Ako zabudnut?

Príspevok v téme: Ako zabudnut?
sissi256

Ahojte, pred nejakym som presla rozchodom a mam pocit ze som sa z toho stale nedostala. Je to uz nejaky cas ale stale ked mam zly den alebo depku a vtedy si na to spomeniem a nejako to neviem dostat z hlavy. A to mam celkom fajn zivot a uzasneho priatela ktoreho milujem.Pricom ten moj byvaly bol riadny hajzel, ktory ma nechal kvoli inej, ale sa mi o tom zabudol zmienit a aj dlho potom co bol s nou mi motal hlavu, flirtoval a dokonca ju so mnou podviedol. Viaceri mi vraveli ze ako mi vraveli ze nachapu ako ma mohol vymenit za takuto babu, ze vraj som krajsia aj inteligentnejsia a podobne. A mna doteraz trapi, preco sa ku mne takto zachoval Viem ze nemam co lutovat, kedze bol dokonca rozvedeny a ma jedno dieta ale niekedy rozmyslam co by bolo keby ostal so mnou. Viem ze to nema zmysel, ale neviem ako na to vsetko zabudnut. On mi velmi ublizil a rada by som dala za tym definitivu bodku. Da sa to vobec? Zabudnut navzdy?

liecitel

Ak to tak citis tak sa mu ozvi a porozpravajte sa.Vzdy lepsie ako nieco dusit v sebe.Nech ten byvali je akykolvek vzdy je to clovek a takisto aj to jeho spravanaie prameni z niejakeho nevedomeho presvecenia tak ako aj tvoje..Vo svojej najhlbsej podstate kazdy clovek je dobry a kazdy potrebuje a tak isto chce davat lasku.Lenze vetsina ludi si tu lasku vyzadujeme nespravnym sposobom (napr takym ako sme to videli u rodicocch)

[zruseny37]

Nekontaktuj ho. V živote by ti nepovedal pravdu, ak by sa ti vôbec vyjadril, a ešte by si mu nahrala tým, že na neho nevieš zabudnúť. Vykašli sa na neho. Ak ste zažili aj pekné chvíle, tak si uchovaj spomienku a skúsenosti, ale už sa konečne začni sústrediť na svojho aktuálneho priateľa, pretože ten si teraz zaslúži tvoju pozornosť. Minulosť mal každý nejakú, niekto horšiu, niekto lepšiu, ale už si dospelá a musíš si uvedomiť, že ak tebou aj otec manipuloval, tak už je to preč. Tvoj život je v tvojich rukách a bude sa uberať rovnakým smerom ako tvoje myšlienky, ktoré máš v hlave. Zabudnúť navždy sa nedá, keď už si to raz zažila. Zober si z toho ponaučenie a nechaj to tak. Občas si aj ja spomeniem na svoje minulé vzťahy, ale to patrí do histórie a netreba sa tým dnes trápiť. Patrí to k životu.

sissi256

Dakujem za rady a tou sebelaskou asi mate pravdu, skusim na tom popracovat a snad mi to pomoze. Pri tom byvalom som sa v podstate len trapila a z odstupom casu som pochopila to ze ma nechal asi bolo najlepsie co sa mi stalo. Myslim ze vztah kde priatel podvadza a je sebecky plus navyse ma dieta s inou nema velky zmysel. LEn je mi luto ze som sa pri nou ponizovala a stratila vlastnu hrdost.

Myslite ze je blbost, ze by som ho chcela kontaktovat a vysvetlit si par veci?

Multilevel, ako dieta som to nemala velmi ruzove, moj otec bol alkoholik a niekdy dost agresivny a casto mi vyhadzoval na oci ze nie som dost dobra nech som robila cokolek aj tak ostatni podla neho boli lepsi ako ja. Mozno prave preto sa snazim kazdemu vyhoviet a nehladim na svoje potreby

Delete 2

Nie si sama, kto sa nevie vyrovnať z rozchodom...

Hm... al možno to tak malo byť. Všetko sa deje presne tak ako sa má. Ani mne sa to ešte nepodarilo...možno je to tým, že to naozaj nedokážem spracovať. A tiež som bol na tom podobne ako ty.

Neviem ovládnuť svoju myseľ či žiť len prítomným okamihom...možno by sa mi žilo ľahšie :)

MultiLevel

Sissi, ak chces byt stastna, musis v tomto mysliet fakt logicky. Bud ste sa rozisli velmi zle, cize ostalo medzi vami vela nevypovedaneho a nenastalata pomyselna "bodka" za vsetkym, alebo sa podobne spravala tvoja mama (ak ste to teda doma nemali celkom ruzove). To uz ty musis vediet co presne za tym je ja len tipujem...
Logicky ked si to vsak vezmes, nema ti byt za cim luto. Mozes si povedat, ze si sa dostatocne poucila, ze si si cosi prezila, mozes dokonca za to aj podakovat, ved aj to je skusenost, ktora ta nejak formovala. A dolezite, ak lubis samu seba, neexistuje aby si sa takto trestala. Cize evidentne nefunguje u teba sebalaska. Na tom musis skutocne popracovat...

LMarika

Da sa to, chce to len cas. Niekto toho casu potrebuje viac, niekto menej, no najlepsie bude najst si rozne aktivity, vela aktivit, aby si nanho nemyslela a zaoberala sa myslienkami na to, co prave robis, aby si nebola casto sama ponorena do svojich myslienok, tak najrychlejsie zabudnes a nech su medzi nimi aj aktivity take, pri ktorych budes medzi ludmi, lebo tam mozes stretnut muza ineho, ktory sa ti zapaci a ak bude single a zapacis sa aj ty jemu, vyskytne sa sanca na vztah novy, lepsi, krajsi, len tomu treba verit.

_meno

Ahoj sissi256

To ze mas rada je podla mna velmi krasne ! :)

Ono od mnohých veci utekame, s ktorými nie sme vysporiadani...zivot je ako kniha, ked precitame kompletne celu stranu mozme ist na dalsiu.

ak sme prehliadli nieco, nepoucili sa z niecoho, neodpustili niekomu, neporozumeli niecomu - kniha je stale a stale otvorena len na danej strane.

moze to byt napríklad ocakavanie - on bol k tebe zly, ale ty ocakavas ze bude dobry .. akoby ignorujes jeho slobodu volby.

v pritomnosti jasne vidis jeho volbu.

podla mna je to skor malo casu straveneho nad rozchodom .. akoby ty este nie si rozhodnuta ho opustit .. az ked nam je jasno ze ideme do lepsieho, vtedy sa vydame do lepsieho (dovtedy rozmyslame co je to lepsie).

odpusti mu ze je taky aky je, prijmi realitu (naco nasilu zivit kadejake teorie).

v buducnosti sa bud vratis k nemu ked vytriezviete a budete znovu pripraveni, alebo zostanes so sucasnym priatelom a uvidis aky bol obrovsky dar prestat byt pod vplyvom tvojho bývalého.

(inak zivot je spojity - takze kludne Vam zivot mozno vytvoril puto ktore akurát rozvijate - aj ked Vam to nedari ..... preto sa tak casto vztahy alebo udalosti opakuju - prilezitost stale prichadza rovnaka opakujuca akurát my sme rovnako nepripraveni)

Nechaj veciam volny priebeh sissi256, prajem ti vela radosti a drzim palce !

liecitel

mam celkom fajn zivot a uzasneho priatela ktoreho milujem...naco to klames samu seba ?..tak co potom u teba vyvolava tie depky a co zapricinuje ze mas aj zle dni? ako naznacila liberta nemas sa rada a vobec nezalezi aky bol tvoj ex k tebe ,vzdy ide o to ako sa spravas sama sk sebe a tak budu k tebe pristupovat aj ostatny a mozes casom ocakavat ze aj ten tvoj uzasny priatel sa zmeni na toho ,,hajzla,,ked sa nezacnes mat rada a kym nepochopis a neodpustis byvalemu