Alergici - co jete?

Príspevok v téme: Alergici - co jete?
alergicka

je nas cim dalej tym viac, viem ze nie som sama na svete so svojim problemom, som z neho ale zufala a dufam, ze sa najde niekto, kto ma uz nejake skusenosti a vie poradit.. citala som ze s alergiou sa treba naucit zit, ze sa to neda vyliecit. ako ale zit ked mam alergiu na uplne vsetko? nesmiem vobec ziadne obilniny, ani ryzu, vajcia, kukuricu, mlieko, dokonca ani mrkvu a ja neviem co vsetko este. skor je jednoduchsie vymenovat co smiem. vodu a vzduch. asi mi ani ine neostava ako naucit sa zit zo vzduchu. mam ledva 47 kg a nemozem sa najest napriek tomu ze som permanentne hladna. aj vsetky tie nahrady za muku obsahuju bud kukuricnu aleby ryzovu muku alebo skrob, takze ani to nepripada do uvahy. prosim je tu niekto s podobnym problemom? ako sa stravujete? je to pravda ze mam takto zit do konca? potom naco, ved sa citim byt vaznom vo vlastnom tele... :((((

BE237

alergička a to mám podľa teba teraz testovať, či môžem jesť úplne všetko aj keď to jesť jednoducho nechcem, lebo viem, že to nie je zdravé? ja som zmenila životný štýl, zmenila som názory, teším sa z toho že som zdravá a chutí mi to jedlo, ktoré si pripravujem. nemám vôbec záujem dať si pizzu alebo hamburger alebo všelijaký miš-maš čo som jedla predtým.možno by som to zjesť mohla, ale načo by som si svoje telo znova tak zamorovala? podľa mňa ma pani Albertová vyliečila, cítim sa veľmi dobre, som spokojná, mám oveľa viac energie. ale ak by si sa napríklad ty chcela liečiť len preto, aby si mohla jesť to všetko čo tvoje okolie tak to mi pripadá ako keby som prišla za plastickým chirurgom, povedala by som mu aby mi odsal tuk, lebo chcem znova začať poriadne jesť, aby som ten tuk mala zase kam dať. veď keď sa niečoho zbavím tak som vďačná a nebudem robiť znova tú istú chybu.
asi si nerozumieme, ja asi nechápem o čo ti ide. a dať si do poriadku psychiku to určite nie je zanedbateľné. a ešte aj tá alergia a intolerancia. to je rozdiel. neviem čo tebe vlastne je a či to máš potvrdené od lekárov alebo si to len ty sama odpozorovala. ani neviem, či si diétu niekedy držala a takú stopercentnú. lebo ak ju porušuješ, tak sa z toho problému nedostaneš nikdy. keď sa do liečby už pustíš, musíš diétu dodržať, tam sa žiadne kompromisy robiť nedajú. možno by pre teba lepšie ako liečba bolo brať nejaké umelé enzýmy ktoré by ti pomohli tráviť tie jedlá ktoré teraz nemôžeš. vtedy by si nemusela držať diétu. lebo mám z tvojich príspevkov pocit, že sa na to cítiš slabá. prísna diéta ale vyžaduje aj dosť psychickej sily. bez nej sa ďaleko nedostaneš.

alergicka

Napisala si to velmi pekne! Dakujem!! Velmi si to vazim.
Vychadza mi z toho ale aj tak; te ta albertova vlastne vyliecila len tvoju psychiku a nie alergie. Proste si zmenila svoj postoj k zivotu a ku strave; ale keby si si teraz dala pizzu tak to tvoje telo odmietne takisto ako aj predtym. Neviem ci ma rozumies co myslim...ze nie si vyliecena z alergii ale len si na sebe popracovala a prisposobila sa situacii.

BE237

no ráno si dávam vždy len ovocné smoothie. rozmixujem rôzne druhy ovocia, pridám do toho trocha vody a potom to vypijem. to mi úplne stačí, je to dosť sýte. dávam si tam aj banán alebo avokádo, raz to, raz to. okrem toho napr. hrušku, jablko, pomaranč, mango. nastrúham trocha zázvoru a vytlačím citrón. veľmi mi to chutí, vždy sa ráno na to teším. raňajky mám hotové veľmi rýchlo. chlieb so šunkou a zeleninou by som robila dlhšie a aj by som to dlhšie jedla. do práce si jedlo robím, nechodím na obedy. podusím napr. nejaké mäso a k tomu si vezmem rôzne zeleninové šaláty - vždy iné aby to nebolo jednotvárne. robievam si aj zeleninové polievky, tie varím veľmi krátko a potom ich hneď pomixujem ponorným mixérom. to si vezmem do práce do takej fľaše so širokým hrdlom. tam to potom vypijem. a tak rôzne. robievam si aj koláčiky, sušienky, chlebíky, placky - ale bez múky. nájdeš na to milión receptov, len sa treba troška pohrabať na internete.
a na tú psychiku nezabúdaj, to je 90 percent úspechu. keď sa budeš cítiť ako obeť, tak sa z toho nikdy nedostaneš. neboj, je nás takých dosť čo sme mali alebo máme najrôznejšie problémy. nie si sama. ale dá sa z toho dostať. ahoj, idem už spať. dobru noc.

alergicka

este ak sa smiem opytat, co ranajkujes??
lebo chlieb asi teda nie. ja som skusala aj cisto razny, bez psenice, ale nesmiem vobec ziadne obilniny..

alergicka

vdaka! velmi si to vazim, ked sa mi niekto snazi pomoct, poradit. takze budem musiet popracovat na svojej psychike.. to urcite nebude lahke..

BE237

ale ja som sa predsa neurazila. asi si ma správne nepochopila. vieš, pre mňa nie je dôležité aby som jedla to, čo moje kamošky, alebo to, čo sa je v závodnej jedálni. dnes je stále viac ľudí ktorí chcú žiť zdravo a je im jasné, že prvým základom je strava. keď bude väčšina ľudí jesť rezne alebo segedín, to neznamená, že to musím jesť tiež. nemusím patriť do stáda a okrem toho - teraz už viem, že také jedlo proste neprospieva môjmu zdraviu. preto som ho radikálne zmenila. ale ťažko môžem o tom presvedčiť napríklad môjho manžela, ktorému nikdy nič nebolo, je až chorobne zdravý, športuje, je stále v pohybe a môže zjesť aj klince, aby aj on držal diétu so mnou. ja to ani nenazývam diétou, je to proste podľa mňa zdravá strava. taká, akú telo potrebuje. takže alebo si uvarí muž, alebo uvarím ja jemu aj deťom to, čo im chutí. a sebe to, čo chcem jesť ja. nepokladám to za neslobodu, práve naopak. tak som sa slobodne rozhodla. a vyhovuje mi to. skôr si myslím, že nesloboda je, keď sa musím prispôsobovať tomu, čo konzumujú všetci.
podľa mňa ty máš k tomuto celému nesprávny prístup. ale chápem ťa, lebo kedysi som sa na to tiež tak dívala a bola som naštvaná na každého kto mohol jesť to, čo ja nie. ale to mám už za sebou. ja vôbec nejem mlieko ani mliečne výrobky, ani kyslé. ani žiadnu múku. a len občas si dám niečo kde sú vajcia. ostatné veci jem, ale vyberám si tie "zdravé". mám už svoje osvedčené recepty, niektoré som si vymyslela sama, lebo som nenašla nič, kde by nebolo všetko z toho, čo som nesmela. takže neviem čo by sa stalo, keby som teraz prešla na takú stravu ako predtým. lebo mi tá strava vôbec nechýba, viem, že nebola ani výživná ani neobsahovala to, čo telo potrebuje. a preto sa k nej ani nechcem vrátiť. ale tie alergie čo som mala na niektoré druhy ovocia tak tie už nemám. teraz to ovocie kľudne konzumujem a je to v poriadku.
ešte by som ti odporučila aby si sa začala venovať športu. to veľmi pomáha aj psychicky aj fyzicky. tvorí sa ti viac dobrých hormónov a si proste šťastnejšia a sokojnejšia. a z toho budeš mať osoh aj ty aj tvoja rodina - teda, ak nežiješ sama.

alergicka

hm. neviem co sa ta dotklo, nechapem. ak som sa nevhodne vyjadrila tak sa ospravedlnujem. vsetkym vam dakujem!
vies mna zaujimalo to, ci sa to da aj nejako vyliecit kvoli tomu, ze sa necitim slobodna. je mi jasne, ze to vsetko co na nas ciha zo vsetkych stran je nezdrave. ale jedia to skoro vsetci a ja sa necitim byt slobodna.. ci v praci, ci doma, ci vonku s kamoskami.. kazdy normalne je a ja musim zakazdym vysvetlovat... neviem ci ma chapete.. keby bola niekde aspon moznost kupit si jedlo, ktore smiem jest.. ale ja nemam cas ani moznost si stale vyvarat a okrem toho mi chybaju skusenosti v tejto oblasti, preto jem dookola salaty a hladujem a som nastvana na cely svet. asi nepochopi kto nezazil...pises, ze sa stravujes odvtedy inak, ale potom co si das ked ides s kamoskami von? co si das v zavodnej jedalni? co varis doma? co kupis v normalnom obchode? co zjes na ranajky ked nesmies chlieb? :(((
simka skusim, dakujem!

BE237

alergička, prepáč, ale ja nie som na internete 24 hodín. okrem toho je víkend, mali sme s rodinou športový program. pred hodinou sme prišli domov a keby syn neotvoril internet, tak sem dnes vôbec nepáchnem. vidím, že ťa tvoj problém dosť zožiera, čo chápem. ale podľa toho čo si napísala vlastne stále neviem, či máš na potraviny alergie alebo intolerancie. ani ako si na tie svoje problémy prišla. či ti to diagnostikoval nejaký lekár alebo si to len ty myslíš.
nemôžem tu rozpisovať celú svoju liečbu. bolo by to nadlho a už odvtedy uplynulo pár rokov, presne si to nepamätám. preto len toľko, že v mojom prípade bolo veľké plus, že pani Albertovú ako psychologičku zaujímalo odkedy moje problémy s jedlom začali. lebo musím povedať, že v detstve som mohla zjesť všetko a nebolo mi nič. takže aj to pokladala za dôležité čo tomu predchádzalo. robila som si aj testy a vyšli mi tie základné potraviny čo som už spomenula. zmenila som jedálny lístok. ale aj celý svoj život. bolo by to nadlho, v skratke len toľko, že fungujem už celkom ináč ako voľakedy. začala som inak rozmýšľať. neni som už taká negativistická. no a to všetko jedno z druhým aj s tou diétou a liekmi od nej ma postavilo na nohy.
a či jem všetko ako predtým? asi by som mohla, neviem. ale bola by som hlúpa keby som si z toho všetkého nezobrala nejaké ponaučenie. napísala som že som zmenila jedálny lístok. keď už mi bolo jasné aké chyby som robila, prečo by som mala v tom pokračovať aj naďalej? stravujem sa inak, oveľa zdravšie. neišlo to zo dňa na deň a musela som si aj zvyknúť používať iné druhy potravín. ale cítim sa tak výborne že by ma ani nenapadlo znova sa napchávať tým čo predtým. a ani už na to nemám vôbec chuť. moje telo mi samo hovorí čo je preň dobré a čo nie. netrpím kvôli jedlu. nemám pocit, že držím diétu. jem to, čo mi chutí. a chutia mi potraviny,ktoré sú pre môj organizmus prospešné. asi tak by som to zhrnula. nečakaj že niekde na svete je odborník ktorý ťa nastaví tak, aby si zase mohla robiť tie isté chyby čo predtým. nechcem sa ťa nijako dotknúť. ja viem, že nie je jednoduché keď človek nevie čo s ním vlastne je a nevie sa v tom zorientovať. ale jednej veci verím a povedala mi ju pani Albertová: že alergia na jedlo je alergia na život alebo niektoré jeho stránky. niečo v tvojom živote asi nebude také ako by si chcela. neviem čo to je a možno to nevieš ani ty. ale na to sú odborníci aby sa im podarilo to odhaliť. skús za niektorým zájsť a rieš to.

Kýčera

Alergicka,áno,chcela som pomôcť.Tie kvapky pomôžu,len treba dať pozor s ich manipuláciou.Máš tu ďalšiu radu,ako si pomôcť-Simka.A BE 237 buďme vďačné,že sa vôbec ozvala a rešpektujme aj to,že sa už neozýva,jednoducho ma to zaujímalo.

simka111

Skúste užívať trstinovú melasu,na alergie učinkuje skvele, po čase budete môcť jesť aj jedla na ktoré ste teraz alergicki.....