Čo namiesto čipsov?

Bandolera

Ja ked mam chut zhresit, tak si na panvici urobim pukance (tie zrna), necham ich pod pokrievkou vypukat na troske repkoveho oleja mozno aj kokosovy by sa dal... Mne chutia aj bez stipky soli... A pre tych co hovoria, ze z kukurice sa pribera, tak niekde som citala, ze su pre cloveka prospesne dokonca aj ako antioxidant :-)

Ria_94

Baby, kúpila som si v DM-ku bio sušenú zeleninu (petržlen, cvikla), no, nejako ma to nenadchlo... a predtým sme si s priateľom zvykli v mikrovlne robiť čipsy zo zemiakov malých, bez oleja, tak také potom môžem jesť v pohodke? či tiež len s mierou lebo sú to zemiaky?

MultiLevel

Zeleninove cipsy! Ja ich milujem :) daju sa robit aj v mikrovlnke, ja ich vvsak robim rada v susicke na ovocie. Pokrajam na platky hoc aku zeleninu, cviklu, mrkvu, cuketa, cokolvek co mas rada. A nechat susit. Pokvapkat trosku olivovym olejom, jemne posolit...ale sol vobec nemusis davat :)

LMarika

Tie cipsy radsej nejedz a ani nie tak kvoli postave, ako skor kvoli klbom, lebo dost nicia klbove chrupavky a vobec, vsetko privelmi slane ich nici a na stare kolena sa ti to vsetko vrati, ze budes potrebovat umely klb v 40-tke, zatial, co ine zeny ho potrebuju v 70-tke. Tak nech si ten pohyb a to cvicenie mozes vdaka zdravym klbom uzivat co najdlhsie :) Chce to len silu vole vylucit zo stravy nieco, co nie je zdrave a vydrzat.

redka

este mi napadlo... hummus... cicerova pomazanka, dip - to je slane aj pikantne ak tam das kayenske korenie --- a do tohto dipu si macaj palicky zo zeleniny - mrkva, stonkovy zeler, uhorka a pod...

Fleur-de-lis

no ak si bdueš robiť domácu verziu, tak sa každopádne vyhni slnečnicovému oleju. Buď si len v rúre upeč natenko nakrájaný nejaký druh zeleniny (hoc aj tie zemiaky) s trochou olivového oleja, alebo si skús vypražiť na kokosovom oleji, trochu osoliť a máš to. A samozrejme dávať pozor na množstvá. Alebo si skús spraviť nejaký dressing (z avokáda alebo podobne) a na tenko nakrájať surovú zeleninu (mrkva, zelerové stonky....) a to pojedať.

redka

v dm maju take cipsy z repy... skus nejake oriesky mozno aj ked vela zasa nie... a solene tiez nie su velka vyhra... potom mozno skus kupit cicer v plechovke, zliat z neho vodu , posypat nejakym korenim napr gyros a toto dat piect do rury... ale toto ma tiez svoje kalorie a zasa sol...mozno by bolo lepsie, ked si das tie cipsy, ale si daj dohodu sama so sebou, ze len raz do tyzdna... taky "sviatocny" den...