Neviem, čo mám robiť, trápim sa, kam na strednú školu

Príspevok v téme: Neviem, čo mám robiť, trápim sa, kam na strednú školu
Stredná

Ahojte. Monitor mi dopadol zle, zo slovenčiny dobre, ale z matiky len 25%. V pondelok som bola na prijímacích skúškach na gympli v Dubnici. Slovenčina v pohode, ale zase tá matika :/ z desiatich príkladov som vypočítala len jeden a to ešte neviem či je vôbec správne. Proste mi matematika nejde a pravdepodobne sa kvôli nej nedostanem na strednú školu, že? :/ Vo štvrtok idem na gympel do Púchova a zase matematiku nevidím ružovú. Ak ma nezoberú ani na jedno gymnázium, čo budem robiť? Mám vôbec šancu, aj keď viem, že matematiku nespravím? V obidvoch školách otvárajú len dve triedy a ja neviem, čo si počnem. Stále sa tým trápim. Dubnica je príliš silné a ťažké gymnázium, preto by som bola radšej, keby ma tam nezobrali a do Púchova by ma zobrali- tam je to vraj menej ťažšie. Čo mám urobiť?

Dudeeeee

Stredná - ti hovorim nechod na gymnazium, chod na nejaku SOŠ or SPŠ budes mat v rukach aspon nejake zameranie.. kazdopadne.. na tu kynologiu ci veterinu sa dostanes tak ci tak vsade sa robia prijimacky, biolu na prijimacky sa vies naucit aj sama .. mam kamoša co vystudoval nejake SOŠ zamerane na nieco uplne ine a teraz študuje za zachranara a na prijimacky sa sam učil biologiu.

Stredná

Dakujem vam vsetkym za rady. Mate pravdu, ak neviem matiku, nebudem vediet ani fyziku, ani chemiu. Neviem co je fyzika, mame ucitela, ktory povie, robte si co chcete a zoberie notebook a nevsima si nas. Mozno 2,3 hodiny v roku nieco preberieme, spravime prezentaciu a za to je znamka. Chemiu som zatial tahala vzdy na dvojky. Teraz mi z matiky vychadza stvorka a ja citim, ze kazdym dnom sa coraz viacej vzdavam svojho sna-veteriny.
Prisla som z prijimaciek, v matematike som vypocitala jeden priklad a slovencina, diktat super, len som spravila dost velku chybu. Som sprosta ja viem- mali sme si vybrat lyrickeho hrdinu a opisat ho. Ja som si vybrala Thomasa Brezinu, neviem co mi to napadlo :/ tym padom mam to vsetko zle, bol to sloh.

Zemjak

Delete a myslis ze matiku budu potrebovat na veterine nejako extra? Myslis ze za to, ze ju nebavy matika bude zlou veterinarkou len za to, ze sa nutila do ucenia matematiky ktorej tam aj tak potrebovat nebude?

Delete 2

Choď kľudne za svojím snom ale ak nemáš na niečo jednoducho bunky tak na to tie bunky nemáš.

Ako naučiť sa dá všetko ale akí sú to potom odborníci, ktorí sa museli do učenia nútiť? Ja som vyštudoval strednú školu ktorú som chcel, a na ktorú som mal. A na ktorej ma predmety bavili.

Je rozdiel ak sa človek venuje tomu, čo ho baví a tomu, čo sa jednoducho musí naučiť. Je to sakra rozdiel. Najväčší odborníci sú tí, ktorých to v škole bavilo.

Ak je niečo nútené, tak to nikdy nie je na úžitok.

BBoxx

Kašli na ľudí čo ťa odhovárajú. Chceš byť veterinárka ? Je to tvoj sen ? Tak si za ním choď!! Ak si presvedčená, že je to to čo v živote naozaj chceš tak to urob. Potom si budeš vyčítať, že si to nespravila! Nejaká matika, že má byť problém ? Matika sa dá naučiť, možno to chce trochu logiky ale v matike všetko funguje keď pochopíš princíp.
Zhodou náhod som chodila na gymnázium do PU, ale na osemročné, takže to hodnotím trochu inak.
Každopádne sme mali chémiu aj fyziku okrem matiky. Možno sa potrápiš ale v konečnom dôsledku to bude stáť za to.
V každom prípade ti chem povedať, že škola ťa síce naučí čo potrebuješ ale všetko je aj tak iba na tebe a to či sa dostaneš na vysokú z gymnázia alebo inej školy je v podstate ukradnuté. Zaleží iba na tom ako budeš na sebe makať. Musíš si veriť a hlavne sa nenechať odradiť rôznymi mudrlantmi.
Šťastná v živote budeš jedine vtedy keď budeš robiť čo ťa napĺňa a ak je to pre teba veterina tak sa jej drž.
Držím palce!

Zemjak

V skratke, rozhodni sa ako si sama presvedsena.. Zajtra dufam ze to dobre dopadne :). Mozno ta prijmu aj ked nenapises matiku dobre. A je aj to pravda, ze potom na veterinu mozes ist z hocijakej skoly (len budu chciet na vysokej aby si mala spravenu maturitu). Takze podla mna ak ta nezoberu ani na jedno gymnazium tak si pozri nejaku skolu ktora ma potom prakticke uplatnenie (hlavne aby bola s maturitou) a potom by si mohla este skusit ist na tu veterinu. Potom napis ako ti dopadlu prijimacky... Drzim palce.