Výrobky z ovčieho mlieka

[zruseny37]

Keďže sú štúdie podľa teba nanič, tak je tu tiež moje telo, ktoré hovorí niečo iné. Kedysi dávno som skúšala existovať bez mlieka, pretože som sa všelikde dočítala o zahlienení a pod. Prikláňal sa k tomu aj veľmi populárny slovenský odborník vo výžive (zaujímavé, ako sa názory odborníkov v našom malom štáte diametrálne odlišujú), ale ja som sa necítila vôbec dobre. Chýbalo mi to. Momentálne konzumujem mliečne výrobky denne a cítim sa zdravá psychicky aj fyzicky.

[zruseny37]

Pálenie záhy je len reflux, pri ktorom sa potrava zmiešaná so žalúdočnými šťavami vráti naspäť do pažeráka a ten reaguje zle na kyslosť, lebo nie je na ňu stavaný. V žalúdku je totiž veľmi nízke pH. Neznamená to však, že je organizmus prekyslený.

K mlieku a mliečnym výrobkom - neexistuje žiadna potvrdená vedecká štúdia, ktorá by ich škodlivosť dokazovala.

miroka

Idylka viem ako mám prostredie v žalúdku. Kyslé, je to preto aby žaludočné kyseliny rozložili potravu. Ale to nijako nesúvisí s prekyslením organizmu.Prostedie musí byť kyslé.ale ak ho už priveľa napr. pri pálení záhy tak to je jasné upozorenie že tej kyseliny je už priveľa a že je telo prekyslené práve kyselinotvornou stravou. Viem o čom píšem pretože sám som pálenie záhy mal. Mýtus z toho robia len ľudia ktorý to zosmešnujú. Niekedy to býva účeľne alebo nevedome. Uznávam že na to prekyslenie a odkyslenie človek natrafí všade na nete je to také populárne. Vždy je to na rozhodnutí človeka čomu uverí.

mate59

Pri kúpe ovčích výrobkov zo stánku si dajte pozor - prečítajte si zloženie syra,bryndze,žinčice, korbáčikov.Býva tam napísané - 51% ovčie mlieko,49% kravské.Bolo to v nejakom stánku pri ceste pred Terchovou.

[zruseny37]

miroka, vieš, aké prostredie máš v žalúdku? Veľmi často sa dnes operuje s výrazom ako "zakysľovanie", ale je to len jeden z mnohých mýtov...

miroka

Teraz tu výrobcom mliečnych produktov nepomožem , ale všetko čo je z mlieka zakysľuje a zahlieňuje organizmus. Telo aby sa zbavilo kyselín používa na to aj vápnik.Je to veľa argumentov proti. Zvážte či to stojí naozaj za to.

RNG

Az 68% ludi na svete ma laktozovu intoleranciu. Zriedkava je u narodov, co maju uz tisice rokov tradicie chovania krav oviec a koz.
Kvasenim sa laktoza zmeni na kyselinu mliecnu, ktora je sucastou latkovej energeticke vymeny v tele, tj nikto na nu nemoze mat ziadnu alergiu.
Otazka su ale aj alergie na ine latky v mliecnych vyrobkoch, ako bielkovina kazein a dokonca aj tuky, ktore nie kazdy vie spracovat ucinne.
Dnes sa daju ale chybajuce enzymi na spracovanie mliecnch vyrobkov doplnit enzymami specificky na mlieko. Najdes ich pod menami "dairy"
Milk, lactose a podobne

hanka9

Viktoria28 o 23:06- podla mna su statisice, miliony ludi, u ktorych to nie je bezna sucast stravy (resp, vobec nekonzumuju ovcie mlieko, ci vyrobky z ovcieho mlieka) a pritom su tito ludia zdravi.