Dostal som anginu v zahranici

Príspevok v téme: Dostal som anginu v zahranici
andrej kreka

zdravim mam 19rokov ,angina mi zacala na slovensku v den odletu, liecim sa uz treti den ale moc nic nezabralo mam zo sebou stopangin ktory si striekam pravidelne dotoho papm surovy cesnak , dnes som zacal aj kloktat slanu vodu . od prveho dna ma boli iba prava cast, neviem ci je to mandla alebo lymfaticka uzlina a ktomu ucho ked prehltam vsetko iba na pravej strane. antibiotika sa daju zohnat az v pondelok dnes je sobota, a hlavne iba konzultacia a predpis vyjde okolo 100€ . vie mi niekto poradit ako mam sam zistit ci ide o bakterialnu alebo virusovu? a prosim o radu ako sa doliecit sakujem pekne

jhkkjh

ak si v europe, bude ti platit europska karticka poistenca ale budes musie ist na pohotovost v krajine v ktorej si. tam ta osetria aj zadarmo s touto kartickou, alebo ak budes musiet platit, nechaj si vystavit pokladnicny blok a na slovensku v svojej poistovni si to das preplatit

Kýčera

Andrej,aj Odtien má pravdu s tým alkoholom,ale ak ním kloktáš,musíš to vypľúť,aj keby bol najdrahší na svete.Vtedy použi vysokoprecentný a biely.Dá sa aj zmiešať s kajenským korením,čili,...a vypiť,ale len ak neužívaš ATB.Ak by si si tam mohol kúpiť CITROVITAL kvapky,švajčiarska fa-prírodný prostriedok,kt.obsahuje výťažok z jadierok grepu,mohol by Ti tiež pomôcť.Zabraňuje množeniu baktérií,vírusov,...,len tam sa môže predávať pod iným názvom a s tým Ti ja už nepomôžem.Najbližšie ak budeš niekam cestovať,kúp si ho doma a pribaľ si ho,ak môžeš,do batožiny.Ale dúfam,že Ti je už lepšie a ak si držal hladovku,nezačni jesť hneď sladké,mliečne ani mäsové výrobky.

Odtien

Tiež sa mi stalo, že som chytil v zahraničí angínu tiež som nejedol zo 2 dni a kamarátka mi dala penicilin a dával som si stopangin neviem či máš z hrdlom tiež problém lebo ja som nevedel ani prehltnúť teplé nápoje naozaj vynechaj jak som kloktal slanú vodu a raz za čas domáce prešlo mi to za 5 dni asi.

mara66

Najlepšie zaberie sa dobre vypotiť v posteli. Dať si cesnak, zázvor. Tabletky proti horúčke. Dať si kvapky na hrdlo, sprej do nosa.

Kýčera

Hlavne prestaň jesť 1-2 dni,dodržiavaj pitný režim,ale NEPI TEPLÉ nápoje-chladnejšie,neprijímaj ŽIADNE CUKRY,ani MED.Ak máš Lapacho alebo bázu čiernu,uvar si čaj.Kloktaj á 1 hod.slanú vodu;používaj teplé/studené obklady/čo Ti robí dobre/,inhaluj;odpočívaj.Pomôže Ti cesnak/nie nalačno,ani naraz s probiotikami/,"C",zinok,selén,probiotiká,echinacea,cmúľacie pastilky,aj to čo používaš,...Ak sa Ti stav nezlepší,musíš k lekárovi.Bude to angína,keďže máš problémy s prehĺtaním,skontroluj si ich,ak tam máš biele bodky,lekárovi sa nevyhneš.Môže byť vírusová,aj bakteriálna.A pomôžu aj čaje zo šalvie,tymiánu,lipy,zázvoru.Tak sa vylieč a nech Ťa nechytí horúčka.

laura321

angina nie je virus, ako pri chripke, sposobuju ju bakterie, byva pri nej vysoka horucka zvacsa, nepises, ci mas, ci nie, zaberaju aj tablety na cmulanie. Ak to neprejde do pondelka, asi tie antibiotika budu treba. Inak druhy krat si daj vopred u svojej lekarky predpisat sirokospektralne antibiotika pre taketo pripady. Nemas tam poistenie? Potom ak by si aj musel platit v hotovosti u lekara, preplati ti to poistovna,len si vsetko odkladaj aj z lekarne blocky, pripadne ak si poisteny tam, volaj poistovnu na Slovensko, ako postupovat.

spokojna

ano, dala som vyse $200,- za lieky v zahranici. A co mas z toho, ze si tam chory? Si na dovolenke, ci za pracou?

Andrej kreka

Prečo sú tu sami negativisti... Áno vycestoval som chorý co som mal robiť? Nechať prepadnúť letenku? Nerobí mi problém zaplatiť lieky len doktor je aj tak až v pondelok, tak sa pýtam co mi Dovtedy pomôže.. A ci sú aj nejaké domáce metódy ako obklad a tak, a už keď tak píšete ze za lieky platit nechcem vy by ste dali 150€?keď na Slovensku by ste dali za to 5 euro, Alebo by ste ešte skúsili počkať.. Ďakujem aj tak za radu a ešte nevie mi niekto poradiť ako je to z preplácanim liekov?