Ja už neviem ako mám schudnúť, som zúfala zo seba a neuspechov!

Príspevok v téme: Ja už neviem ako mám schudnúť, som zúfala zo seba a neuspechov!
bytCHUDA

Moj problém je že už som mala kopec pokusov o to schudnuť a vždy zlyhám alebo priberiem naspať, nikdy nevydržím doržiavat disciplinu dlho, pritom strašne veľmi chcem byť chudá. Tak strašne po tom túžim. Niekedy som už ako posadnutá jedlom, a ked mám svoje dni a pár dní pred tým vždy zlyhám a zacnem sa prejedať s potom mi zase dlho trvá kym nazbieram silu začínať od znovu. Strašne ma to ničí, čítala som baby že tu už o tom písali, lenže ja nechcem brať antikoncepciu ani horonalne lieky, netušim ako to mam kontrolovať kedže tie menštruacne nálady sa mi potichu prikradaju do podvedomia a zrazu som uplne ina žena, prežieram sa, revem, som odporna, nervozna, mam neskutočne depky a hlavne nedokažem odolávať jedlu !!!!

Neviem už ani co vlastne mám jesť všade hovoria ináč, niekde hovoria že nemame jesť sacharidy, niekde píse ze ani ovocie ,niekde vyradte lepok aj laktozu, niekde budte raw, niekde dukanova dieta, niekde sacharidovo neviem aké vlny, ja už neviem ako si mám zostaviť jedálniček.Niekde píšu jedze banany. niekde píše nejedzte ich vobec. Niekde píšeu dajte si ovsene vločky, niekde že sa toho treba zbaviť...Som proste už zufala, neviem co je teda fakt v skutku vhodne. Bukovsky, mačingova, zlatoš, a pod. odborníci každí si melie svoje a ja neviem čo kde a ako.

A netuším co mam cviciť, c mám behať ci am robit HIIT? ci co .. mna šport nebavý vobec ale viem že bez toho to nejde... že bez toho je clovek mľandravý a chudne pomalšie... Proste sa musim zmierť s faktom že športovať tak ci tak budem musieť aby som aspon vekom nejako vyzerala a nebola uplne rozkysnutá...Ale ako a čo? Ked vidím Verešku a Darinu čo maju o 23 viac jak ja a maju take postavy ako ani 20% žien v mojom veku nemá tak to ma vždy tak zdept, že to proste ide vyzerať svetovo ...ale chcela by som návod.

Chcela by som prestať jest biele pecivo, sladke, ryžu, zemiaky, aj mliečne výrobky aj maso, aby som bola zdravšia a možno sa mi zlepšila aj hormonalna rovnovaha, nálada a pleť .. kto vie. To su moje osobne tužby, mať taký jedálniček, aj ked neviem už či to je zdravé.

Mám 23 rokov, moja váha je teraz si 68-70kg a som vysoká 173cm a miery mam 92/73/95.. chcela by som mať 50kg, ale zmierim sa aj s 55/57kg.Som študentka.

Kamoška ma jedalnicek od fitness trenera ale to ked vidím tak m je zle, stále len cottage, tvaroh, a kuracina a ryby... ja by som toto nezniesla, už som sa prežrala cottagu a tvarohu, v každej diete som to do seba ladovala a už mi to ide hore krkom a tuším tvarom mi ani veľmi nerobil dobre.

Viete mi poradiť ľudkovia???, chcela by som sa nato zase dať po skuškovom od júna ... Prosim o radu. Dakujem.

LMarika

Ja som mala kedysi velkost L. Nebola som sice tucna, ale chuda tiez nie a vzhladom na to, ze mam tenke kosti, tak som mala tuku na sebe sice dost vela, ale nevyzerala som na vzhlad tucna, hovorili mi, ze som taka akurat. No casto sa mi stavalo, ze ma po jedle prehnalo a trpela som plynatostou (od narodenia), chronickou unavou a dalsimi problemami. Ked som uz toho mala plne zuby, dala som si urobit test na potravinove intolerancie. Zistila sa intolerancia na gluten a psenicu, mliecnu bielkovinu a laktozu, ovocne cukry a vajecny bielok, kukuricu a vela dalsich. Nevhodne potraviny som prestala konzumovat a nahradila som ich inymi. Jem vela masa, maso jem kazdy den, lebo je to to jedine, co ma dokaze zasytit. Hnacky a plynatost akoby zazrakom zmizli, prestala som trpiet bolestami brucha, bolestami hlavy a vracanim, chronickou unavou a pocitmi na odpadnutie, prestala som tvrdo zaspavat po jedle a co ma velmi prekvapilo, bolo, ze hoci som sa o chudnutie vobec nesnazila, a hoci som vobec nehladovala (jem viac ako predtym), za par mesiacov som sa rychlostou blesku dostala na velkost XS a tam sa drzim az dodnes. V ramci cvicenia mam asi tak 10 minut denne a este dodam, ze pri praci som mala tiez pohyb.

Jefitto

Treba cvičiť a prijímať menej energie ako jej vydávať... Niekedy som zožral za deň aj 5000kcal, teraz dám necelé 2000. Chodievam do posilovne a brucho síce ešte mám veľké, preto ho ani necvičím (všetci vieme, že milion brušákov síce vyrysuje kvalitné brušné svalstvo, ale ostane zahalené pod vrstvou tuku). A tiež sa vykašli na kardio, to nikam nevedie... skús sa poobzerať po HIIT - high intense interval training, čiže vysoko intenzívny intervalový tréning. Funguje to tak, že napríklad pol minúty robíš naplno nejakú aktivitu a pol minúty oddychuješ. Tie časy si samozrejme môžeš prispôsobiť podľa potreby a podľa toho, ako vládzeš. Ja mám jednu mobilnú apku play.google.com ktorú môžeš použiť a tam máš 8minutový tukspaľujúci tréning, tak to je práve toto HIIT. Zo začiatku to bola muka vôbec dokončiť, teraz dám aj trikrát za sebou. Hmotnosť sa mi síce nezmenila, ale miery áno. Biceps, triceps a ramená narástli hodne, brucho sa trošku zmenšilo, aj keď to ešte nie je ono. Mám 85kg a 180cm.

Mám v robote kolegu, ktorý mal 110kg a asi 190cm a teraz má už iba 94kg ;) Všetko sa dá, len treba chcieť a netreba sa vzdávať.

Schudobnitel

Ja som schudol velmi jednoducho. Zakladom je uvedomit si, ze ked je energeticky prijem vyssi ako vydaj, tak sa pribera a jojo efekt znamena sa po nejakej diete vratit naspat k predchadzajucim stravovacim navykom. Ja som sa rozhodol, ze sa nebudem trapit s chutami, ze si nebudem nic odopierat, ale zase sa mi nechcelo cvicit, cize mi vyslo, ze musim znizit prijem. Dam si to co mi chuti, kludne aj mastne, aby som z toho nebol psychicky v prdeli, lebo to je este horsie - len si to vychutnavam v malych mnozstvach. Snazim sa odkladat si cas na jedlo 3x denne. Napr. rano 1 rohlik, sunka, syrokrem. Na obed menu bez polievky (menucka byvaju mensie porcie ako normalne) a vecer zase napr. 1 chlieb s maslom a rybami z konzervy. Pijem nesladeny caj alebo vodu. Sem tam si dam nejaku kolu, aby som netrpel ked mam chut. Takto sa da dat dolu asi 1 kg za mesiac v pohode. Naucil som sa mat neustale taky maly hlad v bruchu (aj teraz ked toto pisem :), to sa da vydrzat.

SMisha

Ahoj, pokud si ve cvičení úplný začátečník přijde mi jít hned do posilovny zbytečné. Já jsem kdysi cvičila půlhodinová videa každý den doma. Zkus si najít třeba Jillian Michaels Begginer shred nebo 30 days shred. ;) její videa jsou na principu intervalového tréninky a postupně jsou náročnější. Lze jej najít např na ulozto.

Snad ti moje odpověď nějak pomohla.;)

Innkia

ahoj, netreba sa vzdavat .. avsak podla toho co pises, viem co bude tvoj problem.. mala by som pre teba zopar rad.. ak budes chciet, napis mi :) innka@hotmail.sk

alaska678

Zdravím, ja mám resp. som mala problém s PPP - anorexiou, za rok som pribrala cca 6 kíl, teraz mám pri výške 161 cm asi 47 kg a hoci som bola celkom v pohode, zasa mi začína v hlave hlodať "červíček" pochybností že som tučná, lebo všetci mi hovoria že ako som pribrala a konečne dobre vyzerám...v lekárni som sa vážila na tej špeciálnej váhe koľko mám tuku a vyšlo mi že ho mám na celom tele asi 3.7kg...je to veľa? Je pravda že mi ľudia ktorí ma nepoznajú takmer vždy povedia že som svalnatá a šľachovitá, že čo cvičím keď mám také vyrysované svaly, ale mne sa to nepáči, chcem mať nohy ako paličky a nie viditeľný lýtkový sval ako kulturista...píšem tento príspevok sem lebo keby som to napísala do rubriky o PPP, tak ma nepovzbudia, baby sa tam vysmievajú, závidia, ohovárajú, hádajú...ďakujem za každý príspevok...

odpovedam

ak si nerobila intervalovy beh, tak nim spalis asi tolko malo kalorii, kolko je v dvoch deci dzusu. cvicis?

zaroven ak jes sprostosti, ako sama pises, tak preco ocakavas, ze sa vaha pohne?

bytCHUDA

dakujem za rady ale ja uz neviem fakt už dlh ostojí tá váha na tých sprostých 63,8kg a ani za nic nejde dole. uz 3 týždne !!!

Sstrácam motiváciu a zacinam jesť sprostosti to je horšie

plus chodila som behavat hodinu denne 2dni beh potom prestavja odych a a zas. a teraz ma bolí koleno cize ani to neviem

strava

takže takto....pečivo aspoň na 3 mesiace vynechaj, úplne všetko, každý druh, nedaj ani kus krajca celozrnneho či bieleho či bielkovinoveho do seba..proste pečivo bude tabu. Raňajky - morčacia alebo kuracia šunka kvalitná, 90% mäsa aspoň = 5-7plátkov + paradajky a iná zelenina,káva, čaj....alebo čistá praženica 3-4vajcia na olivovom oleji=bez chleba! + zelenina. Desiata = 2jablká alebo iné dva kusy ovocia .....obed = kuracie alebo morčacie alebo rybacie mäso + 1/2 ryža 1/2 opekané zemiaky + zelenina = ženská porcia, nie chlapská :). Olovrant = trebárs ten cottage alebo zjedz celú velkú uhorku šalátovú.....večera = treščia pečeň alebo sardinky + mierne zelenina ...........zapoj do toho 3x týždenne intervalový beh = 25-30min = chod na okruh, pol kola budeš šprintovať, pol kola klus, a takto celý čas...pokial by ti bolo zle...daj si klus aj dve kolá a potom zase šprintuj...toto čo píšem je moja skúsenosť...môj pás tukov zmizol,zliezlo to z celého tela....môžem sa ja vytentovať na jedálničky trenerov, ani jeden jedálniček mi od nich nepomohol, nezmysel žrať tolko tvarohu a syrov..zahlienená budeš aj za ušami...spravil som si sám toto a bodka, pomohlo...počúvaj svoje telo, ked schudneš...postupne raz začas pečivo pridáš...raz za čas, nie každý deň...a žiadne limonady a sladké kraviny...ked ťa chytí hlad náhodou...zjedz celú uhorku šalatovu :)..a vydrž...chod takto celé leto a napíš tu v septembri, aká zmena nastala...

carey

Inak pravda zakladateľka máš super miery na tú váhu to teda hej. Treba si to vážiť, ja mám menej kíl a o lepšie miery musím veľmi bojovať, ale tešííím sa ide to pomaly, ale to je aj moja genetika. Dievčatá, ženy uvažujte normálne a podľa toho cvičte a papajte.