Bankovy podvod

Príspevok v téme: Bankovy podvod
Nada3

dobry den, neviem ci je to spravne tu pisat ale potrebujem sa s niekym poradit resp. zistit ci ma niekto podobnu skusenost ako ja. Moj manzel naletel bankovym podvodnikom. Jedna sa o to ze jdna kamaratka mu dala ponuku na lahky zarobok. Islo o to ze z 3 bank mal vziat pozicky okolo 33tisic. Po 2 splatkach sa mali tie pozicky prepisat na nejakeho bezdomovca. A bolo by po vsetkom. Vraj v tych bankach bol vzdy nejaky pracovnik ktory to tak mal spravit aby sa na nic neprislo. Ta kamaratka poslala svojho bratranca ktory to mal vsetko s mojim manzelom vybavit.Teda ist do bank, vyziadat uvery ktore sa hned previedli na ine ucty, ist za nejakym bezdomovcom, u notara spisat prevod pozicky. Lenze ak peniaze boli prevedene na ine ucty, v banke jasne ze prevod pozicky neakceptovali ... pretoze to tak v reale nefunguje... tak dotycny bratranec sa vyparil a ta dotycna kamaratka sa obhauje ze aj on ju oklamal ze je jej bratranec.... a pozicky ostali na nas. Preto som sa rozhodla napisat tu ...ci ma niekto podobnu skusenost...Ako dalej.

0vecka

skoda ze to uz neukazuje ipcky...

inak super este sa tvari ako obet... xcela odrbat banku o peniaze co by bolo ok ale ked odrbala samu seba tak zrazu je to obet systemu :)

mara66

LMarika má dosť dlhé príspevky, ale nemyslím, že to čo píše je niečo zlé. Práveže si myslím že má dosť skúseností, keby sa stalo mne niečo podobné ako jej, tak by som sa s tým tak ľahko nevyrovnala. Je taká stresu odolná.

emalea

ale baobab, LMarika to napísala a celé opísala tak ako to cíti, vôbec v texte nevidím žeby s tou situáciou bola nevyrovnaná....a kvitujem u nej, že skutočne na vlastnej koži pocítila kapitalizmus tejto doby /lebo aj podvody do našej doby spadajú/ a že po prečítaní jej príspevku sa môže niekto iný poučiť...a to mala ako tú celú situáciu popísať!! no jedine s hnevom! a tiež mi je sympatické že zabuchla dvere za sebou tu na tomto úžasnom Slovensku a odišla von a postavila sa na vlastné nohy, obyčajne keď ľudia urobia takúto fatálnu chybu , že niečo takéto podpíšu, zväčša skončia s exekútorom na krku alebo pod mostom...niečo podobné sa stalo aj môjmu otcovi /išiel za kaventa dobrému známemu/ ale bol to podvod a čierny Peter ostal v rukách môjho otca, a veru stalo sa to pred 20 rokmi a keď o tom hovorí aj teraz, tak sa veru pri tom v žiadnom prípade neusmieva...ale má z toho poučenie do života a aj jeho blízki.... ja ako dcéra NIKDY nepodpíšem niečo podobné....

baobab

LMarika, prave to, ze si nevyronila ani slzu, je chore a ukazuje na to, ze si to vnutorne nespracovala. Zatrpknuta si velmi, nevies sa tesit, spominas na to s hnevom az nenavistou a to je jasny ukazovatel, ze s tym vobec, ale vobec nie si vyrovnana. Vyrovnat sa s tym znamena odpustit tak, aby si vnutorne nemala potrebu zahlcovat nejake forum nenavistnymi, nasratymi a zatrpknutymi prispevkami.
Ano, vydrela si si nejake peniaze za pasom v tovarni a o tie si prisla, ALE ty si podpisala dotycne papiere, nikto ta nesfalsoval, cize na vine si si aj ty sama, mala si citat, co podpisujes. Takze ak nechces zomriet na rakovinu od zatrpknutia, musis pripustit svoj podiel viny a odpustit ako sebe, tak ostatnym.
Ty nie si psychicky silna, lebo na prezitie pouzivas hnev a nenavist...

LMarika

Ja som svoju zlu skusenost s poistovakmi nenapisala preto, aby som sa stazovala, lebo sa mi to stalo pred desiatimi rokmi, neplakala som, ja som clovek, ktory nikdy neplace, nevyronila som jedinu slzu, zo dna na den som dala vypoved v praci, zobrala som sa a odisla do zahranicia a clovek psychicky takto velmi silny veru ziadneho psychologa nepotrebuje. Na forum pisem taketo veci preto, lebo mudry clovek sa pouci z chyb ineho cloveka a hlupy sa nepouci ani zo svojich vlastnych a ja sa nehanbim priznat si svoje chyby, za ktore som musela pykat. Pisem o nich preto, aby sa ti z vas, ktori su mudri, z nich poucili a nie aby sa ti z vas ktori su hlupi, do mna navazali a mysleli si o mne, ze este stale neviem spracovat nejaky zly zazitok z pred desiatich rokov, kvoli ktoremu som pred desiatimi rokmi nevyronila ani slzu, tak dufam, ze uz sme si vyjasnili veci a ze sme sa uz pochopili. Ide o to, ze ak existuje co i len jeden jediny clovek, ktory sa dostane do situacie, do ktorej som sa dostala ja a na zaklade precitania si mojho prispevk u zareaguje inak ako som zareagovala ja, cize zachrani si svoje vlastne peniaze a neda ich "presrat" podvodnikom, ktori sa hraju na cestnych poistovacich agentov, tak napisanie toho dlheho prispevku malo zmysel, lebo som nim niekomu pomohla zachranit jeho peniaze. Ja financne nikomu pomoct nemozem, lebo sama nic nemam, tak sa snazim pomoct aspon dobrou radou. A naozaj ma to stoji vela casu, lebo strojopis som v skole nemala a pisanie na klavesici mi moc dobre nejde. Robim to pre vas, robim to pre ludi, ktorym chcem pomoct napriek tomu, ze ich nepoznam. Jasnacka? Dobru noc!

Andrej kreka

Prečo to píšete sem??! Ja mam nižšie príspevok odpadavam v zahraničí to mi nikto nekomentuje a tu hlúpa naivná blbosť, mimochodom skúšali to aj na mňa na slovensku da tu rieši, nechápem čo ma toto spoločné so zdravím, a btw mam 19 rokov a nenaletel dom takej blbosti pretože keby to ide tak už sme zbohatli všetci, mne to bolo povedané tak ze majú v banke slečnu co všetky pôžičky vymaže, hneď mi to prišlo jak blbosť, prosím ak mi vie niekto pomôcť okomentujte príspevok co som pridával pred hodinou ďakujem veľmi pekne

Nada3

LMarika ....tak moja kamaratka to isto nebola... bola to akasi znama mojho manzela...nevidela som a v zivote sa s nou nechcem stretnut...a nieje to take jednoduche ako som nepisala....je to zlozitejsie , len tu pre toto forum som to napisala takto, lebo ak by som mala pisat podrobne ako sa to odohravalo...tak to by mi na to nestacilo ani 150 stran wordu. A urcite to nieje vymyslene...ja nepotrebujem sa tu hrat na dolezitu a pisat nejake vymyslene history , na kadejakych forach...je to tak stalo sa to a len som chcela vediet ci nahodou niekto nema podobnu skusenost. dakujem

moj mali je nadezdasvarcl@centrum.sk

partizanRudo

LMarika naozaj si riadne zatrpknuta, zacal som citat ale nedocital, same negativity, tym si zivot neskraslis ani nezmenis. Mala by si sa poucit a nie stale nadavat na to co sa ti stalo. Hlavne sa zmenit a zacat inak mysliet. Nie tak zatrpknuto a negativne. Toto otravi nielen tvoj zivot, ale aj tvoje okolie. A ludia budu od teba bocit, lebo nikto rad nepocuva same ponosy.