Práca v Anglicku

Príspevok v téme: Práca v Anglicku
hi

Dobrý deň, mam 21 rokov a rozmýšľam nad odchodom do UK. Je mi jedno do akého mesta by som šiel, nejde mi ani tak o veľký zárobok, skôr o zmenu a prácu, ktorou zarobím na 1 izbu, jedlo, dopravu a aby mi niečo ostalo. Problém je, že mám len gymnázium, avšak po anglicky viem veľmi dobre. Myslíte, že niečo nájdem aj bez agentúry? A koľko € treba asi na začiatok? P.S. Nie som náročný a neočakávam veľa. P.S. 2: Ďakujem za rady.

bbcgb

1200£ je mesacny vydaj v londyne. teda mozno tak 900£ ked clovek sa nerozhadzuje. 1200£ clovek potrebuje na prvy mesiac. teda ak prides do anglicka a najdes si pracu v hned prvy den, vyplata ti pochopitelne pride az o mesiac. takze ten prvy mesiac ked len pracujes a cakas na vyplatu musis pokryt peniami zo slovenska.
este som nepocula o ceskej ci slovenskej serioznej agenture. tie len zhrabnuobrovsky obnos penazi a ziadnu pracu neporiesia, alebo ak vybavia, tak v hroznych podmienkach .
minimalka v anglicku je 6.50£/hodinu. vela ludi hlavne bez anglictiny a skusenosti ma problem najst pracu kde ho Zamestnaju na viac ako 25-30hodin tyzdenne

mara66

Ja neviem ešte som tak na vlastnú päsť nešla do anglicka. Tak 1200£. Závisí ako dlho tam chce ostať kým si nenájde robotu.
Máte nejaké skúsenosti so slovenskými agentúrami do anglicka? Alebo sú to tie najhoršie roboty ktoré nikto nechce robiť?

ycvnbk

300€??? :D ved to nieje ani na prezitie na slovensku.
Prenajom v londyne 1 izby v dome s cudzimi ludmi, na okraji mesta stoji 400£/mesiac. Pri podppodpise zmluvy sa plati najom na mesiac dopredu plus depozit (zaloha) vo vyske 2 az 4 tyzdnov dopredu. Cize tak 600 az 800£ len pri nastahovani. Dalej jedlo tu stoji asi tolko ako na slovensku, cestovanie v londyne zo zony tri do centra na tyzden stoji 37£.
Ak prides do londyna a aj keby si dostal pracu hned v prvy den, vyplatu uvidis az o mesiac. Ten prvy mesiac musis vyzit.
Este nezabudaj na nakup uniformy napr. Tu vv anglicku v 90% musis mat v praci elegantne cierne nohavice a topanky.

ycvnb

Stredne skoly ale aj diplomy z univerzit su ti v zahranici uplne na nic. Vobec ich neakceptuju a neberu do uvahy. Mozno nejake specializovane odbory, ale inac nic.
Ak ti nevadi robit nekvalifikovanu pracu, tak chod do anglicka. Ak teda vies AJ, nemal by si problem si najst job rychlo niekde v obchode, v restike, kaviarni. Mozno to bude tazsie bez znamosti, ale ked si napises ze si na slovensku robil v tychto odboroch, tak by to malo byt lahsie. Samozrejme, oni to kontrolovat nebudu ci si tam naozaj robil..
Viem ti povedat, ze do londyna na zaciatok minimalne 1200£ neviem kolko eur to je.
V anglicku je vela agentur , neplati sa agenturam nic ako na slovensku. Vedia ti najst pracu v pohode do par dni.

mara66

V anglicku je veľká konkurencia ohľadom pracovných miest lebo sa tam dobre zarába, poliaci slováci a z celého sveta. Ale robotu si tam môžeš nájsť. Bohvie kolko potrebuješ aspon 300 € a viac pretože ak minieš peniaze budeš v pytli. Ale môžeš si nechať peniaze na slovenskom účte zobrať si kartu a platiť tam kartou.