Problémy so štítnou žľazou

Príspevok v téme: Problémy so štítnou žľazou
Liliana_Lill

Dobrý deň, koncom októbra minulého roka som začala pociťovať bolesti v zápästiach na oboch rukách(pri opretí ma boleli a mala som pocit, že mi kostičky prasknú), ďalej som bola stále unavená a strašne som sa vyhádzala na tvári. Doktor pri prehliadke zistil, že mám zväčšenú štítnu žľazu. Na endo mi urobili vyšetrenia a zistili, že mám strumu (dva uzly na každej strane, jeden viditeľný a hmatateľný), lenže výsledky hormónov boli v poriadku, všetko v norme. Teraz čakám na výsledky z biopsie. Chcela som sa teda opýtať, či mal niekto takýto problém a či sa bude musieť ŠŽ vybrať. Všade som totižto čítala, že mali ľudia uzly, ale takisto mali zvýšenú alebo zníženú produkciu hormónov, lenže ja mám všetko v poriadku. Ani nepociťujem žiadne problémy, iba ten uzol občas zabolí, takisto som trochu pribrala (ale to môže byť aj z toho, že končim Bc. a iba sedím a učím sa). Ďakujem za odpovede :)

obličkaa

Liliana, aj ja mám uzly na ŠŽ, mám 50 r.,hormóny ŠŽ mám zatiaľ v norme, len mám vysoké protilátky voči ŠŽ, mám teda autoimunitné ochorenie ŠŽ, som zatiaľ bez liekov /hormónov ŠŽ/, len chodím pravidelne na kontroly do Ľubochne. Biopsiu uzlov ŠŽ mi doteraz nerobili. Presne ako napísala Alenka, ak sa uzly nebudú zväčšovať, alebo meniť štruktúru, ŠŽ budú len sledovať. Nás žien s týmito problémami je veľmi veľa. Ozvi sa, ako si dopadla. Držím palce.

alenka008

Ja mam tiez tento problem. Hormony su v poriadku, Mam uzly. Pokial je biopsia OK, uzly Ti budu sledovat. Ak sa nebudu zvacsovat, stitnu zlazu vyberat netreba.