobnej slobody...a pod...fyzicky ma napadol len zopar krat aj to uz davno. teraz je to vo vaze totalneho obmedzovania, cca 700 neprijatých hovorov denne (pri tomto čísle som prestala počítat), smsky v stýle ze ak mu vratim syna da mi pokoj. spehovanie, sledovanie, obmedzovanie, vyhrazanie....je toho moc ani mi nenapada vsetko. proste vsetko co si viete predstavit pod psychickou tyraniou. aktualne sa snazi urobit zo mna nemoznu matku, vyhraza sa ze zavola na mna socialku...a pod. uz neviem co dalej. ked som chcela riesit zakaz styku alebo aspon podat trestne oznamenie za obmedzovanie osobnej slobody...moc by som si nepomohla. bolo mi povedane, ze pokial ma fyzicky nenapadne ALEBO HORSIE tak sa s nasimi zakonmi nepohnem dalej a vzdy to bude len slovo proti slovu. ma to stastie ze takmer nikdy nemam ziadnych svedkov, vzdy sa objavi hocikde a vie to zahrat uplne uzasne na druhych. zvazujem ci je mozne podat navrh na psychiatricke vysetrenie, ci by to pomohlo ak je to vobec mozne, lenze v mojom prípade zrejme nerealne, pretoze s ním by musel on suhlasit.
celý ten cas co tu zijeme nahovara syna proti mne, aktualne ma syn 9 rokov, uz ma svoj nazor, a je tak zmotany a slepy, ze chce ist zit s nim. ja som mu uz aj v slabej chvili povedala, nech poda navrh na prehodenie zverenia dietata a problem by sa zcasti vyriesil. lenze viem ze on mi to nikdy nepodpise pretoze tym padom by prestal mat nadou mnou kontrolu. a musel by sa starat a vychovavat.
jemu nikdy neslo o vratenie syna ale o moje znicenie....
proste ked ma nemoze ziskat naspat tak nech aspon trpim...toto nie je uz laska z jeho strany ale psychická porucha, je mnou uplne posadnuty, riesi moj facebook...statusy kamaratov proste vsetko...
uz som naozaj dospela do stadia, kedy neveim co dalej...mam pocit ze by mi nepomohlo ujst ani na koniec sveta...
som 200 km daleko a uz 6 rokov citim denno denne jeho dych na krku...
prosim ak mate niekto skusenosti a podarilo sa vam to vyriesit ozvite sa mi prosim....
vdaka za kazdy nazor...

kafe

zavolaj na linku pre pomoc týraným ženám. Majú s takýmito prípadmi skúsenosti a podľa mňa ti budú vedieť poradiť praktickými radami.
Inak, nechať mu dieťa, nech sa stará tiež nie je zlý nápad. Aj keď má svoje trhliny.

zewa

Teraz zriadili linku nejaku pre taketo pripady, skus pohladat na nete. Alebo pozri nejake centrum v okoli pre tyrane zeny, tam ti budu vediet poradit aj pravne.

atra

Nemám s týmto osobnú skúsenosť, to vôbec, len ma takéto veci veľmi iritujú a hnevá ma, že náš štát takýmto ženám vôbec nevie pomôcť a ani ochrániť ich. A to, že sa bojíš dať mail, úplne chápem...ja by som sa bála tiež......

Uz_nevladzem

"atra" naozaj ocenujem tvoju ochotu
ty mas skusenosti tohto typu? rada by som s tebou pokecala aj inak...len sa sem bojim aj maila dat :/

atra

Ahoj, no toto čo opisuješ je fakt hrubý psychický teror, ktorý sa len veľmi ťažko dokazuje. Neuvažovala si nad tým, ísť za nejakým právnikom a poradiť sa, čo môžeš v takomto prípade robiť? Myslím, že by si to mala riešiť čím skôr, lebo ťa to psychicky zničí a môže sa stať, že stratíš aj syna.Ak by si potrebovala nejakú pomoc, keď aj finančnú, rada ti pomôžem, len aby si sa dostala z tohto kolotoča obmedzovania a strachu.